Liga II

Programul Ligii a II-a se stabileşte joi, 20 iulie. Startul sezonului se dă pe 5 august. Anul viitor, se schimbă sistemul competiţional

Campionatul Ligi a II-a începe pe 5 august. FRF organizează tragerea la sorţi pentru stabilirea programului, joi, 20 iulie, la ora 12:00, în sala Ioan Chirilă, de la Casa Fotbalului. Va fi acelaşi sistem competiţional ca şi până acum, cu mici excepţii, ca urmare a schimbării acestuia pentru campionatul 2024-2025. Astfel, începând din sezonul 2024-2025, campionatul naţional Liga 2 va avea la start 22 de formaţii. Răzvan Burleanu a explicat că, ”pentru a creşte numărul de cluburi, un loc va fi ocupat de o echipă din Liga 3 de la barajul de promovare în Liga 2, care va reuşi să iasă învingătoare dintr-o „competiţie” formată din semifinale şi finală (un singur joc pe terenul primei extrase la „împerechere”), la care vor participa cele mai bune 4 dintre cele 5 echipe învinse în finalele barajelor (un clasament al acestora va fi făcut luând în calcul toate punctele acumulate în cele 4 meciuri de baraj disputate: finale şi semifinale. În caz de egalitate la număr de puncte acumulate, conform criteriului enunţat mai sus, departajarea va fi făcută în conformitate cu art. 27 din ROAF, luând în calcul doar meciurile de baraj-finale şi semifinale). Cel de-al doilea loc va fi ocupat de o echipă din Liga 2 prin eliminarea în sezonul 2023-2024 a barajului dintre ocupantele locului 5 din fiecare grupă de play-out”.
De asemenea, ”cele 22 de formaţii vor juca, la fel ca până acum, un singur tur în sezonul regular, urmând ca la final să fie repartizate într-o grupă de play-off cu 6 echipe şi două grupe de play-out cu câte 8 echipe, una mai mult faţă de numărul din prezent. Primele două echipe din play-off vor promova direct, în timp ce ocupantele locurilor 3 şi 4 vor juca baraje de promovare / menţinere în Liga 1, la fel ca până acum. 5 echipe vor retrograda la finalul sezonului: ultimele două din grupele de play-out şi încă una dintre ocupantele locurilor 6, care se vor întâlni la baraj. Ca urmare a modificării sistemului competiţional, a crescut numărul de jocuri, trei partide în plus pentru echipele din play-out şi două partide mai mult pentru cele din play-off. Astfel, pauza competiţională va fi şi ea mai mică. Totodată, prin creşterea numărului de echipe se va mări şi baza de selecţie a echipelor naţionale de juniori şi tineret, având în vedere cotele de jucători “under” de la Liga 2.

Articole Similare

Back to top button