Acasă Box Pugilistul vâlcean Ionuț Ciuma, medaliat cu bronz la Naționalele de seniori

Pugilistul vâlcean Ionuț Ciuma, medaliat cu bronz la Naționalele de seniori

449
0

Săptămâna trecută, la Tg. Mureș s-a desfășurat Campionatul Național de Box pentru seniori. La acest concurs a participat și pugilistul vâlcean Ionuț Ciuma, în vârstă de 21 de ani, sportiv legitimat la clubul Chimia. Este pregătit de Nicolae Dobrițoiu și Mihai Barbu. A participat la categoria 92 de kilograme. În primul meci, Ciuma a învins, la puncte, un boxeur din Oradea. În semifinale, a pierdut, tot la puncte în fața unui adversar din Târgoviște. A obținut bronzul la nivel național.

”Dacă mai dădea doi-trei pumni, era în finală. A pierdut la limită. A obținut acum același rezultat din primăvară, de la Cupa României de seniori și Under 22. A fost învins de un sportiv mult mai experimentat decât el, cu 8-9 ani mai mare. Ion Ciuma poate avea șansa să boxeze din nou pentru aur, dacă se vor ține, săptămâna viitoare, și Naționalele Under 22”, a spus Nicolae Dobrițoiu, antrenorul lui Ionuț Ciuma, la întoarcerea de la Tg. Mureș.

Clubul Chimia va avea reprezentanți și la Naționalele de cadeți, care sunt programate să se desfășoare începând cu data de 7 decembrie, la Brăila. Maestrul Nicolae Dobrițoiu se va baza, la această competiție, pe Alexandru Butoi și Radu Grăjdan. Ionuț Ciuma va merge, de asemenea, la Naționalele Under 22, dacă FR Box va decide să țină și acest concurs, concomitent cu cel de cadeți. Pentru sportivul de la poalele Capelei va fi ultima șansă să puncteze la această categorie de vârstă, Under 22.