Diverse

Şcoala Federală de Antrenori a organizat lecţii de perfecţionare pentru instructorii licenţiaţi C

Mosteanu Ionut (1)Săptămâna trecută, la Căzăneşti, a avut loc o acţiune organizată de Asociaţia Judeţeană de Fotbal şi Şcoala Federală de Antrenori. Evenimentul s-a manifestat printr-o temă practică („posesia mingii cu progresie”) destinată antrenorilor care dispun de Licenţa C UEFA şi a fost coordonat de Lucian Moşteanu – reprezentant SFA, Alin Artimon – antrenor principal CSM şi Lucian Catargiu – preşedintele Comisiei Tehnice a AJF. De menţionat este că acest grad se referă la fotbalul de bază şi nu îi oferă deţinătorului titlul de antrenor, ci doar pe cel de instructor sportiv. În 2007, atunci când, pe baza protocoalelor dintre UEFA şi FRF, licenţa a fost adusă în România, prima generaţie din oraşul Rm. Vâlcea a cuprins 18 absolvenţi.

Participanţii au fost încântaţi de noile cunoştinţe acumulate

Potrivit lui Ionuţ Moşteanu, tema practică s-a bucurat de prezenţa a doar 14 din cei 18 licenţiaţi C. Cu toate acestea, lecţia a fost una reuşită, având în vedere faptul că instructorii sportivi au fost încântaţi de ceea ce au învăţat. Înainte şi după antrenament s-au purtat discuţii prin care organizatorii au răspuns la eventualele întrebări ale participanţilor „Vreau să precizez faptul că această licenţă are o valabilitate de doi ani, timp în care cei ce o posedă trebuie să ia parte la între două şi patru acţiuni de perfecţionare, care constă în lecţii teoretice şi practice. În plus, trebuie să dovedească faptul că măcar un an au avut activitate. Prezenţa la aceste acţiuni este obligatorie, iar cei patru, care nu au venit, vor fi nevoiţi să treacă printr-un amplu proces de reinstruire. În caz contrar, li se va retrage licenţa”, ne-a declarat Ionuţ Moşteanu, după care a afirmat că lecţiile de perfecţionare pot fi realizate şi în urma unor propuneri făcute de Comisia Tehnică a AJF.

FRF, mai aproape de mediul rural datorită Licenţei C

Reprezentantul SFA a explicat cum s-a ajuns la concluzia că Licenţa C trebuia introdusă în România şi care sunt beneficiile aduse de acest nivel al instructorilor sportivi recunoscuţi de UEFA. „Ţinând cont de faptul că în Germania, raportul dintre juniori şi seniori este de 4 la 1, iar în România de 1 la 1, am ajuns la ideea că trebuie să mărim baza de selecţie a tinerilor fotbalişti. Astfel, a fost introdusă şi la noi Licenţa C UEFA, care ajută foarte mult la descoperirea talentelor din mediul rural. Vrem să intrăm cât mai mult în teritoriu, şi am reuşit acest lucru, datorită colaborării foarte bune pe care o avem cu preşedintele AJF Vâlcea, Constantin Pintilie”, a adăugat Ionuţ Moşteanu.

Alin Artimon, alegerea perfectă pentru CSM Rm. Vâlcea

Cu prilejul venirii sale la Rm. Vâlcea, coordonatorul activităţii legate de Licenţa C UEFA, Ionuţ Moşteanu şi-a exprimat părerea în ceea ce priveşte decizia conducerii CSM de a îl alege pe Alin Artimon ca antrenor principal. Reprezentantul SFA a afirmat că echipa vâlceană are un tehnician foarte bun, în care Federaţia Română de Fotbal îşi pune bazele. „Alin Artimon este un antrenor talentat, are cel mai înalt nivel, este licenţiat PRO UEFA. Am avut întotdeauna o colaborare bună cu el şi consider că CSM Rm. Vâlcea a făcut o alegere excelentă atunci când l-a ales ca tehnician”, a spus Ionuţ Moşteanu.
Ovidiu DULĂCIOIU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button