Fără categorieDiverse

Aventurile primarului Pirneci, de la Dănicei, care nu se mai satură

dumitru pirneci festival ciresariiRecent, în urma unor discuţii cu cetăţenii din Dănicei, i-am adresat primarului Dumitru Pirneci câteva întrebări, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public. Acesta nu are bunul simţ să ne răspundă, motiv pentru care, probabil, îl vom da în judecată.
Printre altele, i-am cerut să ne spună ce contracte au existat între primărie şi Melentarii SRL, firmă care ar fi a unui consilier local. Am mai solicitat explicaţii în ceea ce priveşte concesiunile din localitate (în spatele primăriei, islazurile), unele blocate de Gheorghe Niţu, pe vremea când era consilier local. Am cerut informaţii şi despre datoriile unor societăţi ca Lazăr Company la bugetul local şi despre angajarea fiicei şi nepotului lui Pirneci în primărie, instituţie care nu mai are mult şi devine un SRL, un fel de afacere de familie.

L-am rugat pe Dumitru Pirneci să ne ofere detalii şi despre accidentele în care au fost implicat Duster-ul comunei: cine a fost la volan, cine a plătit reparaţiile şi asigurările? La recomandarea unor localnici, am solicitat şi lista tuturor furnizorilor primăriei, din ultimii ani. Mulţi cred că această listă va fi o bombă, iar Pirneci va face tot ce-i stă în putere să nu se afle ce învârteli a făcut în primărie. O altă temă abordată în adresa noastră se referă la amenzile primite de primărie pentru că ar fi permis unei firme să exploateze albia pârâului Lungoţu, fără a ţine cont de legislaţia în domeniu, deci este posibil să se fi primit şi aici nişte pliculeţe. Pirneci trebuie să dea explicaţii şi în privinţa unui titlu de proprietate eliberat firmei Lazăr Company sau patronului acesteia pentru o suprafaţă de aproximativ 300 de hectare, după ce s-au cumpărat drepturile litigioase de la moştenitorii respectivei proprietăţi. Neclar este şi modul în care familia lui Pirneci şi-a acumulat averea, în ultimii ani – case, apartamente şi maşini scumpe, din 2-3 salarii de la primărie. Câţiva cetăţeni din Dănicei ni s-au mai plâns că, în localitate, în ciuda fondurilor alocate de regretatul Ion Cîlea şi de PSD, Pirneci nu a introdus nici măcar un metru de reţea de canalizare. De asemenea, alimentare cu apă nu există nici în jumătate din comună, iar drumurile sunt într-o stare jalnică. În schimb, Pirneci a cheltuit peste 8 miliarde de lei pe un stadion care nu funcţionează. Stând de vorbă cu oamenii din Dănicei, am mai aflat că firma care a primit contractul de reabilitare a drumului Linia pe Vale – Dobreşti – Dealul Scheii a turnat primul strat cu piatră din gârla din apropiere, nu concasată, cum scria în caietul de sarcini. Primarul a mai comis una de pomină: în satul Cireşul, a făcut reţea de apă şi s-ar fi branşat primul. Gospodăriile celorlalţi oameni au fost conectate la sistem mult mai târziu, de la casa lui Pirneci şi în nişte condiţii despre care vom mai vorbi. Noi l-am ajutat pe acest Pirneci, fost pădurar, să ajungă primar în 2004. Se pare că tot nouă ne revine misiunea de a scăpa comuna Dănicei de acest specimen, care îşi fâţâie fundul de la un partid la altul, în funcţie de interese. (va urma)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button