Politica

„Frâncu a sărit să mă bată!”

O nouă acţiune electorală… aproape lăsată cu o bătaie între Emilian Fâncu şi Ion Cîlea, principalii pretendenţi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Vâlcea! Armatele social-democrate şi liberale s-au ciocnit de curând într-o localitate din sudul judeţului.

Altercaţia a avut loc chiar în curtea unei biserici

Altercaţia a pornit în timpul sfinţirii drumului, recent asfaltat, din curtea unei biserici de pe raza comunei Ştefăneşti, după ce deputatul PNL Emilian Frâncu a afirmat că a sprijinit respectiva investiţie. Ion Cîlea, candidatul PSD pentru şefia CJ, a reacţionat, atrăgându-i atenţia liberalului că „nu e cazul să mintă”.

„În legătură cu cele întâmplate la Ştefăneşti, domnul Frâncu a spus mai multe minciuni pe care mă simt nevoit să le demontez. Acolo, am participat la punerea în funcţiune a unui drum, pentru care m-am zbătut foarte mult, ajungând să intervin inclusiv la preşedintele Senatului, alături de primarul Gheorghe Mitrache. Am reuşit să atragem fondurile necesare, iar lucrările au fost finalizate. În timpul inaugurării respectivului drum, în urmă cu câteva zile, un derbedeu din zonă, fiul unui fost şef de post la Galicea, a venit cu o maşină pe care erau montate o staţie de amplificare şi boxe foarte mari. Nici măcar pe preoţi nu i-a lăsat să ţină slujba de sfinţire a acestui obiectiv. Mai mulţi cetăţeni mi-au spus că ar fi fost pus de oamenii lui Emiliam Frâncu să strice acel moment. Pe fondul manelelor date la maxim, preoţii s-au străduit totuşi să ţină slujba, iar noi am spus la final câteva cuvinte, fără să atacăm pe nimeni. Preoţii, dar şi cetăţenii, au rămas uimiţi de întâmplarea cu pricina şi s-au închinat văzând atâta răutate din partea liberalilor. Preotul m-a rugat apoi să particip la sfinţirea unei alte porţiuni de drum asfaltată, în satul Şerbăneşti, lângă biserică. Nici eu, nici domnul Persu nu am spus un cuvânt după acea slujbă. La un moment dat, a apărut domnul Frâncu. A început să vorbească: „Eu am dat banii! Drumul acesta e făcut de mine!”. Nu puteam să nu reacţionez, aşa că i-am atras atenţia, pe un ton foarte liniştit, să nu mai mintă cu atâta seninătate. În acel moment, domnul Frâncu a început să zbiere, să mă facă măgar şi a sărit să mă bată (am martori care pot confirma aceste aspecte). Noroc să au sărit nişte oameni să-l ţină. Preotul a spus că el nu a văzut aşa ceva şi l-a mustrat: „ruşine!”. Înainte să plec, derbedeul cu boxele a început să fluiere şi de aceea Emilian Frâncu a spus la conferinţa sa de presă că ar fi fluierat lumea”, ne-a precizat Ion Cîlea.

În opinia liderului PSD, Ion Cîlea,
„Jurcan s-ar pierde în teritoriu şi cu GPS-ul!”

Liderul judeţean al PSD a dorit să clarifice şi acuzaţiile aduse de senatorul Dorel Jurcan la întâlnirile cu electoratul din teritoriu. „Este penibil din partea domniei sale să îmi atribuie epitete şi să comenteze activitatea mea, lăsând să se înţeleagă că aş fi un incompetent, că nu aş fi făcut nimic pentru acest judeţ. Nu cred că e cazul să le reamintesc vâlcenilor nenumăratele elemente ce pot dovedi contrariul, însă nu pot să nu remarc cine face de fapt aceste aprecieri. Dorel Jurcan, senator de Vâlcea, nu s-a remarcat cu nimic în mandatul de parlamentar, iar presa l-a taxat de nenumărate ori pentru inactivitatea sa. Nu pot tolera ca un om care nu a făcut nimic pentru vâlcenii, pentru judeţul pe care ar fi trebuit să-l reprezinte în Parlamentul României, să spună că activitatea mea în administraţie lasă de dorit. O astfel de remarcă a făcut, de curând, şi la Băbeni, localitate condusă timp de patru ani chiar de colegii săi de partid. Mă surprinde curajul său de a vorbi tocmai acolo despre incompetenţă şi lipsa de preocupare a altora faţă de problemele oamenilor. De exemplu, oraşul Băbeni este singurul din România unde, în şcoli, se învaţă pe holuri, dar probabil că Dorel Jurcan, un om rupt total de realităţile din judeţ, nu cunoaşte acest detaliu. Sunt convins că, dacă-i dau o maşină, fără şofer, senatorul Jurcan habar n-are să ajungă într-o comună cum ar fi, să zicem, Laloşu. Nici cu GPS-ul nu s-ar descurca! Nu aş vrea să iau în discuţie promisiunile electorale din 2004 ale domnului Jurcan, pentru că probabil le-a şi uitat până acum, dar toate s-au dovedit a fi nişte minciuni sfruntate.  Am înţeles că Dorel Jurcan a avut în jur de 10 intervenţii în Senat, dar nu a rezolvat concret nicio problemă. În locul său, aş băga capul în pământ de ruşine. Adevărul este că aceşti oameni care au făcut degeaba umbră pământului şi mă critică nejustificat se tem! Discut în fiecare zi cu oamenii din teritoriu, din Râmnic, şi mi se întăreşte convingerea că PSD va câştiga preşedinţia Consiliului Judeţean, precum şi un număr important de consilieri judeţeni. Cu siguranţă că şi Dorel Jurcan sau Emilian Frâncu au primit aceleaşi semnale ca şi mine şi de aceea am devenit ţinta atacurilor lor. Probabil că îşi dau seama că vor avea parte de un mare eşec în alegeri şi singura lor speranţă este să mă denigreze. Sunt convins, însă, că vâlcenii nu pot fi manipulaţi, iar pe data de 1 iunie vor vota cum le dictează sufletul şi conştiinţa”, a mai adăugat Ion Cîlea. 

Frâncu reacţionează şi-l pune pe Vasile Bleotu cu botul pe labe

În replică faţă de afirmaţiile lui Ion Cîlea, deputatul PNL Emilian Frâncu a apreciat că social-democratul „are probleme tot mai grele” şi nu vrea să-l supere şi mai tare. „Nu comentez asemenea aiureli. Nu ştiu de unde a acumulat domnul Cîlea atâta înverşunare împotriva mea, dar faptul că la fiecare trei cuvinte cel puţin o dată îmi pronunţă numele îmi întăreşte convingerea că este disperat şi se teme. Peste tot în teritoriu am fost întâmpinat de oameni cu braţele deschise, nu am avut incidente, deci – ce să spun? – domnul Cîlea a luat-o din nou pe arătură”, a spus liderul liberal. Referindu-se la comentariile făcute la Mitrofani de Vasile Bleotu, candidatul PNL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean a precizat: „Mi se pare jenant din partea acestui personaj să aibă tupeul de a se mai adresa vâlcenilor. Eu am condus ani de zile Radioteleviziunea Vâlcea 1, care l-a un moment dat ajunsese să aibă în jur de 140-150 de angajaţi. La ordinul PSD, ni s-au tăiat în acea perioadă zeci de contracte de publicitate şi, astfel, am fost nevoiţi să facem restructurări. Presa locală îşi aduce aminte probabil cu amărăciune de acea vreme, pe care nimeni nu şi-ar mai dori-o. Şi Vasile Bleotu se număra printre cei care şi-ar fi dorit să vadă pe micile ecrane doar secera şi ciocanul. Să nu uităm că acelaşi Vasile Bleotu a fost pus politic să conducă SCAND-ul, una dintre societăţile etalon ale Drăgăşaniului şi a condus-o… spre faliment. Acest personaj nu ar trebui să vorbească de moralitate şi valorile umane. Chiar voi, presa, aţi scris că, mai nou, el cumulează salariul de parlamentar cu cel de consultant sau consilier de bancă şi, totuşi, are tupeul de a se pretinde mare social-democrat. În plus, din câte ştiu, este ceva anormal, dacă nu şi ilegal… Se fac astfel de excepţii, dar în cazuri excepţionale, când e vorba despre o persoană cu handicap, ori cu probleme deosebite. Acum, vedeţi şi dumneavoastră unde s-ar încadra Vasile Bleotu…”.   E.D.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button