Acasă Editorial Febra transferurilor în fotbalul românesc

Febra transferurilor în fotbalul românesc

209
0

Imediat după terminarea turului de campionat din decembrie a început aspra luptă a transferurilor în Liga I. Echipa care a punctat prima la acest capitol a fost Steaua, care avea încă din vară perfectat transferul lui Chiricheş de la Pandurii. A urmat Chipciu de la Braşov jucător dorit şi de Dinamo ( Nicolae Badea acţionar majoritar la Sporting Piteşti, club ce deţine 50% din drepturile de transfer ale jucătorului, a încercat deturnarea sa către Dinamo, dar nu a reuşit). Echipa din Ştefan cel Mare l-a dorit foarte mult pe „dinamovistul declarat Pârvulescu” de la Gaz Metan Mediaş, dar Gigi Becali, cu complicitatea tatălui jucătorului şi a lui Ioan Horoba, l-au suflat pe acesta de sub nasul nehotărâţilor şi zgârciţilor acţionari ai lui Dinamo şi l-au adus la Steaua. Acum rămâne de văzut care va fi reacţia fanilor stelişti faţă de Pârvulescu, cel care acum anunţă că îşi va da viaţa pe teren pentru… Steaua! Pentru el însă nu se anunţă zile senine, căci pe postul de mijlocaş stânga la Steaua este înghesuială mare, iar Latovlevici se pare că nu mai pleacă în Franţa…
Atacaţi dur de fani pe internet, acţionarii dinamovişti au contraatacat cu transferul lui Strătilă (fost stelist) de la Astra şi zilele trecute cu Curtean, de la Timişoara. Din cauza transferurilor a izbucnit un nou scandal între Borcea „americanu’” şi Săvulescu „autohtonul”, fiecare arogându-şi merite care nu există, transferurile fiind făcute de Nicolae Badea. După ce ne-a ameninţat pe toţi cu „jihadul” când se întoarce în România (staţi liniştiţi, nu se întoarce prea curând, căci DNA abia îl aşteaptă!) şi ne-a reamintit marile sale merite din trecut, ca şi conducător al lui Dinamo, Borcea s-a sucit şi a anunţat că se retrage sperând că va fi rugat să rămână. Ei, uite că nu este aşa, iar „Shakira” o să se răzgândească probabil încă o dată şi nu o să cedeze cele 30% acţiuni pe care le deţine la Dinamo, căci Badea şi Săvulescu au drept de preemţiune prin statut şi sunt primii care pot lua (contra cost) acţiunile.
La Steaua a ajuns şi Machado, într-o primă fază doar împrumutat până în vară, mai nou definitiv prin cedarea lui Dorinel Popa şi a încă 200.000 euro către „U” Cluj, precum şi ex-craioveanul Dănănae, pentru 6 luni plus 4 ani, dacă va confirma şi nu se va accidenta până-n vară.
Dinamo a parat cu Cosmin Matei (eterna speranţă ex-stelistă aflată acum la Astra), care va semna cu „câinii” doar dacă îi va convinge de valoarea sa şi de faptul că s-a cuminţit, în cantonamentele care urmează! Tot în „Groapă” au ajuns şi tinerii Ispir şi Zuluf, de la Brăneşti – primul mijlocaş, al doilea un vârf de mare viteză – care au fost subiect de glumă al analiştilor sportivi, dar şi al microbiştilor, în primul rând datorită numelui lor. Ca vâlceni, ne bucură însă interesul lui Dinamo pentru ex-municipalul Iulian Popa, aflat acum la Voinţa Sibiu şi declarat cel mai bun om al sibienilor în prima parte a campionatului.
Revenind la Steaua continuă telenovela Wesley, brazilianul nedându-şi încă acordul pentru a evolua în Ghencea în primul rând datorită ofertei financiare sub cea de la Vaslui. La Vaslui, acolo unde va ajunge probabil Goga, pentru a suplini eventuala plecare a lui Wesley sau pentru a forţa obţinerea titlului de către moldoveni.
Timişoara a cedat în vară aproape o echipă, acum se desparte de cei mai buni dar şi cei mai costisitori oameni ai săi, Curtean şi Goga, dar îl aduce pe golgheterul Ligii a II-a, Rover Cârstea de la Piteşti şi la adăpostul avansului luat în tur, speră la o promovare fără emoţii alături de Bistriţa eternului „tata Jean”.
Surprinzător până în acest moment, Rapid şi CFR Cluj sunt în „stand by” pe piaţa transferurilor, asta şi pentru că au fost foarte activi în vară.
Încheiem, nu înainte de a-i dori lui Mircea Lucescu – grav încercat în ultima săptămână – însănătoşire grabnică şi întoarcere rapidă la fotbalul atât de drag lui şi căruia i-a dăruit atât de multe.

• Dan SĂRARU