Acasă Volei CET Govora se pregateste pe litoral

CET Govora se pregateste pe litoral

135
0

CET Govora se pregăteşte pe litoral

* în lipsa lui Moise, responsabilitatea în pregătirea echipei i-a revenit secundului Mihai Toma

În aceste zile, jucătoarele de la CET Govora se află într-un stagiu de pregătire centralizată pe litoral. După ce în anii precedenţi s-a mers de fiecare dată în staţiunea 2 Mai, acum, oficialii clubului au ales pentru cantonamentul de vară o locaţie mai scumpă: Neptun-Olimp. Sub comanda antrenorului secund Mihai Toma – cel ce suplineşte absenţa lui Doru Moise – se află 13 fete. Este vorba de Cristina Duma, Ana Maria Mezaroş, Laura Bocoş, Ana Maria Chirilă, Bianca Barbu, Janina Simionca, Adina Pop, Irina Borş, Andra Haas, Flavia Marchiş, Magda Niţu, Georgeta Ştefan şi Alina Funieru, care au de suportat un regim destul de drastic, chiar şi cu câte trei antrenamente pe zi. Pentru a evita aglomeraţia de pe plajă şi căldura infernală din această perioadă a anului, primele două şedinţe de pregătire au loc dimineaţa, la orele 6.45 şi 10.30, iar ultima se desfăşoară seara, de la ora 19.00. „Fetele se antrenează foarte bine, sunt apte din toate punctele de vedere de pregătirea fizică pe care o efectuăm aici pe litoral. Faţă de anii trecuţi, la Neptun-Olimp sunt şi condiţii mai bune. Cele două jucătoare venite în această vară, Laura Bocoş şi Ana Maria Chirilă, s-au integrat destul de bine în colectivul echipei, însă au ceva de recuperat pentru că au venit puţin cam nepregătite. S-au cam speriat de faptul că facem şi câte trei antrenamente pe zi, dar n-au avut nimic de obiectat, sunt discplinate şi respectă programul de lucru”, ne-a declarat Mihai Toma.
Tehnicianul vâlcean mai spune că după 1 septembrie, când echipa se va întoarce de la Neptun-Olimp, ar mai fi nevoie măcar de încă o săptămână de cantonament montan, la Govora sau Olăneşti, pentru desăvârşirea pregătirii fizice.

Suspans pe banca tehnică

Aflat la CET Govora mai mereu în postura de secund, atât în timpul cât pe banca tehnică s-a aflat Manuela Cornea, Marian Braboveanu sau Doru Moise, tehnicianul Mihai Toma ar putea deveni din această vară antrenor principal. În cazul său există totuşi un precedent, când a condus singur echipa într-un meci, în ianuarie 2004, înainte de venirea lui Moise la Vâlcea. Evenimentul s-a petrecut la turneul final al Cupei României, desfăşurat în Sala „Traian”, atunci când vâlcencele, strunite de Mihai Toma, au dispus atunci categoric de „U” Cluj-Napoca.
Un bun şlefuitor de talente la nivel juvenil, Mihai Toma nu ştie ce se va întâmpla dacă Doru Moise va renunţa cu adevărat să mai pregătească echipa. „N-am fost anunţat de nimic până acum, doar mi s-a spus că trebuie să merg cu fetele în cantonament la mare. Probabil, după ce ne vom întoarce de pe litoral, va avea loc o conferinţă de presă, în care se vor da mai multe informaţii în acest sens de către oficialii clubului”.

 Irimia a renunţat la baschet

La finele sezonului trecut, după prestaţia excelentă pe care-a avut-o la echipa de junioare, una dintre jucătoarele de perspectivă ale Vâlcii, Alexandra Irimia, a ales să renunţe la baschet. Cel ce i-a îndrumat paşii în sportul de performanţă, Mihai Toma, spune că nu a înţeles decizia fostei sale eleve. „A fost doar alegerea ei, dar pe mine mă surprinde că a decis să renunţe la baschet tocmai acum. Era o fată ambiţioasă, a avut mereu evoluţii bune, a fost adesea motorul echipei noastre şi îşi câştigase locul inclusiv în formaţia de senioare”, a spus Toma.

Nicolae CIUCESCU