Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Diverse

Centrul de copii şi juniori din Zăvoi produce talente

* Radu Totâlcă (mijlocaş central), Adrian Ciucă (fundaş dreapta) şi George Dozescu (portar), toţi născuţi în 1996, sunt doriţi la Academia „Gheorghe Hagi”

Încă de la înfiinţare, în urmă cu cinci ani, Centrul de copii şi juniori din Zăvoi a produs talente pe bandă rulantă, iar câteva dintre acestea au făcut saltul spre ligile superioare, la alte echipe, sau au început să joace pentru CSM în Liga a II-a.
Gică Lepădatu este unul dintre antrenorii care se ocupă de creşterea tinerilor fotbalişti la CSM. Aşa cum se cunoaşte, fosta glorie a Chimiei i-a descoperit, printre alţii, şi pe fraţii Florin şi Mihai Costea. În prezent, la porţile consacrării bat alţi juniori, care sunt deja în vizorul Academiei „Gheorghe Hagi”, fiind selecţionaţi constant şi la loturile naţionale de juniori ale ţării noastre. Cei trei fotbalişti cu care Lepădatu se mândreşte în mod deosebit sunt Radu Totâlcă (mijlocaş central), Adrian Ciucă (fundaş dreapta) şi George Dozescu (portar), toţi născuţi în 1996.
„În pofida condiţiilor precare pe care le avem iată că se lucrează bine şi cu mult folos în Zăvoi. Avem copii care sunt plecaţi la loturile naţionale, care sunt vizaţi de Academia «Gheorghe Hagi», care sunt solicitaţi de alte cluburi. Iar pe noi, ca antrenori, ne bucură desigur lucrul acesta, elevii noştri fiind urmăriţi la jocurile pe care le-am jucat prin ţară”, s-a exprimat antrenorul Gică Lepădatu.

Gică Lepădatu: „Niciunul nu ar trebui să plece de la Vâlcea, nu au decât 14 ani!”

Astfel, timp de o lună, Totâlcă şi Ciucă s-au aflat în pregătiri cu echipa Academiei „Gheorghe Hagi”, care a participat recent, în oraşul de la poalele Tâmpei, la turneul internaţional „Braşov Junior’s Cup 2010”. Ambii sunt doriţi la Constanţa, la şcoala de fotbal a „Regelui”, acolo unde Vâlcea mai este reprezentată de alţi doi fotbalişti: Bogdan Omeag (fundaş) şi Radu Chiriţă (portar).
Antrenorul care le-a îndrumat primii paşi în fotbal, Gică Lepădatu, nu crede însă că ar fi oportun ca aceştia să fie lăsaţi să plece spre alte zări de la această vârstă fragedă. „În opinia mea, niciunul nu ar trebui să plece de la Vâlcea, deoarece sunt prea mici. Nu au decât 14 ani, o vârstă foarte dificilă, pe care nu e indicat să o petreacă departe de părinţi, deoarece sunt încă necopţi pentru a trăi singuri pe picioarele lor. Îi pregătesc de patru ani, îi cunosc bine, şi nu cred că ar trebui să fie lăsaţi să meargă la Constanţa, însă conducerea clubului are dreptul să decidă în privinţa lor. Eu cred că ar trebui să mai rămână la Vâlcea 1-2 ani”, ne-a spus Lepădatu.
Altfel, Gică Lepădatu ne-a mai informat că pregăteşte alţi doi tineri fotbalişti de perspectivă: Petrescu şi Gogoaşe. „Ultimul dintre aceştia e născut în 1997, iar în opinia mea e un mijlocaş teribil de valoros şi de talentat, un stângaci teribil, pe care l-aş compara fără probleme chiar cu argentianul Messi”, a concluzionat Teleşpan.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button