Liga II

Omeag dezvăluie aspecte incredibile din culisele CSM-ului

În ultimul număr al publicaţiei noastre, conducerea CSM-ului din Zăvoi a ţinut să aducă un drept la replică faptului că terenul sintetic din Zăvoi nu constituie cauza principală a accidentărilor suferite de juniori. Dănuţ Omeag, colegul nostru de redacţie, a ţinut să explice în detaliu situaţia existentă în cadrul clubului vâlcean, oferindu-ne, concomitent, picanterii pe care majoritatea dintre noi nu le cunosc sau le trec cu vederea involuntar. Vă redăm mai jos scrisoarea pe care corespondentul nostru ne-a trimis-o pe adresa redacţiei, pentru a demonta, literă cu literă, spusele preşedintelui Alin Trandafir:

„M-am uitat în Dicţionarul Explicativ al Limbii Române să văd şi eu cam cu ce „se mănâncă” cuvântul anonim: persoană care-şi tăinuieşte numele, scrisoare nesemnată, persoană cu nume necunoscut. Nu cred că am trimis vreodată pe adresa redacţiei ARENA VÂLCEANĂ scrisori nesemnate, asta spre ştiinţa domnului Alin Trandafir. Nu am pretenţia că sunt un om de presă, dar, în comparaţie cu Directorul Executiv al Clubului CSM Rm. Vâlcea, eu scriu ceea ce gândesc, nu ceea ce mi se dictează. Nu exagerez dacă spun că, de vreo patru ani, însoţesc echipele de juniori-republicani ale CSM-ului în deplasări, deoarece chiar m-am ataşat de aceşti copii, am trecut împreună prin atâtea bucurii, dar şi necazuri (multe accidentări care au făcut ca la turneul semifinal să ne prezentăm cu o echipă „cârpită”, debusolată.

Banul e mai presus de sănătatea copiilor noştri

Spun debusolată deoarece părinţii au fost nevoiţi să le asigure acestora un minim de confort în deplasări, asistenţă medicală plătită de părinţi, masa şi chiar un cameraman care a filmat toate meciurile, astfel că arbitrii s-au cam ferit să facă şmecherii. Aici mă refer la cheltuielile aferente campionatului şi nu de ultimul turneu la care au participat juniorii din Zăvoi săptămâna trecută. Aţi amintit, domnule Trandafir, de calitatea terenului sintetic. Niciodată nu am spus că stratul suport nu este corespunzător. Toţi cei care închiriază terenul nu sunt supravegheaţi şi intră pe el cu ghete care au crampoane demontabile, motiv pentru care se rupe firul. Aţi cerut lămuriri cu privire la granularea terenului şi aţi considerat că este prea scump, dar nu v-aţi gândit la urmări, care sunt dintre cele mai grave: rupturi de ligamente, menisc, fracturi etc. Explicaţiile dumneavoastră sunt de-a dreptul ridicole şi aduc grave jigniri părinţilor, care au dat o groază de bani pentru operaţiilor copiilor, pentru medicamente, recuperare post-operatorie etc.

N-avem bani de preparator fizic, dar mergem în Antalya

Antrenamentele numeroase duc la accidentări, spuneţi dumneavoastră, dar la un preparator fizic nu v-aţi gândit să aduceţi? De, este cam costisitor, dar aţi avut bani să trimiteţi doi subordonaţi în Antalya, să stea în două camere separate, ca nişte şeici. Nu credeţi că, în locul lor, mai bine erau luaţi încă doi juniori? Nu vreau să vă jignesc, cum aţi procedat cu persoana mea, dar sunteţi precum o meduză: unde sunt avantaje, hop şi dumneavoastră! Să trecem mai departe: ALIMENTAŢIA ŞI MEDICAMENTAŢIA.

Clubul nu le-a dat copiilor nici măcar o felie de pâine

Consider că aceşti părinţi au copii de toată isprava. Să luăm exemplul familiei Stănică, pentru care am de spus doar atât: Jos pălăria şi vă mulţumim pentru ceea ce aţi făcut pentru juniorii din Zăvoi. Dacă nişte oameni ar suporta costul meselor a 50 de copii, eu – ca club care trăieşte şi din banii contribuabilor – aş intra în pământ de ruşine. Aici ar trebui dumneavoastră să vă implicaţi mai mult, nu la dat declaraţii în presă, când puştii noştri nu au niciun beneficiu de pe urma clubului. Domnule Trandafir, într-un campionat întreg nu aţi asigurat copiilor o felie de pâine, în schimb, aţi avut grijă să hrăniţi un câine-lup, proprietare personală, în incinta stadionului.

Laurenţiu Tudor merită respectul nostru

Singurul om din club care a considerat că este de bun simţ să felicite copiii a fost domnul Laurenţiu Tudor, managerul general al CSM-ului. De altfel, dânsul este singurul care a dat încredere copiilor. Dumneavoastră, domnule Trandafir, aţi fost veşnic nemulţumit că ne calificăm pe la turneele semifinale. De medicamentaţie nu are rost să vorbim, deoarece părinţii au fost preocupaţi în acest sens, să le asigure cam tot ce trebuie.

Avem antrenori incompetenţi

„Modul de cuantificare, dozare şi planificare a efortului de către antrenori în perioadele specifice sau pe parcursul competiţiei. Ce să înţelegem prin asta, că aveţi nişte antrenori incompetenţi? Aici îl jigniţi gratuit pe şeful centrului de copii şi juniori, domnul Gabriel Mangalagiu. De câte ori am trecut prin biroul dânsului, îl găseam în faţa calculatorului, făcând programe de pregătire. Are un sistem centralizat şi o bază de date privind greutate, înălţimea, probele fizice prin care treceau copiii etc. Aici nu e ca la armată: tragic cu puşca şi ia foc! Trebuie în permanenţă să te documentezi.

De ce părinţii nu dau declaraţii? Sunt scârbiţi”

„Modalităţi adecvate sau neadecvate de recuperare după efort”. La capitolul acesta sunteţi repetent, domnule Trandafir! N-am auzit vreodată să-i trimiteţi pe copii la un bazin. Noroc că aţi avut inspiraţia să amenajaţi acea sală de forţă, cu antrenori competenţi, unde copiii se mai recuperează după accidentări. Iată că mai faceţi şi fapte bune, pe care avem tăria de caracter de a le prezenta opiniei publice. Legat de viaţa sportivă a jucătorului, mă rezum să spun doar atât: când vreodată, în fotbal, vom vedea numai „măicuţe”, care cunosc doar drumul spre mănăstire? La final, aş vrea să vă răspund la întrebarea: „De ce părinţii nu vin cu declaraţii în presă?” tot cu o întrebare: „De ce nu îi întrebaţi pe ei” Eu cunosc răspunsul: SUNT SCÂRBIŢI! Ei ştiu că sunteţi un tip răzbunător, un negociator de taină în cazul vânzărilor de juniori şi că trataţi copiii ca pe nişte unelte.

Juniorul Lică nu şi-a luat banii de doi ani

Juniorul Adrian Lică şi-a cerut banii restanţi din contract (din 2009, acei 50 de euro lunar) şi i-aţi spus că nu intră în vederile echipei mari şi de aceea nu şi-i primeşte. Ce are sula cu Prefectura? Nu am făcut şi nu voi face politică, pentru că nu mă pricep. Dar da-ţi-mi un exemplu, o realizare de-a dumneavoastră la baza sportivă de când a plecat Mircia Gutău? Cred că o să vă ia ceva timp până să daţi un exemplu…
Copiii aleg clubul cel mai reprezentativ unde să se pregătească. Nu faceţi dumneavoastră legile acum. Aţi promis că vor juca pe o suprafaţă cu iarbă, iar antrenamentele le vor face sporadic pe terenul sintetic. Modul acesta pupincurist de a proteja pe cineva mă pune pe gânduri în cazul dumneavoastră. Vă credeam mai vertical, dar aţi început să faceţi cocoaşă de când purtaţi ochelari fumurii şi cămăşi de firmă.

P.S. După spusele angajaţilor săi, se pare că domnul Trandafir îmi citeşte cu nesaţ articolele. Îi mulţumesc pe această cale şi îl asigur că nu voi face cocoaşă ca dumnealui.

Să spunem şi lucrurile bune

Într-adevăr, anul acesta, copiii au avut parte de condiţii excelente, la turneul semifinal de la Braşov. Conducătorii au găsit de cuviinţă că nu se merită să ne facem de râs faţă de alte competitoare. Doi ani la rând, au avut grijă părinţii să nu le lipsească nimic acestor copii care au ajuns permanent în careul de aşi al României. Prin intermediul ziarului, aş dori să mulţumesc domnului profesor Vasile Grossu pentru modul în care dezbate problema centrului de copii şi juniori. Cred că nu ar fi rău dacă clubul vâlcean ar apela la serviciile acestui tehnician, chiar la nivel de juniori.

Cu deosebit respect,
„Anonimul” Dănuţ Omeag

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button