Liga Nationala

Chimistele au trăit periculos la malul Dunării

Dunărea Brăila – Oltchim Rm. Vâlcea 30-33
* finalurile de repriză au reprezentat însă cheia succesului pentru gruparea vâlceană, care a reuşit să câştige primul meci oficial din 2012 şi să-şi consolideze poziţia de lideră în Liga Naţională

Imediat după revenirea de la turneul din Turcia, Oltchim s-a deplasat la Brăila, pentru a juca primul meci oficial din 2012. Rămasă restanţă din etapa a VIII-a, partida dintre campioana României şi Dunărea Brăila se anunţa una extrem de interesantă, prin prisma poziţiilor ocupate de cele două în clasamentul Ligii Naţionale. La fel ca şi Oltchim, trupa lui Ioan Băban nu pierduse până în acest moment în campionatul intern, la capitolul eşecuri, pentru Dunărea, regăsindu-se doar nişte remize. Gruparea de la Dunăre îşi pusese mari speranţe în derby-ul cu Oltchim. Suporterii au venit şi ei în număr mare la sală pentru a-şi susţine favoritele, spectacolul pregătit de aceştia în tribună având rolul de a le împinge de la spate pe brăilence. Dunărea a început timid, lăsând Olchim-ul să se distanţeze la trei goluri pe tabelă. Au înscris abia după patru minute, prin Lobach, cea care, alături de Branişte, avea să-şi demonstreze calităţile pe toată durata partidei. Gazdele s-au descătuşat după primul gol, iar în minutul 8 au restabilit egalitatea, 4-4. Oltchim a părut că ştie ce face, că are la îndemână partida, însă în minutul 13 a apărut un moment de nelinişte. Pentru prima dată în acest meci, brăilencele au reuşit să preia conducerea, Alina Branişte Horjea, aniversata zilei (jucătoarea care a trecut cândva şi pe la Vâlcea a împlinit 31 de ani), marcând pentru 6-5 în favoarea gazdelor. Jovanovic a rezolvat repede problema, Oltchim a revenit în joc, iar Nechita a readus Oltchim-ul la un avantaj de două goluri: 10-8 în minutul 18. Finalul de repriză ne-a aparţinut. Gazdele nu au reuşit să înscrie timp de cinci minute, vâlcencele au profitat şi şi-au asigurat un avantaj de şapte goluri (consemnat în minutul 27). Repriza s-a încheiat la scorul de 16-10 pentru elevele lui Radu Voina, care astfel păreau să fi spulberat emoţiile pentru repriza secundă.

Curea, Geiger, Băbeanu şi Vizitiu au rezolvat meciul pe finalul partidei

Gazdele nu au dezarmat, au continuat să creadă în şansa lor de a reveni în joc, au ieşit motivate de la cabine şi au reuşit să relanseze meciul. Branişte şi Lobach au readus speranţa în tabăra brăilencelor, care, treptat, au anulat avantajul de şase goluri şi au restabilit egalitatea în minutul 47: scor 22-22. Radu Voina a făcut însă câteva mutări inspirate. Au intrat Geiger, Băbeanu şi Vizitiu, jucătoare care, ajutate de Iulia Curea, au reuşit să readucă Oltchim-ul la timonă. Vâlcencele s-au distanţat la patru goluri în ultimele zece minute şi şi-au păstrat adversarele la distanţă. Întâlnirea s-a încheiat până la urmă la scorul de 33-30 pentru Oltchim. Meciul de la Brăila a fost unul spectaculos, atrăgător pentru spectatori, însă nu şi pentru suporterii Oltchim-ului, care poate şi-ar fi dorit un meci lipsit de griji la malul Dunării. Gruparea vâlceană şi-a îndeplinit însă obiectivul, a câştigat derby-ul cu cea de-a treia clasată şi astfel s-a distanţat în fruntea clasamentului. În acest moment are cu trei puncte mai mult decât următoarea clasată, Oţelul Galaţi. Referitor la acest meci, de menţionat ar mai fi şi faptul că în afară de Tolnai, Ozel şi Brădeanu, toate jucătoarele aruncate în meci de Voina au marcat. Interesant este însă faptul că doar două jucătoare au reuşit să înscrie şi în prima repriză, şi în partea a doua a întâlnirii. Este vorba despre Iulia Curea, care a marcat de două ori în primul mitan şi de şase în actul secund, dar şi despre Oana Manea, autoare a patru goluri, în total (3+1). Altfel, în prima repriză au punctat pentru Oltchim, Chirilă (4), Nechita (3), Manea (3), Ardean (2), Jovanovic (2), Curea (2), iar în repriza a doua s-au făcut remarcate Curea (6), Manea (1), Vetkova (1), plus „rezervele” Geiger (5), Băbeanu (2) şi Vizitiu (2).

Eficacitatea de 50 la sută la loviturile de la 7 metri

La loviturile de la 7 metri, jucătoarele vâlcene nu au stat prea bine. Din cele şase de care au beneficiat, au reuşit să transforme doar jumătate. Ardean, Curea şi Geiger au ratat din lovituri de penalitate şi astfel au făcut ca avantajul Oltchim-ului să nu fie aşa mare la final de meci.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button