Volei

Obiectivul a fost îndeplinit

Meciul Sportul – CET Govora a fost ultimul pe care echipa vâlceană l-a jucat în acest sezon competiţional. Unul la finele căruia baschetbalistele noastre se pot lăuda cu o performanţă care la începutul campionatului părea că nu le stă la îndemână: clasarea pe locul 4 la finele sezonului regulat (practic tot ce se putea obţine, pentru că mai sus de atât era imposibil de ajuns, Municipal Târgovişte, Olimpia Bucureşti şi BC ICIM Arad fiind cu câteva clase peste restul competitoarelor). Din păcate, în play-off, Laura Bocoş, Cristina Duma, Ana Maria Mesaroş şi mai tinerele lor colege nu au faţă echipei Sportului Studenţesc, iar totul s-a terminat.

„Este păcat că nu am fost la fel de constanţi în meciurile din play-off cu Sportul aşa cum am fost şi-n campionat. Am pierdut în faţa unei echipe deloc superioară nouă. Chiar la ultimul meci din Bucureşti spuneau unii oameni din federaţie, că atunci când Sportul a jucat la Vâlcea nici prin gând nu le-a trecut că pot bate, nici măcar o secundă. Iar când au văzut meciul al doilea, când noi am jucat mai bine, s-au întrebat cum naiba ne-a bătut Sportul acasă? S-a văzut încă o dată, ca valoare suntem clar peste Sportul, dar am făcut prea multe greşeli, chiar unele jucătoare cu experienţă s-au numărat printre «protagoniste» la acest capitol. Una peste alta, până la urmă e un lucru bun că şi-a recăpătat lumea părerea bună despre echipa noastră, pentru că aşa cum am mai zis, se întreba ce căutăm pe locul 4”, a spus antrenorul Mihai Toma după al doilea meci cu Sportul.
Altfel, analizând succint sezonul care tocmai s-a încheiat, tehnicianul echipei CET Govora a mai declarat: „Obiectivul cu care am plecat la drum, locul 5, a fost îndeplinit. A fost un campionat în care am întrecut însă toate aşteptările. Am avut un culoar bun anul acesta, de ce să nu recunoaştem poate şi pentru că s-au mai împiedicat şi alţii, deci ne-au ajutat şi rezultatele. Am făcut însă şi meciuri bune, nu trebuie să punem totul doar pe seama norocului. Mă refer la cele cu Sportul, ambele câştigate, cel de acasă cu Rapid. Începutul returului a fost de asemenea destul de bun, cu cinci victorii consecutive, dar după aceea a început să se observe o cădere, o lipsă de concentrare fantastică. Dar sigur că ar fi fost extraordinar să batem Sportul şi să mai jucăm o lună. Mai aveam de disputat vreo cinci-şase meciuri. Şi, după cum le-am spus şi fetelor, în semifinale şi-n finala mică, chiar nu mai doream să le forţez pe cele care-au jucat mai mult până acum. Aveam de gând să dau credit şi jucătoarelor tinere, să arate şi ele ce pot. Poate revenea şi Adina Pop, intra şi ea puţin să se mai mişte după accidentarea suferită. Cu adversarii cu care urma să jucăm nu ne mai interesa dacă pierdeau la 100 de puncte”.

Pauză – o jumătate de an

Jucătoarele pregătite de Mihai Toma vor avea parte de o pauză extrem de lungă, de aproape o jumătate de an, viitoarea ediţie a campionatului urmând a demara cel mai probabil la începutul lunii octombrie. „Marţi, 17 aprilie, după ce se va termina turneul de junioare-republicane găzduit de Sala «Traian», vom stabili programul de vacanţă. O să fie prezentă şi conducerea clubului, să vedem ce e de făcut, ce planuri de viitor sunt”, a concluzionat Toma.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button