Acasă Volei Înca un adversar de calibru

Înca un adversar de calibru

101
0

BC Rm. Vâlcea – Atlassib Sibiu

 

Încă un adversar de calibru

 

* meciul se joacă sâmbătă, 2 decembrie, de la ora13.30, în Sala „Traian”

 

Divizia A de baschet masculin nu le dă nici o clipă de răgaz jucătorilor de la BC Rm. Vâlcea. Elevii lui Cristian Achim au întâlnit şi până acum adversari de calibru, iar aici este suficient să amintim de confruntările cu Asesoft Ploieşti şi Dinamo Bucureşti. O altă echipă puternică din prima ligă a ţării urmează la rând. Sâmbătă, 2 decembrie, de la ora 13.30, vâlcenii vor întâlni în Sala „Traian” Atlassib Sibiu, o grupare care în sezonul trecut s-a aflat printre protagonistele campionatului intern, ajungând până în semifinalele play-off-ului.

În tabăra vâlceană, cele opt înfrângeri consecutive au început să lase urme adânci în psihicul şi-n mentalitatea jucătorilor pregătiţi de Cristian Achim. Loc de mai bine se pare că nici nu prea există, pentru că după meciul cu Atlassib Sibiu, cei de la BC Rm. Vâlcea urmează să primească, tot pe teren propriu, vizita vicecampioanei ţării, Mobitelco Cluj-Napoca, o echipă care participă inclusiv în cupele europene.

„Pentru o echipă ca a noastră, toate meciurile sunt grele. Cunosc gruparea din Sibiu, are un lot în care sunt şi patru americani, plus încă vreo 2-3 jucători români de valoare, fiecare cu peste 10 ani de experienţă în prima ligă a ţării, aşa că vă daţi seama ce partidă vom avea. La noi, totul depinde în mare măsură şi de reintrarea lui Nikola Radmanovac, unul dintre cei mai constanţi jucători de până acum. Din păcate, probleme medicale mai au şi alţi jucători, nu numai sârbul. Mă refer la Lucian Călin – accidentat la inghinali, Vasile Ştefan – din cauza unei lovituri dure în muşchi, Tiberiu Pogăceanu – a fost călcat pe călcâi şi abia putea să pună piciorul jos. Altfel, pe mine mă bucură revenirea lui Viorel Nănescu, care-a jucat şi la Bucureşti, cu Rapidul, câteva minute, dar are nevoie de ceva timp pentru a reintra în ritm, mai ales că nu a mai jucat baschet de peste şase luni. În plus, rămâne de văzut dacă până la ora meciului, vom reuşi să obţinem şi cartea verde pentru americanul Jamaal Miller”, ne-a declarat antrenorul Cristian Achim înaintea meciului cu Atlassib Sibiu.

Cristian Achim: „Nu vom retrograda”

 

În ciuda parcursului mai puţin fast din această perioadă a campionatului, Cristian Achim rămâne încrezător în forţa jucătorilor pe care-i antrenează la BC Rm. Vâlcea. „Vă garantez că nu vom retrograda. Mai sunt multe etape de jucat din acest campionat, mai e şi play-out-ul, timp în care putem creşte din punct de vedere valoric pentru a evita retrogradarea. După ce vom rezolva şi transferul celor doi americani pe care ni-i dorim, fundalul Miller şi încă un pivot tot de peste Ocean, atunci şi evoluţiile noastre vor fi mai bune”, a completat Achim.

Nicolae CIUCESCU