Volei

Tot mai sus în Divizia A!

CS Otopeni – BC Rm. Vâlcea 92-100
• echipa antrenată de Cristian Achim mai are nevoie de o victorie în faţa ilfovenilor pentru a urca pe locul 10

După evoluţiile foarte bune din sezonul regulat, atunci când doar ghinionul a făcut ca echipa antrenată de Cristian Achim să nu obţină alte câteva victorii în plus, care-ar fi propulsat-o în apropierea „zonei play-off”, BC Rm. Vâlcea este pe cale să mai facă un salt însemnat în Divizia A. Victoria de senzaţie repurtată vinerea trecută, chiar pe terenul celor de la CS Otopeni (100-92), le-ar putea aduce baschetbaliştilor noştri o nesperată clasare pe locurile 9-10.

Vâlcenii au condus cu 64-34 la pauză

În primul duel cu echipa ilfoveană, vâlcenii au jucat aproape perfect, în special în prima jumătate a meciului, atunci când s-au detaşat chiar la 30 de puncte diferenţă (64-34)! În primele 10 minute, gazdele au reuşit să facă faţă iureşului comandat de Cristian Achim, iar tabela de marcaj indica doar 24-17 pentru BC Rm. Vâlcea. Însă, din al doilea sfert, pe teren, nu a mai existat decât o singură echipă, cea vâlceană, care-a punctat din orice poziţie, astfel încât scorul a urcat vertiginos în favoarea formaţiei noastre. Aruncările de 3 puncte au reprezentat şi de această dată punctul forte al jucătorilor pregătiţi de Cristian Achim, care în acest al doilea sfert au înscris nu mai puţin decât 40 de puncte, faţă de cele 17 ale baschetbaliştilor de la CS Otopeni.
Gazdele s-au trezit „din pumni” abia după pauză şi-au început o cursă fantastică de urmărire. Au recuperat 14 puncte din handicap în sfertul al treilea (scorul celor 10 minute a fost 27-13 pentru ilfoveni) şi se părea că baschetbaliştii de la BC Rm. Vâlcea vor trăi o nouă dezamăgire (oare a câta în acest sezon?). N-a fost să fie, pentru că elevii lui Achim (deşi decimaţi de eliminările a doi jucători importanţi, Şenai Işleam şi Rareş Paşca), au strâns bine rândurile şi-au reuşit să conserve avantajul luat în primele două sferturi. Deşi CS Otopeni a câştigat ultimele 10 minute de joc cu 31-23, meciul s-a terminat cu victoria echipei vâlcene, care-a luat astfel o opţiune importantă pentru calificarea în finala turneului pentru locurile 9-12.
Punctele echipei vâlcene au fost marcate de Vasile Ştefan – 27 (6×3), Silviu Lupusavei – 24 (7×3), Gabriel Hallai – 18, Şenai Işleam – 10, Dejan Mladenovic – 8 (2×3), Rareş Poaşca – 8 şi Dragoş Andrei – 5 (1×3).

Succes istoric

„Am fost fantastici în primele două sferturi, atunci când ne-am detaşat la o diferenţă care până la urmă avea să se dovedească decisivă pentru soarta partidei. După 20 de minute, aveam şi un procentaj excelent la aruncările de 3 puncte, de 70 la sută, de-a dreptul fabulos, ceea ce spune multe despre scorul înregistrat la pauză: 64-34 pentru noi. Oricum, să conduci la 30 de puncte în deplasare, în condiţiile unui lot subţire, e o performanţă. În final însă, după ce ne-au fost eliminaţi cei mai înalţi jucători de pe teren, Şenai Işleam şi Rareş Paşca, am cam tremurat, dar totul s-a terminat până la urmă cu bine. Trebuie să recunosc că pe fondul eliminărilor apărute în tabăra noastră şi din cauza greşelilor personale acumulate de unii jucători în final chiar puteam să pierdem meciul. Gazdele au revenit, poate şi pentru că noi am avut doi jucători eliminaţi, dar şi încă doi care acumulaseră deja câte patru greşeli personale şi riscau să fie de asemenea descalificaţi, mă refer aici la Vasile Ştefan şi la Gabriel Hallai. În aceste condiţii, nici jocul în apărare nu l-am mai putut face aşa cum trebuie, iar cei de la CS Otopeni au putut avea o revenire puternică”, a declarat antrenorul Cristian Achim după succesul de săptămâna trecută. Altfel, victoria obţinută de elevii lui Cristian Achim pe terenul echipei CS Otopeni este una istorică. Motivul? Este prima obţinută de BC Rm. Vâlcea în Divizia A în dauna grupării ilfovene, de la promovarea celor două cluburi în elită, petrecută acum două sezoane. Poate tocmai de aceea, Achim a avut numai cuvinte de laudă pentru baschetbaliştii pe care-i pregăteşte: „În general, toţi cei 7 jucători intraţi pe teren au făcut un meci bun, însă în principal s-au evidenţiat Vasile Ştefan, care-a jucat extraordinar, la fel şi Silviu Lupusavei sau Gabriel Hallai”.

Fiecare echipă a avut câte un singur „stranier”

Ca şi BC Rm. Vâlcea (care l-a avut în teren pe Dejan Mladenovic, singurul sârb rămas în lot după achiziţiile din vara trecută), echipa CS Otopeni a contat pe serviciile unui singur străin: spaniolul Angel Santana. Altfel, Cristian Achim nu s-a putut baza în acest prim meci disputat împotriva grupării ilfovene decât pe 7 jucători, Eugeniu Melnic fiind absentul de ultimă oră din tabăra noastră.

Al doilea meci se dispută în Sala Traian
• BC Rm. Vâlcea şi CS Otopeni se întâlnesc din nou miercuri, 14 mai, de la ora 17.00

Al doilea joc dintre BC Rm. Vâlcea şi CS Otopeni se dispută miercuri, 14 mai, de la ora 17.00, în Sala Traian. „Avem puterea să încheiem conturile în doar două partide. Dar în mod cert va fi un meci mult mai greu decât primul. Acolo am jucat extraordinar în principal în primele două sferturi, atunci când ne-am surprins complet adversarii. Să înscrii 64 de puncte în două sferturi nu e la îndemâna oricărei echipe, ci dimpotrivă, e ceva fenomenal”, spune Achim înaintea confruntării din această săptămână.
„Chiar dacă am câştigat prima confruntare, nu trebuie să ne considerăm deja învingători, ci va trebui să ne întrebuinţăm serios şi-n acest al doilea meci. Sper să rezistăm fizic, pentru că în 7 jucători trebuie să fim foarte prudenţi, să nu faultăm prea mult în apărare şi totuşi să fim şi eficienţi în atac. Vom vedea cum ne descurcăm. Poate totuşi vom izbândi”, a continuat tehnicianul echipei vâlcene, iar apoi a completat: „Ar fi extraordinar să învingem iarăşi şi să mai urcăm un loc în clasamentul Diviziei A. Astfel, de pe 12 la finele sezonului regulat, am ajunge cel puţin pe 10! Puţini au crezut că este posibilă o asemenea ascensiune. Acest lucru le-ar cam da peste nas tuturor celor care s-au îndoit de valoarea noastră în timpul sezonului regulat!”.
Dacă CS Otopeni va izbuti să se impună la Rm. Vâlcea atunci cele două echipe se vor reîntâlni într-un meci decisiv pe terenul grupării ilfovene, sâmbătă, 17 mai, un lucru pe care antrenorul Cristian Achim nu şi-l doreşte. În cazul în care CS Otopeni va pierde în această săptămână în Sala Traian, vâlcenii vor juca pentru locurile 9-10 cu învingătoarea din duelul BCM US Piteşti – Cuadripol Braşov. Este evident că, prin prisma valorii celor două loturi, viitoarea adversară a elevilor lui Achim urmează a fi echipa argeşeană.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button