Editorial Politic

Primarii vâlceni, obligaţi să finanţeze o fiţuică susţinută politic

De la începutul anului, în judeţul Vâlcea, încearcă să-şi croiască loc pe „piaţă” o fiţuică menită, chipurile!, a-i ajuta pe primari să-şi facă treaba mai bine ori să-şi popularizeze în mod eficient realizările. Publicaţia cu pricina a reuşit, datorită intervenţiilor unui lider politic şi administrativ – al cărui nume îl vom da publicităţii la momentul potrivit – să ciupească de la aleşi sume foarte mari, unii cotizând inutil chiar şi cu câte 20-30 de milioane de lei vechi pentru o rubrică realizată în bătaie de joc. În paginile acestei fiţuici sunt promovate cu totul alte principii decât cele afişate. În primul rând, lansează un atac foarte dur la adresa întregii prese vâlcene, susţinând că aceasta ar avea interese ascunse şi ar fi mânată în tot ceea ce face doar de dorinţa de a-i jecmănii pe primari. Toată presa vâlceană este calificată cu un jigodism ieftin, la grămadă, drept o mincinoasă de prima mână, laşă, spurcată şi nesimţită.

Edilii cu care am discutat în ultimele săptămâni pe această temă ni s-au plâns că fiţuica ce le-a fost „băgată pe gât” de un anumit lider politic vâlcean nu le face niciun serviciu, ba din contră, deşi au plătit bani grei pentru a li se face imagine, în realitate, au primit doar câteva revistuţe prost scrise. Această publicaţie, la care a fost angajat şi un personaj sinistru, dat afară de la un ziar serios pentru mai multe acuzaţii de luare de mită, se distribuie gratuit în doar câteva localităţi. Între noi fie vorba, nici nu se putea altfel, având în vedere că într-adevăr nu face doi bani, iar pretinşii săi cititori nu există. În paginile sale subţiri, apar rubrici în care sunt prezentate aşa-zisele punctele de vedere ale unor cititori imaginari, toţi aceştia aducând elogii revistei sau primarilor care cotizează.

Desigur, pe de altă parte, sunt certaţi aleşii care au decis să nu dea bani pe asemenea prostii, ori li se recomandă să-şi schimbe atitudinea. Orice jurnalist din Vâlcea ştie că cetăţenii din judeţ, mai ales pensionarii, nu trimit scrisori publicaţiilor doar ca să se afle în treabă ori pentru a lăuda pe cineva fără un motiv anume, ci în rarele cazuri când o fac ridică problemele cu care se confruntă, legate în mare parte de starea proastă a drumurilor, a infrastructurii în general, sau de încurcăturile pe care le au datorită birocraţiei instituţionale şi disputele pentru proprietăţi. Din informaţiile pe care le-am adunat până acum, peste 15 primari au fost păcăliţi de patronii acestei fiţuici fără valoare.

Mulţi dintre ei se tem că, în condiţiile în care nu ar mai cotiza, ar putea fi sancţionaţi de susţinătorii „din umbră” ai fiţuicii. În opinia noastră, însă, acest lucru este puţin probabil deoarece orice măgărie, mai devreme sau mai târziu, este dată în vileag, iar nimeni de la PC sau alte formaţiuni nu va fi dispus să-şi asume riscul de a-şi pune toată presa adevărată din Vâlcea în cap, nici măcar pentru nişte măscărici care se dau „aşi” într-ale jurnalismului. Vom monitoriza foarte atent acest caz şi promitem că în cazul în care această măgărie nu este stopată, vom da publicităţii toate informaţiile din dotare.
Eduard DULĂCIOIU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button