Acasă Diverse „Sunt mulţumit!”

„Sunt mulţumit!”

139
0

• Gheorghe Tadici şi-a lăudat elevele pentru evoluţia din meciul cu Lada

Antrenorul Gheorghe Tadici a fost cât se poate de ferm la final şi a spus că-n ciuda unui uşor echilibru în debutul partidei nu s-a pus nici un moment problema învingătoarei în meciul Oltchim – Lada. „Personal, sunt foarte mulţumit de acest rezultat. Dar, poate că se vor găsi totuşi destui care să spună de ce 9 goluri şi nu 10 sau 11, de ce n-am gestionat cum trebuie finalul, tot felul de specialişti care văd paiul din ochii altora, dar nu şi bârna din ochii lor. Cele două goluri din final au fost luate pe o lipsă acută de concentrare. Una peste alta, a fost foarte bine, jucătoarele s-au angajat, iar între buturi cei trei portari s-au completat excelent.

Sunt sigur că şi Talida Tolnai, dacă ar fi fost folosită mai mult, ar fi depus toate eforturile pentru a se ridica la nivelul echipei. Toate jucătoarele merită felicitări, însă le remarc în plus, faţă de ceea ce s-a întâmplat la Nurnberg, pe cele două extreme, Ramona Maier şi Adriana Olteanu, ca şi pe Adina Meiroşu, Ionela Stanca şi Valeria Beşe. Repet, toate şi-au adus contribuţia la victorie, însă aceste nominalizate au avut un plus, dacă vreţi şi de eficacitate, şi de clarviziune în joc. Este bine când scad unele şi cresc celelalte, aşa cum Adriana Ţăcălie a înlocuit-o după accidentare, cu mult succes, pe Adina Meiroşu”, a spus Tadici la finele partidei câştigate în faţa rusoaicelor de la Lada Togliatti.
Fără îndoială, victoria la 9 goluri a Oltchim-ului în meciul cu Lada Togliatti va conta foarte mult în alcătuirea clasamentului final al grupei. Asta pentru că în cazul în care Oltchim-ul va ajunge la egalitate de puncte cu Lada, calificarea în semifinalele Ligii Campionilor se va decide în funcţie de rezultatele directe.

„Lada, peste Nurnberg!”

În ciuda victoriei categorice repurtate în faţa echipei ruse, Tadici a declarat că Lada este net superioară grupării germane FC Nurnberg, cu care Oltchim-ul nu a făcut decât un meci nul în etapa precedentă, în deplasare. „Lada este superioară echipei din Nurnberg. Are jucătoare de viteză, puternice, cu o tehnică bună, cu interi de excepţie, şi Postnova, şi Davydenko, sunt jucătoare care dau un ritm de joc foarte bun. Doar jocul nostru bun din apărare a condus la această diferenţă. A fost o relaxare undeva la începutul reprizei secunde, după ce ne-am desprins la 7 goluri, iar asta a făcut ca adversarele să se apropie la 21-18, însă după aceea, lucrurile au intrat din nou în normal”, a mărturisit Tadici, care-a mai adăugat: „Egalul de la Nurnberg ar putea să ne ridice sau să ne îngroape. Depinde foarte mult de ce se va întâmpla în continuare. Oricum, noi nu trebuie să facem nici un pas greşit pe teren propriu”.

„Speram într-o victorie la 4-6 goluri”

După egalul din Germania, vâlcencele aveau nevoie neapărată de un succes împotriva rusoaicelor, pentru a-şi păstra intacte şansele de a accede în semifinalele Ligii. Lucru pe care Tadici şi elevele sale l-au cunoscut exact, astfel încât nu au luat deloc în calcul un pas greşit în meciul cu rusoaicele de la Lada Togliatti. „Este un meci esenţial pentru calificarea în semifinale, o înfruntare directă între două echipe care au acelaşi obiectiv”, a spus Tadici în zilele premergătoare partidei cu gruparea din Togliatti. Încă dinaintea meciului, Tadici a ştiut exact cum stau lucrurile în ceea ce priveşte echipa rusă: „A pierdut acasă cu Gyor-ul, la Vâlcea îşi joacă şansa de calificare în semifinale, iar această luptă o duce direct cu noi. În cazul unei înfrângeri în faţa Oltchim-ului, Lada mai are o singură variantă: să bată la Gyor”.
Chiar dacă nu traversează o perioadă fastă din scurta sa istorie, Lada Togliatti a reuşit anul trecut să ajungă până în finala Ligii Campionilor, lucru de care Tadici a ţinut cont în pregătirea meciului, pentru a evita orice surpriză. Antrenorul Oltchim-ului a avut la dispoziţie două înregistrări video, una cu formula abordată în meciul cu Gyor şi încă una dintr-un meci din campionatul intern al Rusiei. A fost vorba chiar de derbiul cu Zvezda Zvenigorod, încheiat la egalitate.
În declaraţiile acordate presei înainte de meci, Gheorghe Tadici spera într-o victorie la 4-6 goluri diferenţă. Aşteptările i-au fost întrecute însă de evoluţia admirabilă din teren a handbalistelor, care-au dat totul pentru o victorie de senzaţie, uitând de oboseala acumulată în ultima perioadă. „În primul rând, am vrut să câştigăm la un gol, apoi însă ne-am dorit o victorie la o diferenţă cât mai mare, astfel încât, dacă se va ajunge la egalitate de puncte, să avem posibilitatea de a ne duce în semifinale şi graţie meciurilor directe”, a precizat Tadici.

Tadici resimte lipsa extremelor Ardean şi Puşcaşu

Misiunea vâlcencelor a fost uşurată şi de faptul că Lada Togliatti nu a putut conta în meciul de la Rm. Vâlcea pe serviciile uneia dintre piesele sale de bază, interul Irina Bliznova. Altfel, nici tehnicianul Gheorghe Tadici nu a avut tot lotul valid, patru jucătoare urmărind meciul din tribună: Valentina Ardean, Iulia Puşcaşu, Roxana Gatzel şi Roxana Cherăscu. Acest lucru l-a făcut pe Tadici să declare: „Cel puţin două dintre ele – şi mă refer aici la extremele Ardean şi Puşcaşu – ne-ar fi extraordinar de utile în acest moment. Ar fi reprezentat variantele de rezervă pentru Adriana Olteanu şi Ramona Maier, care acuză o stare de oboseală, chiar de saturaţie, aşa cum am observat în ultimele jocuri, însă cum sper să nu se mai întâmple în următoarele 20. Aveam nevoie aşadar de nişte soluţii pentru a le mai odihni, pentru a le mai lăsa şi pe ele în tribună, însă acest lucru deocamdată nu se poate”.
Nicolae CIUCESCU