Liga Nationala

Încă nu se ştie când se joacă derbiul

• o decizie în acest sens va fi luată marţi, 13 mai, de Comisia de Competiţii din cadrul FRH

Aşa cum era de aşteptat, calificarea echipei Rulmentul Braşov în finala Cupei Cupelor a bulversat apele în Liga Naţională, în special din pricina faptului că la data la care echipa de la poalele Tâmpei urmează să joace prima partidă cu Larvik era programat iniţial derbiul campionatului intern, Oltchim – Rulmentul. Sub pretextul programului cât se poate de încărcat din această perioadă, actuala lideră a Ligii Naţionale a cerut ca marele meci să se dispute tocmai pe 14 sau 15 iunie (?), deşi campionatul trebuie să se termine în mod normal pe 24 mai!

Bineînţeles că varianta nu a fost acceptată de oficialii echipei vâlcene, care-au oferit un răspuns pe măsură, printr-o adresă trimisă federaţiei. Pentru a limpezi situaţia, săptămâna trecută, Federaţia Română de Handbal a trimis celor două cluburi un comunicat în care le-a anunţat că doar două erau datele disponibile pentru disputarea derbiului care va decide campioana ţării în acest sezon. Conform celor precizate în respectiva recipisă, partida din Sala Traian urma să se dispute fie pe 14 mai, fie pe 21 mai.
Întrunită luni, 12 mai, Comisia Tehnică din cadrul FR Handbal nu a oferit un răspuns ferm în această privinţă şi a pasat responsabilitatea Comisiei de Competiţii. „Comisia Tehnică a precizat că nu e de competenţa ei să stabilească la ce dată se va disputa derbiul, aşa că sarcina a rămas în seama Comisiei de Competiţii, care va lua o decizie abia marţi, 13 mai. Cum în această săptămână în nici un caz nu se mai poate disputa derbiul, este clar că partida se va juca pe 21 sau 22 mai”, ne-a mărturisit antrenorul Gheorghe Tadici, prezent în Capitală la şedinţa Comisiei Tehnice.

„Oltchim s-a aflat anul trecut într-o situaţie şi mai dificilă”

Tehnicianul echipei vâlcene a comentat apoi şi cererile „fanteziste şi utopice” ale celor de la Rulmentul Braşov: „Tot ceea ce au cerut oficialii echipei braşovene este inacceptabil. Este clar că meciul nu se poate disputa înainte de ultima etapă, adică pe 14-15 iunie cum vor ei, şi nici pe 28 mai, o altă vehiculată de braşoveni. Acestea nu sunt decât propuneri fanteziste şi utopice! Ce ar însemna să se joace pe 28 mai, de exemplu, în condiţiile în care majoritatea jucătoarelor de la Oltchim se vor afla la Ploieşti, în cantonamentul echipei naţionale? Ar trebui să ne întoarcem pentru o zi la Rm. Vâlcea şi să jucăm acest meci de care depinde soarta titlului naţional. În acest caz, Oltchim ar fi în mod cert afectată, pentru că de la Vâlcea provin majoritatea jucătoarelor la lotul naţional, în timp ce Rulmentul Braşov nu are decât o handbalistă selecţionată (Cristina Neagu). Ulterior, noi ar trebui să ne întoarcem la Ploieşti şi să mergem în Islanda pentru prima manşă de calificare la Europene. Nu cred că interesele unui club pot fi mai presus decât cele ale echipei naţionale. A disputa meciul pe 14-15 iunie reprezintă de asemenea o aberaţie, în condiţiile în care jucătoarele de la Oltchim nu vor avea deloc pauză, iar cele de la Rulmentul vor beneficia până atunci de trei săptămâni de refacere. Evident că toate aceste variante sunt menite a le favoriza pe adversarele noastre şi a diminua omogenitatea Oltchim-ului”.
„Până la urmă, nu înţeleg de ce se face atâta tevatură. Noi ne-am aflat anul trecut într-o situaţie şi mai dificilă. Am jucat trei meciuri la Cupa României de la Bistriţa, atunci când s-a accidentat şi Roxana Gatzel, iar apoi am plecat spre Trondheim, unde-am jucat prima manşă a finalei Cupei Cupelor cu Byassen”, a încheiat Tadici.

Meci demonstrativ la Craiova
• joia trecută, Oltchim a disputat un amical în Bănie

Libere la finele săptămânii trecute, deoarece nu au jucat în Liga Naţională, handbalistele de la Oltchim Rm. Vâlcea s-au deplasat joi, 9 mai, la Craiova, acolo unde-au disputat o partidă amicală în compania echipei de Divizia A, SCM „U” din localitate. Confruntarea a captat atenţia tuturor iubitorilor de handbal din Bănie, care-au luat cu asalt Sala Sporturilor. Aşa cum era de aşteptat, gruparea antrenată de Gheorghe Tadici şi Seviştean Popa, din care nu a lipsit nici una dintre titulare, s-a impus la final cu 50-25 (23-14). De partea cealaltă, pentru SCM „U” Craiova au evoluat două foste jucătoare vâlcene, Victorina Bora şi Mia Rădoi, legitimate din acest sezon la echipa doljeană.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button