Liga V

Victorie degeaba

Voinţa Orleşti – Ştiinţa Laloşu 1-3

Deşi ştiau că ultima etapă nu va mai conta pentru ei, jucătorii din Laloşu au făcut totuşi un ultim efort şi s-au prezentat la Orleşti, pentru meciul cu Voinţa. Deşi era una dintre formaţiile de temut ale seriei, băieţii de la Ştiinţa au făcut un ultim efort pentru a se impune în ultima etapă a sezonului. „Iniţial, am vrut să nu ne mai prezentăm la ultimul meci după ce am aflat ce s-a întâmplat în intermediară la Olanu. Aveau băieţii lacrimi în ochi şi, deşi ne-a fost greu să mai jucăm după ce s-a stabilit soarta campionatului, am vorbit şi am stabilit că nu are rost să ne facem de râs în ultima etapă şi să nu ne prezentăm.

Poate ar fi fost luat ca un act de laşitate, de neseriozitate de către unii, aşa că ne-au dus la Orleşti. Am făcut unul dintre cele mai bune jocuri ale noastre. Chiar şi cei din Orleşti ne-au lăudat, spunându-ne că, deşi am terminat pe locul 2, avem cea mai bună echipă din serie. După cum au jucat şi noi putem spune despre ei că au o echipă bună, de primele locuri, care nu-şi merită poziţia din clasament”, ne-a informat Marin Ion referitor la ideile pe care acesta şi colegii lui le-au avut legat de meciul cu Voinţa Orleşti, partidă câştigată de „toreadori” cu scorul de 3-1. Toate golurile oaspeţilor din această întâlnire au purtat semnătura lui Lucian Bujor. Oaspeţii au condus la diferenţă de trei goluri, însă pe final de repriză au dat şi gazdele un gol care avea să fie ultimul al meciului. În partea secundă a întâlnirii nu s-a mai marcat, rezultatul rămânând cel stabilit la finalul primelor 45 de minute, adică de 3-1 în favoarea Ştiinţei din Laloşu.

Un gol i-a despărţit pe „toreadori” de promovare

Amărăciunea băieţilor din Laloşu este cu atât mai mare cu cât ştiu că nu i-a despărţit de promovarea în elita fotbalului judeţean decât un gol. Cel pe care gruparea din Măciuca a reuşit să-l marcheze pe terenul din Laloşu. În ultima perioadă gruparea şi Laloşu şi cea din Măciuca au mers cap la cap. Multe etape la rând s-au aflat la egalitate de puncte, Ştiinţa ocupând primul loc datorită golaverajului mai bun. La final, însă, cum nici una dintre echipe nu a greşit, egalitate între cele două a rămas, însă pe primul loc a trecut Damila Măciuca, criteriul de departajare fiind altul decât cel de pe parcursul campionatului. S-au luat în calcul meciurile directe, iar aici a fost avantajată formaţia lui Dan Niţu. În turul campionatului a fost 5-0 pentru Damila, iar în retur 5-1 în favoarea grupării din Laloşu. Astfel, cu un gol marcat pe terenul adversarilor, Damila a terminat pe primul loc, obţinând dreptul de a activa în elita fotbalului judeţean.

Ştiinţa a propus un meci suplimentar cu gruparea din Măciuca

Supăraţi că au ratat promovarea, băieţii din Laloşu nu au ezitat să critice noua campioană a seriei a II, fiind de părere că valoarea echipei Damila este sub cea a lor. „Ei în ultima etapă de-abia au reuşit să bată cu 4-2 ultima clasată, pe Victoria Ştefăneşti. Noi ştim cum au câştigat campionatul şi de-asta suntem supăraţi. În plus, au mai fost în Liga a IV-a şi au demonstrat ce pot. Au retrogradat, au vândut locul… Deşi ei spun că vor merge în «elită», noi nu suntem prea convinşi că vor ajunge acolo. Păi ce să facă ei la Liga a IV-a, când sunt 12 jucători cu totul?! Ori o să vândă locul, ori o să retrogradeze”, sunt de părere jucătorii Ştiinţei referitor la viitorul grupării din Măciuca. Totodată aceştia s-a gândit să le facă şi o propunere jucătorilor Damilei. Pentru a se stabili care dintre echipe este mai bună, „Măru” şi compania le-au propus celor din Măciuca un meci amical, însă aceştia au fost refuzaţi de oficialii Damilei. „În meciurile directe departajarea a făcut-o un singur gol. Noi zicem că aveam echipă mai bună decât ei şi tocmai de aceea le-am propus să mai jucăm o dată, aşa…, pentru a vedea ce echipă ar fi meritat să promoveze. Le-am spus că dacă ne vor mai da şansa unui meci, îi batem la diferenţă de patru goluri. Au refuzat invitaţia. Oricum, vor demonstra din toamnă cât sunt de îndreptăţiţi să meargă în Liga a IV-a”, au spus mai exact, reprezentanţii Ştiinţei Laloşu. (Laurenţiu SIMA)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button