Diverse

Avantajele unui credit de refinanțare

Dacă te-ai înhămat cu mai multe decât ai putea duce, așa cum este vorba, poate că este cazul să îți redefinești nevoile. Dacă nu mai poți face față datoriilor sau ratelor bancare, mai ales la creditele în derulare, există o soluție, iar aceasta poartă denumirea de refinanțare. Este vorba despre o operațiune care îți permite să beneficiezi de un nou împrumut la o rată redusă, astfel încât să te poți salva din situația de criză financiară în care te poți afla la un moment dat al vieții.


Ce este refinanțarea și ce implică aceasta?

Refinanțarea este o soluție financiară menită să atenueze cheltuielile pe care le au clienții cu credite în derulare. Principiul pe baza căruia funcționează refinanțarea este următorul: o instituție financiară va cumpăra integral sau parțial creditele pe care le ai în derulare pentru a le grupa într-un singur împrumut cu o rată de dobândă mai bună. În acest fel, soluția de refinantare credit este potrivită atât pentru ieșirea din situații-limită, cât și pentru reducerea datoriilor pe care le ai în derulare.

Cine poate face o refinanțare și în ce condiții?

Pentru o refinanțare poate, de regulă, aplica oricine care are un credit în derulare, că este vorba despre o ipotecă sau despre un credit de consum. În funcție de specificul creditului, poate fi vorba despre o refinanțare a creditului de consum sau despre refinanțare imobiliară – atunci când este vorba despre implicarea unui contract de ipotecă.

Dacă intenționezi să refinanțezi un credit, va trebui să îndeplinești aceleași condiții ca și pentru împrumutul inițial. Pentru a te asigura că refinanțarea are sens, este indicat să verifici soldul curent al creditului, dar și rata dobânzii. De asemenea, este indicat să definești cât de mult dorești să faci un împrumut care să cuprindă și ratele oferite în prezent.

Ce avantaje prezintă refinanțarea 

Unul dintre marile avantaje pe care le aduce cu sine refinanțarea este faptul că ratele mai mici pot reduce plățile lunare, dar și valoarea totală a dobânzii plătite pe durata împrumutului. În acest sens, o plată mai mică poate ajuta la îmbunătățirea fluxului de numerar lunar.

În același timp, refinanțarea oferă posibilitatea de a crește valoarea unei finanțări. Cu toate acestea, în cazul în care este vorba despre o prelungire a termenului pe care îl are împrumutul, se poate ajunge la plata unei dobânzi mai mari.

Înainte de a face o alegere finală, analizează toate aspectele pe care le ai la îndemână. Fă calculele necesare și este posibil să realizezi că refinanțarea este profitabilă din punct de vedere financiar, mai ales dacă vei beneficia de cei mai buni termeni și de cele mai bune rate.

Articole Similare

Back to top button