Acasă Ancheta Delapidatorul Florin Radu strigă „hoţul”. Să fim serioşi!

Delapidatorul Florin Radu strigă „hoţul”. Să fim serioşi!

162
0

• DREPT LA REPLICĂ AGRAMAT. Un candidat la primărie certat cu limba română

Respectând principiile deontologiei jurnalistice, am hotărât să publicăm în această ediţie a ziarului Arena un drept la replică, remis redacţiei noastre de un cetăţean al comunei Ştefăneşti, pe numele său Florin Radu, care s-a considerat nedreptăţit de un articol publicat în urmă cu câteva săptămâni. Întrucât acest drept la replică nu este altceva decât o succesiune de jigniri, apostrofări şi acuzaţii pe care autorul articolului incriminat, precum şi primarul comunei Ştefăneşti la apreciază ca fiind nefondate şi calomniatorii, am decis să facem câteva observaţii pe marginea acestuia. În primul rând, dreptul la replică ne-a fost trimis destul de târziu faţă de data apariţiei articolului incriminat, ceea ce ne face să ne punem serioase semne de întrebare cu privire la capacitatea de reacţie a semnatarului.

În al doilea rând, Florin Radu îşi permite să facă aprecieri asupra profesiei de jurnalist, deşi nu are nici cea mai infimă competenţă în acest sens. Aşa-zisul drept la replică nu respectă regulile elementare: este mult mai lung decât articolul la care se referă, este plin de greşeli gramaticale ceea ce dovedeşte că semnatarul este certat de-a binelea cu limba română (de altfel, am decis să publicăm întocmai scrisoarea, cu greşelile de rigoare, pentru ca cititorii să-şi poată dea seama cu cine au de-a face) iar tonul folosit este total inadecvat. Îl invităm pe Florin Radu să aducă dovezi atunci când îl acuză pe primarul Gheorghe Mitrache că a furat din banul public. Contactat telefonic şi înştiinţat asupra acuzaţiilor care i se aduc în dreptul la replică, acesta din urmă ne-a declarat că îl va da în judecată pe calomniator cerându-i daune de 2 miliarde lei vechi, întrucât ancheta întreprinsă în urmă cu doi ani de procurori asupra unor aşa-zise nereguli semnalate de Radu, s-a finalizat prin NUP (Neînceperea Urmăririi Penale). Cel mai probabil, vom proceda şi noi întocmai. Şi pentru că tot ne somează domnul Florin Radu să prezentăm public dovezile cu privire la condamnarea sa, exact asta facem în această ediţie. Şi nu oricum, ci aşa cum merită domnia sa. În continuare, vă lăsăm să vă „delectaţi” cu misiva acestuia, precum şi cu dovada scrisă a faptului că a fost amendat penal pentru delapidare.

„În atenţia ziarului ARENA VÂLCEANĂ
D-lui redactor şef
Ca urmare a articolului „Peremistul Florin Radu şi liberalul Ilie Militaru visează la banul public, două persoane controversate vor să pună mâna pe primăria Ştefăneşti” scris de un anume O.H. vă rog sămi acordaţi următorul drept la replică.
1. Ca cititor fidel al gazetei dvoastră regret sincer că o asemenea persoană face parte din colectivul dumneavoastră, colectiv dealtfel foarte apreciat la nivelul jurnalistic al judeţului Vâlcea. Atât de prost informat este angajatul dvoastră încât nu ştie să discearnă un singur lucru: din cele 4 candidaturi care au avut loc din 1992 până în prezent, subsemnatul am fost un mandat primar, şi 2 mandate viceprimar. Făcând un calcul simplu reiese faptul că nu avem cum să pierd de fiecare dată cum angajatul dvoastră încearcă să ducă în eroare cititori revistei Arena.
2. În cea ce priveşte asemănarea mea cu a unui coiot din desene animate, care nu reuşeşte niciodată săşi atingă scopurile vreau săl informez pe autorul articolului o parte din biografia mea:
Sunt căsătorit şi tată a 4 copii cu care mă mândresc cel mai mult. Copiii mei sunt sportivi de performanţă (nu o dată a scris revista dvoastră despre Sorin Radu) medici la Spitalul Floreasca; olimpici. Am 37 de ani de muncă din care 25 în activităţi de conducere şi nu am fost niciodată certat cu legea sau condamnat întru fel. Atunci cum poate acest individ şi cine îi lui dreptul dle redactor şef să împroaşte cu noroi în activitatea mea care nu am făcut altceva decât să muncesc cinstit pentru familia mea şi societatea din care am făcut parte.
Dacă domnia sa se informa puţin mai mult găsea şi adevăratul vinovat din primăria comunei Ştefăneşti care a jefuit banul public, cum nu a reuşit nici toţi primari la un loc de la 1900 şi până în prezent. Actualul primar Mitrache Gheorghe în cei aproape 4 ani de mandat a reuşit să fure peste 2 miliarde lei din banul public al comunei.
Dacă avea şi are curiozitatea săi ia un interviu săl întrebe pe acest hoţ cum a furat peste 500 milioane de la lămpi, peste 200 milioane de la copertine şi cît a luat pentru proiectul de la canalizare care la făcut cu o firmă neeligibilă? Sau poate îl întrebaţi de ce a luat din casieria primăriei 20 milioane lei de 3 ani şi mai doreşte săi dea înapoi, în felul acesta casiera având o lipsă în gestiune de 20 milioane lei. Mai întrebaţil pe acest hoţ cu şi pe cine a păcălit de bani şi a plecat în excursie în Grecia. Întrebaţi-l de ce ia luat soţiei sale telefon mobil iar convorbirile au fost plătite de primărie peste 1 an de zile jefuind astfel primăria cu peste 50 milioane lei.
Închei prin a vă ruga sămi acordaţi acest drept la replică pe aceiaşi pagină pe care a fost scris şi articolul respectiv cu rugămintea de al ruga pe angajatul dvoastră să aducă dovezi privind delapidarea făcută de mine acum 12 ani şi condamnarea la care am fost supus în caz contrar îl voi acţiona în judecată.

Cu mulţumiri, Florin Radu”.

Uite cine vrea să ajungă primar!
15.000 lei amendă penală pentru delapidare

Cu un tupeu nemaiîntâlnit, candidatul PRM la Primăria Ştefăneşti, Florin Radu, îşi permite să ne someze în agramatul său drept la replică, să prezentăm public dovada că a fost amendat penal pentru comiterea infracţiunii de delapidare, în caz contrar ameninţându-ne că ne acţionează în instanţă. Pentru a-i da satisfacţie şi pentru ca cetăţenii comunei Ştefăneşti să ştie exact cu cine au de-a face, am hotărât să publicăm o probă oficială a comportamentului său, a cinstei şi corectitudinii care l-au caracterizat dintotdeauna. Aşadar, vă prezentăm în facsimil o copie după cazierul lui Florin Radu, eliberat în 1996 de organele de poliţie. Iată ce se arată în acest cazier, la rezultatul verificării: „15.000 lei amendă pentru delapidare s.p. 456/94. Judecătoria Drăgăşani”. În rest, nu prea mai este loc de comentarii. Radu a primit din partea noastră exact ce a dorit: dovada. Alegătorii din Drăgăşani, de asemenea.
Octavian HERŢA