Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Editorial

Liga a III-a, între caniculă şi dezastru

La nivelul Biroului Executiv al FRF s-a luat decizia ca cele două Ligi aflate sub jurisdicţia sa (Liga a II-a şi Liga a III-a) să nu înceapă campionatul ediţiei 2010-2011 vineri – 20 august şi sâmbătă – 21 august, ci cu o săptămână mai târziu. Cauza? Canicula, spun oficialii FRF, dar în realitate cauza principală (cel puţin la nivelul Ligii a III-a) este dezastrul financiar al cluburilor de fotbal. La Liga a III-a, din cele 96 de echipe ale celor 6 serii, doar aproximativ 40 sunt pregătite financiar să înceapă campionatul! Cele mai multe dintre aceste cluburi au datorii la FRF, la fisc, la jucători, la antrenori, la firme sau instituţii colaboratoare (cele care asigură transport, produse alimentare, răcoritoare sau la cele care sunt proprietare ale bazelor sportive pe care îşi desfăşoară pregătirea şi meciurile de acasă).
Venind în întâmpinarea cluburilor, FRF luase acum două luni hotărârea ca nici în acest an cluburile de Liga a III-a să nu fie obligate să înscrie echipe de juniori republicani A (născuţi 1992-1993) şi juniori republicani B (născuţi 1994-1995) în competiţiile organizate de către F.R.F.
În plină criză financiară, nici lucrul acesta nu a fost suficient pentru ca Liga a III-a să poată debuta fără meciuri anulate sau amânate şi fără ca după câteva etape, seriile să rămână „văduve” de câteva echipe care se retrag. În săptămâna de răgaz acordată acum, se încearcă găsirea unor echipe (din rândul celor de Liga a IV-a) stabile cât de cât financiar pentru a lua locul celor cu mari probleme în Liga a III-a.
Printre acestea se află şi Damila Măciuca, echipa tânără şi frumoasă a firmei patronate de Dan Niţu şi antrenata de la fel de tânărul şi talentatul Narcis Enăchescu. Această echipă şi-a demonstrat în această vară valoarea câştigând Cupa României la nivelul judeţului Vâlcea, trecând apoi trei tururi consecutive spre fazele superioare ale competiţiei, după ce a învins surprinzător şi spectaculos, pe rând, pe Ghecon Lăpuşata, Oltchim Rm. Vâlcea şi Atletic Bradu, toate acestea fiind echipe de Liga a III-a.
Singurul inconvenient pentru eventuala participare a Damilei la Liga a III-a este propria bază sportivă, care în acest moment nu poate fi omologată pentru Liga a III-a, dar cel puţin pentru turul campionatului, Dan Niţu poate găsi soluţii (Drăgăşani, Hidroelectra, CSM Rm. Vâlcea – teren sintetic).

Dan Săraru

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button