Diverse

Ce trebuie să știi despre faimoasa cătină?

Există o mulțime de plante medicinale, ale căror proprietăți benefice au fost atent studiate de-a lungul timpului, printre care se numără desigur și celebra cătină, plantă cunoscuta pentru proprietățile sale terapeutice. Ea poate fi găsită în multe regiuni ale lumii, inclusiv în Europa, Asia și America de Nord. Despre cătină s-au scris foarte multe lucruri de-a lungul timpului, având o istorie ce se întinde pe mai multe secole. Utilizată inițial în zone din Asia în diferite scopuri terapeutice, cătina ajuns în cele din urmă și în țări din Europa sau America. Considerată adesea a fi unul dintre cele mai bune “vaccinuri antigripale naturale” cătina se bucura în prezent de foarte multă popularitate.

Fructele de cătină sunt recunoscute pentru proprietățile lor benefice asupra organismului, motiv pentru care sunt utilizate pentru a crea o varietate largă de produse precum siropuri, nectar sau produse cosmetice. În cele ce urmează, am pregătit pentru tine câteva detalii legate de miraculoasa cătină și despre principalele proprietăți benefice pe care aceasta le are la nivelul întregului organism. Iată de ce este cătina atât de populară!

De ce este cătina atât de populară?

Catina este bogată în vitamine, minerale și anti-oxidanți, cum ar fi vitaminele C, E și A, precum și în minerale, precum fierul, calciul și magneziul. De asemenea, cătina are în componența sa acizi grași esențiali și flavonoide, care au importante proprietăți anti-inflamatorii și anti-cancerigene. Cătina este recunoscuta îndeosebi pentru cantitatea uriașă de vitamina C pe care o conține și care o transformă într-un veritabil “vaccin antigripal natural”, ideal pentru perioada rece a anului. În general, în timpul sezonului rece, aportul natural de vitamine și minerale este mai scăzut, astfel că un consum de produse pe bază de cătină poate acoperi cu ușurință aceasta carență ce poate avea impact negativ asupra stării de sănătate.

Cătina, o plantă cu importante beneficii terapeutice

Fructele de cătină au importante proprietăți benefice asupra organismului, motiv pentru care în prezent o regăsim sub diferite forme. Indiferent că este vorba despre nectar, sirop, ceaiuri sau alte produse similare, fructele de cătină sunt cu adevărat miraculoase. Cătina poate fi folosită pentru tratarea unei game largi de afecțiuni, inclusiv afecțiuni ale sistemului imunitar, ale pielii și ale ochilor. De asemenea, poate fi utilizată pentru a preveni bolile cardiovasculare și diferite tipuri de cancer, precum și pentru a trata problemele digestive și ale sistemului nervos.

Cum se poate consuma cătina?

Cătina poate fi consumată sub forma de suplimente, precum capsule sau pulbere, sau sub formă de suc sau infuzie. De asemenea, poate fi utilizată ca ingredient în produse cosmetice, precum creme și loțiuni, pentru a ajuta la hidratarea și revitalizarea pielii. Uleiul de cătină este recunoscut pentru proprietățile sale benefice în ceea ce privește sănătatea pielii, stimulând totodată și regenerarea acesteia.

Un aspect mai puțin știut despre cătină este acela că este un puternic energizant, astfel ca produsele pe baza de aceasta este recomandat a se consuma în prima parte a zilei, astfel încât sa nu aibă un impact negativ asupra calității somnului. Astfel, cătina poate constitui un înlocuitor excelent pentru tradiționala cafea.

 

 

 

 

Articole Similare

Back to top button