Acasă Volei Nicu Enache rămâne alături de baschetul masculin vâlcean

Nicu Enache rămâne alături de baschetul masculin vâlcean

175
0

Aşa cum era de aşteptat, cele două înfrângeri din play-out au fost picăturile care-au umplut paharul la echipa de baschet masculin BC Rm. Vâlcea. Supărat pe atitudinea cu totul lipsită de profesionalism a unor jucători, Nicu Enache, directorul general al SC Protectchim SA, sponsorul principal al echipei vâlcene a avut de ales între a renunţa să mai susţină baschetul masculin vâlcean şi a tăia în carne vie, chiar înainte de terminarea campionatului. „Atitudinea mai multor jucători m-a deranjat! Este incredibil ce s-a întâmplat în aceste meciuri.

Pur şi simplu şi-au bătut joc de toţi oamenii din tribune, de spectatorii fideli. Este păcat! În loc să atragem publicul alături de noi, îl îndepărtăm! Am avut într-adevăr de gând să renunţ, dar mi-am dat seama că aş face o mare greşeală. Voi rămâne alături de echipă, dar voi lua măsuri drastice”, a spus Enache.

Barson Collins – primul plecat

Primul jucător la serviciile căruia a decis să se renunţe este americanul Barson Collins, despre care Nicu Enache a spus: „Mai mult face anti-joc, decât joacă! Atitudinea lui din aceste meciuri ne-a convins să renunţăm la serviciile lui. I-am pus paşaportul în braţe: să plece!”. Pe lista neagră se mai află însă şi alţi baschetbalişti, dar o decizie definitivă în privinţa lotului de jucători se va lua abia la finele campionatului, atunci când se va trage linie şi se va analiza în parte evoluţia fiecărui jucător din trupa lui Cristi Achim. „Deocamdată e nevoie de puţină linişte la echipă. Trebuie să strângem rândurile, să ne îndeplinim obiectivul cu care am plecat la drum, anume salvarea de la retrogradare. Apoi vom trage linie şi vom vedea cine pleacă şi cine rămâne!”, mai declară Enache.

Antrenor străin la Vâlcea

Tânărul tehnician Cristian Achim are de asemenea puţine şanse să mai rămână antrenorul principal al echipei vâlcene în viitorul sezon. Au fost multe voci care-au spus în dese rânduri că funcţia pe care-o ocupă este totuşi o „căciulă” cam mare, iar „dubla” cu Cuadripol Braşov a dovedit din plin acest lucru. În locul său, va ajunge la Vâlcea un antrenor străin, despre care sponsorul Nicu Enache nu a dorit să ne ofere prea multe amănunte. Un singur lucru e cert: viitorul tehnician al echipei noastre pregăteşte în prezent o echipă din Divizia A.
Nicolae CIUCESCU