Acasă Diverse Liceenele de la Energetic Rm. Vâlcea, numărul 1 în România, la handbal...

Liceenele de la Energetic Rm. Vâlcea, numărul 1 în România, la handbal feminin!

1299
0

La finele acestei săptămâni, sala de sport a Colegiului Tehnic Energetic din Rm. Vâlcea, a găzduit etapa finală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la handbal feminin, întrecere dedicată elevelor de liceu. Opt echipe s-au calificat în această fază, respectiv: CT ”Anghel Saligny” Baia Mare, Energetic Rm. Vâlcea, Liceul Teoretic ”Traian Vuia” Reșița, LPS Iași, CN ”Mihai Viteazul” Sf. Gheorghe, CN ”Mihai Viteazul” Ploiești, Liceul Teoretic ”Traian” București și LPS Brăila. În finală au ajuns CT Energetic și ”Anghel Saligny” Baia Mare. Tinerele sportive vâlcene, pregătite de profesorii Ionel Gheorghe și Stăncuța Guiu, și-au demonstrat valoarea și au cucerit trofeul. S-au impus cu scorul de 24-18 în ultimul act. Sunt numărul 1 în România, la nivel de licee, la ONSȘ. Premierea a fost făcută de inspectorul general Mihaela Andreianu, împreună cu inspectorii și profesorii Manuela Cornea, Coca Gavrișiu Nițulescu, Mia Rădoi, Ildiko Barbu, directorul Mihai Simion, Roxana Cherăscu, Claudia Din Mojoiu și reprezentanții sponsorilor.

Din lotul campioanei, de la Energetic, au făcut parte: Alexandra Adam, Beatrice Raicea, Patricia Tâmplaru, Bianca Drăgoescu, Enrika Bodijar, Noemi Mezei, Alina Florescu, Alexia Caralicea, Diana Lixăndroiu, Mara Zaharia, Patricia Mlecov, Francesca Bălan.

Au fost acordate și câteva premii individuale. Alisia Boiciuc, de la vicecampioana din Baia Mare, a primit titlul de MVP al turneului final, Roxana Voina, de la Reșița, pe cel dedicat golgheterei competiției. Mara Zaharia, de la Energetic, în aplauzele tuturor, a fost declarată cel mai bun portar de la turneul final al ONSȘ. Ultimul premiu special a mers către Diana Lixăndroiu, tot din tabăra campioanei, considerată cea mai tehnică jucătoare. Elevele de la Energetic nu sunt la prima ”ispravă” de acest gen. În decembrie anul trecut au obținut medaliile de bronz la Campionatul Mondial Școlar.