Acasă Diverse Vâlcea, argint în Cupa României! ”Municipalele” au avut ”benzină” doar pentru 35...

Vâlcea, argint în Cupa României! ”Municipalele” au avut ”benzină” doar pentru 35 de minute în finala cu CSM București

441
0

După partida incendiară de sâmbătă, contra liderei Ligii Florilor, care s-a desfășurat pe durata a 80 de minute, duminică, 22 mai, SCM Rm. Vâlcea, medaliată deja cu bronz în campionat, a disputat finala Cupei României, în fața viceliderei, CSM București, echipă cu un lot extrem de valoros și un buget pe măsură, cu aspirații la câștigarea Ligii Campionilor. ”Municipalele” au făcut un meci foarte bun timp de 35 de minute. A fost un joc de nivel european, o atmosferă fantastică în tribunele sălii de la Mioveni, la care au contribuit din plin suporterii veniți de la Vâlcea. Primele 30 de minute au fost foarte intense, echilibrate. S-a mers cap la cap. Au condus bucureștencele, dar și Vâlcea. SCM a pierdut-o pe Dăscălete, în apărare, după doar 22 de minute. Raluca a luat roșu, după trei eliminări de 2 minute. Bucur a arătat o formă bună, dar și Roch, între buturi. Căpitanul trupei de la poalele Capelei a apărat două aruncări de la 7 metri în primul mitan, ambele la Cristina Neagu. A mai făcut-o o dată în debutul părții secunde. ”Roș-albastrele” au intrat la pauză cu un avans de un gol: 14-15.

Au început bine și partea secundă. Într-un minut au dezvoltat două contra-atacuri, valorificate de Elghaoui și Levchenko (14-17). Până în minutul 35 a mers totul bine. Apoi s-a produs un scurt-circuit. A intervenit un blocaj, provocat probabil și de efortul intens de la acest Final Four, de cele 80 de minute jucate sâmbătă. Timp de 11 minute, elevele lui Bent Dahl nu au mai găsit soluții în atac. A fost secetă, pe tabelă, în dreptul lor. CSM București a simțit momentul de decădere al adversarei și a profitat. S-a dus mult în față și nu a mai oferit nicio șansă Vâlcii, care a marcat din nou abia în minutul 48. Glibko a transformat o aruncare de la 7 metri, ce a contat pentru scorul de 26-20 (pentru CSM). Neagu și colegele sale nu s-au oprit aici. Au continuat să mărească ecartul. La final a fost 34-26 pentru campioana en-titre, care a cucerit trofeul Cupei României.

Handbalistelor vâlcene le-au revenit medaliile de argint. Bronzul a mers la Cisnădie.

Cristina Neagu, cu 12 goluri, a primit trofeul de MVP și pe cel de golgheter. Premierea a fost făcută de antrenoarea care și-a pus amprenta asupra carierei sale, Mariana Tîrcă. Davidsen a fost declarată cel mai bun portar. Arntzen și Broch au mai fost recompensate, la individual.

În afară de Neagu, au mai înscris pentru CSM: Arntzen (4), Aune (4), Martin (4), Amorim (3), Broch (2), Ramusovic (2), Dembele (1), Dindiligan (1), A. Klicovac (1). Pentru Vâlcea au punctat: Glibko (6), Bucur (5), Elghaoui (5), Levchenko (3), Lupei (2), Nikolic (2), B. Klicovac (2), Liscevic (1).

Din Liga Florilor au mai rămas de disputat două etape. SCM mai are de jucat la Bistrița și pe 29 mai, la Vâlcea, cu Rapid.