Volei

Vâlcencele, la fel de puternice ca în partidele cu Sportul si Rapid?

CET Govora – Olimpia Bucureşti

Vâlcencele, la fel de puternice ca în partidele cu Sportul şi Rapid?

* meciul cu Olimpia se joacă duminică, 3 decembrie, de la ora 17.00, în Sala „Traian”

La finele acestei săptămâni, echipa CET Govora va disputa în Sala „Traian” cea mai dificilă partidă de pe teren propriu din acest sezon al Diviziei A. Fetele pregătite de Mihai Toma vor da piept duminică, 3 decembrie, de la ora 17.00, cu Olimpia Bucureşti, una dintre echipele care şi-au anunţat intenţiile de a cuceri titlul naţional.

Antrenamente printre picături

Starea de spirit a echipei vâlcene înaintea meciului cu Olimpia nu este atât de bună după cele două eşecuri la scor suferite la Oradea şi Arad. Acum, la necazurile legate de numeroasele accidentări de la CET Govora s-a adăugat încă unul: vâlcencele nu au putut să se pregătească suficient pentru acest meci. „Din păcate, în această săptămână, datorită turneului internaţional de handbal feminin n-am avut nici măcar timp să ne desfăşurăm antrenamentele cum trebuie. Am făcut doar două şedinţe de pregătire, prea puţine totuşi înaintea unei confruntări cu un adversar atât de puternic. Va fi un meci destul de greu pentru echipa noastră, mai ales că avem şi lotul incomplet, lipseşte în continuare Ana Maria Mezaroş, ca să nu mai zic şi de posibila absenţă a Biancăi Barbu. Chiar dacă Barbu va intra nu ştiu care va fi randamentul ei pe teren, deoarece nu s-a mai antrenat de două săptămâni. Sperăm totuşi să ne descurcăm onorabil şi dacă se poate să producem chiar o surpriză. Ne-am cam obişnuit să «luăm de la bogaţi să dăm la săraci», cum se spune. Am luat puncte de la Sportul şi Rapid, dar le-am cedat prea uşor echipelor din Iaşi şi Cluj-Napoca”, ne-a declarat Mihai Toma.

Premize pentru un rezultat pozitiv al echipei vâlcene există: în vară, înainte de startul campionatului, CET Govora şi Olimpia s-au întâlnit într-un meci amical în Capitală, iar atunci bucureştencele au avut destule dificultăţi de a se impune. „Le-am creat într-adevăr probleme în acel amical, dar noi aveam atunci un efectiv complet, iar ele se aflau abia la început în noua formulă după transferurile spectaculoase pe care le-au făcut în vară. Între timp însă, la Olimpia, lucrurile s-au schimbat. Antrenorul sârb pe care l-au adus înaintea campionatului a plecat, un lucru normal pentru că am văzut de atunci că nu poate să facă faţă, era în dese rânduri depăşit de ce se întâmpla pe teren. Echipa din Capitală este pregătită acum de Dan Braşoveanu, un tehnician adevărat, care-a luat titlul acum câţiva ani şi la Livas Târgovişte, a mai «furat» meserie şi de la Doru Moise, deci cunoaşte mai bine cum stau lucrurile în baschetul feminin românesc” 

Olimpia a acceptat inversarea, Federaţia n-a fost de acord

Turneul de handbal feminin organizat în Sala „Traian” i-a făcut pe oficialii clubului CET Govora să încerce inversarea meciurilor cu Olimpia, şi anume ca turul să se joace în Capitală, iar returul în Râmnic. Deşi gruparea bucureşteană a fost de acord cu această schimbare, federaţia a rămas fermă pe poziţie şi a refuzat să aprobe inversarea. „Celor de la Olimpia le-a convenit această inversare în program. Şi nouă ne-ar fi priit, mai ales că avem un lot decimat de accidentări, iar în retur, acasă, alta ar fi fost situaţia. N-am putut găsi însă înţelegere la federaţie, astfel că meciul se va juca totuşi duminică în Râmnic”, a încheiat Toma.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button