Editorial

Europa, suntem aici ca să te invadăm!

Joia ce tocmai a trecut, patru echipe româneşti au debutat în grupele noii „Europa League”  şi (cu o singură excepţie) au făcut-o bine. Dinamo confirmând perioada fastă de după invazia suporterilor pe teren la meciul tur cu Slovan Liberec, a reuşit să câştige la Graz în Austria în faţa unui public numeros ce a cuprins şi câteva sute de români. Români care din păcate nu vor putea susţine echipa în primele două meciuri europene de pe teren propriu…
CFR Cluj a confirmat statutul de favorită în meciul cu danezii de la FC Copenhaga şi a câştigat lejer, FC Timişoara a reuşit un foarte bun draw în disputa de pe Amsterdam  Arena cu Ajax. Din păcate Steaua lui Bergodi neavând suportul publicului,  nu a reuşit să învingă rezistenţa „moldovenilor” de la Sherrif Tiraspol, iar Bergodi a plătit cu postul de antrenor îndrăzneala de a-l înfrunta demn pe patron la pauză.

În miez de noapte, în urma refuzului de onoare al lui „Pandi” (care abia fusese instalat într-o altă funcţie la club), a fost sunat Stoichiţă – globtrotterul ce a antrenat doisprezece echipe de pe trei continente în ultimii doisprezece ani şi acesta şi-a dat acordul în câteva secunde!
Suporterii stelişti, deşi au digerat foarte greu înlăturarea lui Bergodi, pregătindu-i lui Becali „iadul pe pământ”, aşteaptă totuşi cu speranţă rezultate pozitive ale trupei „roş-albastre”, atât în campionat, cât şi în Europa.
Şi, nu putem încheia fără a aminti şi de înfrângerea (aşteptată) a Urziceniului la Sevilla, care coroborată cu înfrângerea din campionat în ultimul minut cu Dinamo de duminică seara, îl aruncă pe Dan Petrescu în amarnică deznădejde. Dar fotbalul este atât de frumos pentru că întotdeauna urmează un nou joc şi soarele poate răsări iarăşi pe uliţa oricărui dezamăgit din fotbal!
Prof. Dan Săraru

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button