Diverse

Ai întrebări legate de tratamentul cu aparat dentar? Iată răspunsurile!

Cu toate ca lista beneficiilor este foarte diversificata, pacientii inca au multe nelamuriri legate de purtarea unui aparat dentar. Venind in intampinarea acestei nevoi de informare, specialistii in ortodontie din cadrul Clinicilor Dr Leahu Bucuresti si Pitesti au pregatit o lista cu raspunsuri la cele mai des intalnite intrebari legate de acest tip de tratament ortodontic.

Zambetul presupune nu doar o dantura completa de un alb stralucitor, ci depinde si de amplasarea dintilor si relatia dintre ei. Dat fiind faptul ca sunt multe motive ce pot provoca deteriorarea danturii si devierea muscaturii de la parametrii optimi, un aparat dentar de calitate va putea trata malocluziile si malpozitiile in orice etapa a vietii.

Daca dintii nu sunt drepti sau daca spatiul dintre ei este insuficient, cel mai mare risc la care dantura este expusa este aparitia placii bacteriene si, treptat, a cariilor dentare. In plus, in cazul in care muscatura nu este egala, raportul incorect de forte din timpul masticatiei poate suprasolicita muschii si articulatiile mandibulei si pot aparea dureri de cap si alte afectiuni.

Un tratament corect cu aparat dentar este in masura sa ofere cea mai eficienta rezolvare a tuturor acestor probleme, oferind rezultate surprinzatoare atat din punct de vedere estetic, cat si functional. In cazul in care te confrunti cu astfel de neplaceri, tot ce trebuie sa faci este sa pasesti intr-o clinica stomatologica cu standarde inalte de calitate si sa apelezi la experienta unui specialist in ortodontie. In cazul in care ai intrebari in legatura cu acest tip de tratament, in randurile de mai jos vei descoperi cateva raspunsuri care iti vor fi de folos.

Cum stii ca ai nevoie de aparat dentar?

Dintii inghesuiti si muscatura incorecta sunt problemele intalnite cel mai des de catre medicii specialisti din ramura ortodontiei, astfel incat acestea sunt semne clare ale nevoii de aparat dentar. In cazul in care nu esti sigur ca problemele sunt atat de mari, poti incerca sa introduci ata dentara in spatiile interdentare. Daca sunt zone in care ata nu trece sau patrunde foarte greu, va trebui sa programezi o vizita la cabinet. In situatia in care problema nu este doar de natura estetica, ci afecteaza si muscatura, te poti astepta la probleme cu masticatia, dificultati in vorbire, dureri de cap si alte efecte nedorite.

Purtarea unui aparat dentar afecteaza vorbirea?

Bineinteles, fiecare modificare aparuta la nivelul cavitatii bucale va veni si cu schimbari in formarea anumitor sunete, insa nu este ceva de durata. Cu toate ca pronuntarea anumitor cuvinte va fi usor diferita la inceput, cei mai multi pacienti reusesc sa se obisnuiasca in doar cateva zile cu aparatul, revenind la pronuntia corecta.

Cat dureaza un tratament cu aparat dentar?

In majoritatea cazurilor, aparatul trebuie purtat pe o perioada de 12 pana la 24 de luni, insa acest interval se poate prelungi in functie de complexitatea problemei si evolutia in timp a tratamentului. In plus, persoanele tinere vor observa o deplasare mai rapida a dintilor fata de persoanele in varsta, asadar tratamentul cu aparat dentar va fi mai scurt.

Exista o limita de varsta pana la care se poate recurge la un tratament cu aparat dentar?

Perioada in care acest tip de tratament ortodontic este cel mai eficient este copilaria, insa aparatul dentar poate fi solutia potrivita chiar si dupa varsta de 20 de ani, dat fiind faptul ca dintii isi pot modifica pozitia pe tot parcursul vietii. In cazul adultilor, rezultatele surprinzatoare pot veni si datorita faptului ca acestia sunt mai constiinciosi decat copiii in respectarea indicatiilor medicului pe parcursul acestui tratament.

Ce frecventa au vizitele la cabinet pe durata tratamentului?

Aparatul dentar trebuie ajustat periodic in functie de evolutia situatiei, astfel ca pacientul trebuie sa treaca pe la cabinet cel putin o data pe luna pentru a avea rezultate optime. La fiecare vizita, va fi verificata pozitia dintilor si va fi ajustata presiunea pe care aparatul dentar o exercita asupra lor.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button