Acasă Liga III Un eşec fără prea mare importanţă

Un eşec fără prea mare importanţă

68
0

Transil Tg. Mureş – FC Oltchim Rm. Vâlcea 1-0 (1-0)

N-au de ce să-şi facă griji băieţii de la Oltchim. Evoluţiile inconstante în această serie au dovedit că nu dăunează în clasament. Vâlcenii stau bine, în ciuda ultimei înfrângeri consemnate. Sunt la patru puncte de locul 3, s-ar fi putut chiar apropia de podium dacă s-ar fi impus la Tg. Mureş, însă timpul nu e pierdut. Poate obiectivul, adică locul 2, e puţin cam departe, dar până la urmă, dată fiind situaţia actuală de la club, cu câteva pierderi importante faţă de anul trecut, ar fi chiar foarte bine pentru Oltchim şi dacă se clasează pe unul din primele patru locuri.

După o victorie la limită consemnată cu Soda Ocna Mureş, a urmat pentru elevii lui Gaiţă şi Lazăr, o înfrângere la limită, cu Transil Tg. Mureş, echipă care cu vreo 3 etape în urmă părea că se îndreaptă spre subsolul clasamentului, iar acum a ajuns o echipă de mijloc. Au înregistrat două victorii consecutive pe teren propriu, una cu Mureşul Deva, iar cealaltă cu Oltchim-ul. Antrenorul vâlcenilor, Costel Gaiţă, ne-a explicat cam cum s-a desfăşurat meciul şi care-au fost motivele ce au dus la pierderea jocului de către „chimişti”: „«Dezbrăcaţi» rău de tot ne-a prins meciul ăsta. Am avut nu mai puţin de 8 jucători indisponibili. Tudorică, Vali Popa, Şorega, Băiţa, Pană sunt accidentaţi, iar la aceştia, după meciul cu FC Argeş, s-a mai adăugat şi Nuţu, ce a făcut întindere. Astfel, pe de-o parte accidentaţii, iar de cealaltă jucătorii suspendaţi, adică Tănăsie şi Negrescu. Cu toate acestea, chiar am reuşit să le punem probleme. Au câştigat cu şansă. Am primit gol prin minutul 25 în prima repriză. A fost o lovitură liberă uşor acordată de central la vreo 20 de metri de poartă. În rest, datorită marcajului strâns făcut de băieţi, nu ştiu dacă şi-au creat vreo ocazie clară de gol. Doar în urma câtorva lovituri de colţ au fost mai periculoşi. În schimb, noi am încercat ne apropiem mai mult de poarta adversă. Am irosit două situaţii bune prin Smedescu şi Preda, iar în cea de-a doua repriză aceeaşi jucători au ratat şansele de a marca”. „Oricum, avem în continuare mult de lucru la echipă, atât tehnic, cât şi tactic”, a încheiat Gaiţă.
Au arbitrat: Adrian Hîrlab – la centru, ajutat la cele două linii de Marian Aldea şi Mariel Urs (toţi din Braşov). Observator FRF: Ştefan Galovits (Oradea).
Pentru FC Oltchim au evoluat: Vlădoi – Glăvan, Stoica, Marinescu, Zgăbăruş, Nicorici, Olaru, Bolcu, Creangă, Preda, Smedescu.

Trupa lui Gaiţă, în Liga I
* săptămâna trecută vâlcenii au jucat cu FC Argeş

A treia zi de Paşti, marţi, 10 aprilie, Gaiţă şi compania au avut o întâlnire-şoc, cu o echipă din Liga I. Antrenorul vâlcenilor a fost sunat de Dorinel Munteanu, tehnicianul echipei FC Argeş, pentru a perfecta un amical. Îşi dorea un meci de pregătire cu o echipă de Liga a III-a şi, cunoscându-l pe Gaiţă, a ales Oltchim-ul. Partida, desfăşurată la Piteşti, s-a încheiat, cum era de aşteptat, cu victoria gazdelor care s-au impus cu scorul de 3-1. Golul vâlcenilor a fost marcat de Adi Glăvan. „Nu ne-am făcut de râs. Ne-am comportat onorabil. Dorinel Munteanu chiar ne-a remarcat câţiva jucători şi nu e exclusă o colaborare între cele două cluburi. A fost un test bun pentru noi şi deja am stabilit că o să o să ne mai întâlnim când vor avea şi ei o «portiţă». Şi-au manifestat dorinţa să joace şi pe terenul nostru” ne-a informat Costel Gaiţă care, totodată, ne-a dezvăluit şi care sunt intenţiile de viitor ale binecunoscutului antrenor şi jucător, Dorinel Munteanu, vizavi de echipa pe care-o pregăteşte: „Dorinel mi-a spus că, chiar dacă vor retrograda, nu vor da drumul la jucători. Vor să promoveze din nou sezonul viitor”. Legat de acest meci cu FC Argeş ar mai fi de amintit că Gaiţă şi Lazăr au folosit, pe lângă jucătorii de bază ai Oltchim-ului, nu mai puţin de 6 juniori.

FC Oltchim întâlneşte ocupanta locului 2 în campionat

Vineri, 20 aprilie, pe vâlcenii de la Oltchim îi aşteaptă o partidă grea, cu Mureşul Deva, o echipă aflată în acest moment pe locului 2 în campionat. „Chimiştii” vin după o înfrângere în deplasare şi, în mod normal, ar trebui să facă imposibilul pentru a câştiga. Va fi destul de dificil însă, mai ales că adversarii încă mai speră la primul loc, chiar dacă diferenţa între aceştia şi Arieşul Turda este destul de mare, de 9 puncte. Dacă ei se gândesc la primul loc, vâlcenii sunt destul de aproape de podiumul seriei, la doar 4 puncte de locul 3. Aşa că ar avea destul de mare însemnătate şi pentru noi un rezultat bun cu Mureşul Deva. Din punctul de vedere al evoluţiilor din acest sezon, oaspeţii sunt favoriţi, însă acest aspect nu se mai respectă dacă ţinem cont de recentele rezultate din campionat, respectiv de meciurile cu Transil Tg Mureş, echipă cu care a jucat, la diferenţă de o etapă, atât Oltchim-ul, cât şi Mureşul Deva. Ei au pierdut cu 2-0, noi cu 1-0, aşa că diferenţa între cele două nu poate fi atât de mare.

Se joacă tot la Brezoi

Deşi anunţasem că meciul cu Soda Ocna Mureş din vinerea Paştelui a fost ultimul de „acasă” jucat în deplasare de vâlcenii de la Oltchim, oficialii clubului chimist, probabil la rugămintea celor de la CSM, au acceptat să mai joace o altă partidă tot la Brezoi. Calitatea gazonului nu a ajuns încă la standardele dorite, aşa că în aceste săptămâni se vor mai face ceva retuşuri. Aşa că, cel puţin meciul de vineri, 20 aprilie, cu Mureşul Deva, se pare că se va juca tot în deplasare, la Brezoi. Terenul de acolo le-a purtat noroc până acum râmnicenilor care au avut parte şi de o susţinere mult mai mare din tribună, chiar decât dacă ar fi jucat pe propria bază. 

Republicanii au învins la ambele grupe

Dacă echipa mare nu s-a impus în această etapă la Liga a III-a, au reuşit în schimb juniorii republicani ai clubului. S-au întors victorioşi de la Piteşti, unde au întâlnit echipele similare ale LPS-ului din localitate. Atât la juniori A, cât şi la B, tinerii pregătiţi de Ion Lazăr, respectiv Marian Deaconescu, au câştigat toate punctele puse în joc. Grupa mare a Oltchim-ului a învins cu 5-2 graţie golurilor înscrise de Smedescu (3) şi Olaru (2), în timp ce la juniori B s-a consemnat scorul de 3-1 pentru vâlceni. Aici s-a remarcat Vasile, autorul celor trei goluri. Următoarele jocuri pentru republicanii „chimişti” se vor desfăşura la sfârşitul săptămânii, duminică, 22 aprilie, când vor întâlni grupări ale AS Curtea de Argeş. Meciurile, ca de altfel toate partidele pe care Oltchim-ul le mai are de jucat „acasă” la republicani, vor avea loc pe sinteticul din Zăvoi începând cu ora 12.00. 
Simona Sima