Acasă Liga Nationala HCM Rm. Vâlcea a debutat cu un eşec în Liga Florilor

HCM Rm. Vâlcea a debutat cu un eşec în Liga Florilor

1270
0

* trupa antrenată de Aurelian Roşca a pierdut la limită meciul pe care l-a disputat pe terenul echipei Corona Braşov (22-23)

Marţi, 5 septembrie, HCM Rm. Vâlcea a debutat în noul sezon al Ligii Naţionale de handbal feminin (sau Liga Florilor, cum a fost denumită competiţia de FRH). Elevele lui Aurelian Roşca au înfruntat în deplasare echipa Corona Braşov, una dintre rivalele în lupta pentru un loc pe podium. După un meci extrem de echilibrat, în care s-a mers practic cap la cap, gruparea de la poalele Tâmpei s-a impus la limită, cu scorul de 23-22 (la pauză, 11-11). Formaţia antrenată de Costică Buceschi s-a aflat mai mereu la timonă, având adesea un avantaj minim, însă de trei ori s-a detaşat chiar la două „lungimi”. Şi HCM s-a aflat la un moment dat la conducere, dar la un singur gol.

În această partidă, cele mai multe „boabe” pentru HCM le-a reuşit Cristina Florică (10) – FOTO. Extrema stângă a marcat nu mai puţin de opt goluri din lovituri de la 7 metri, însă a ratat tocmai cea mai importantă aruncare de pedeapsă, în minutul 59, la scorul de 23-21. Dacă ar fi transformat-o şi pe aceea, probabil că meciul s-ar fi terminat la egalitate, deoarece ulterior vâlcencele au punctat totuşi pentru 23-22, pe contraatac, acesta fiind de altfel şi rezultatul final. Pe lista marcatoarelor pentru HCM şi-au mai trecut numele Iryna Glibko (3), Andreea Adespii Molnar (2), Natasa Krnic (2), Raluca Băcăoanu (2), Marta Lopez Herrero (2) şi Ines Khouildi (1).

De partea celalaltă, pentru Corona Braşov au înscris Bianca Tiron (6), Timea Tătar (5), Eliza Buceschi (3), Laura Chiper (3), Laura Popa (2), Andreea Chiricuţă (2), Marinela Neagu (1) şi Teodora Bloj (1). (N.C.)