Acasă Liga II S-au împiedicat

S-au împiedicat

105
0

CSM Rm. Vâlcea – CFR Timişoara 2-2 (1-2)
• vâlcenii au avut un început catastrofal de meci, fiind conduşi cu 2-0 după 25 de minute de joc

După patru victorii consecutive, care-au urcat echipa vâlceană în fruntea seriei a II-a din Liga Secundă, fotbaliştii pregătiţi de Marian Bondrea şi Dumitru Teleşpan au sperat că o vor obţine şi pe cea de-a cincia, în dauna formaţiei CFR Timişoara. Adversarul nu era deloc unul de speriat, timişorenii trecuseră mai zilele trecute printr-o criză internă, care-a provocat şi plecarea tehnicianului Alin Artimon, înlocuit cu Gheorghe Chimiuc, aşa că păreau a fi victime sigure în Zăvoi.

Din păcate, socoteala de la vestiare nu s-a potrivit deloc cu cea din teren, acolo unde oaspeţii şi-au vândut scump pielea, reuşind să ţină în şah o echipă vâlceană, care-a avut un debut de meci catastrofal.

Start ratat

Ca de obicei atunci când evoluează pe teren propriu, „municipalii” au început timid meciul, cei care-au avut iniţiativa în primele minute de joc fiind jucătorii de pe Bega. Oaspeţii au avut prima ocazie de gol în minutul 6, dar portarul Râmniceanu a respins în corner şutul periculos expediat de Parfenie din 6 metri. Prima oportunitate a echipei noastre de a deschide scorul s-a ivit în minutul 18, atunci când Vidakovic a ajuns singur cu portarul advers, a tras pe jos, la firul ierbii, însă Urai a respins. Cei care aveau să puncteze primii au fost totuşi timişorenii, în minutul 21, în urma unei lovituri libere de la 25 de metri. Mingea a fost centrată în faţa porţii de unde Dresca a reluat-o cu capul în plasă (0-1). Replica nu s-a lăsat prea mult aşteptată. În minutul 23, Goşa a avut o intervenţie salutară la şutul lui Vidakovic din colţul careului de 6 metri, salvând un gol ca şi făcut, dar cei care aveau să înscrie au fost tot oaspeţii, în minutul 25. A fost atunci un şut al lui Dragalina, din afara careului de 16 metri, deloc periculos la prima vedere, dar pe care portarul Râmniceanu nu a reuşit să-l reţină, ci l-a respins în faţă, de unde Molcuţ a marcat nestingherit în poarta goală (0-2). Din acel moment, CSM-ul s-a trezit şi a jucat altceva, iar în minutul 21, Boroiban a redus din handicap, înscriind cu o lovitură de cap de 6 metri, iar vâlcenii – purtaţi pe val de uralele spectatorilor din tribune – au început din acel moment o cursă fantastică de urmărire.

Centralul Ioniţă s-a acoperit de ridicol

Au urmat două faze controversate, care l-au avut protagonist pe arbitrul de centru al partidei, bucureşteanul Andrei Ioniţă. Acesta a trecut cu vederea, în două rânduri, loviturile fără milă aplicate vâlcenilor de jucătorii timişoreni şi nu a acordat eliminările de rigoare. S-a întâmplat mai întâi în minutul 32, atunci când Dresca l-a pocnit fără minge pe Boroiban, dar arbitrul, pentru că nu a ştiut exact cine a lovit nu a scos cartonaşul roşu. A procedat la fel şi după ce Molcuţ l-a lovit cu cotul în figură pe Chirciu, dar centralul, departe de fază, n-a văzut infracţiunea şi l-a penalizat pe jucătorul oaspeţilor doar cu „galben”. Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic interesant, cu excepţia unor semnalizări haotice ale asistentului Marin Stăncescu din Craiova, defel obişnuit cu regula ofsaidului.

40 de minute în superioritate numerică

Tehnicianul Marian Bondrea a mutat decisiv după pauză. A scos un fundaş cu apetit ofensiv (pe Stanca) şi a introdus un atacant, capabil să hărţuiască la maxim defensivă timişoreană (pe Robson). Iar roadele s-au văzut imediat. Oaspeţii au rămas în inferioritate numerică după ce Grigore a luat şi al doilea cartonaş galben, fiind eliminat astfel de pe teren, şi se părea că misiunea vâlcenilor se va uşura. Mai ales că în minutul 52, Vidakovic a şi egalat, după un şut de la 25 de metri expediat de S. Popescu. Mingea a fost respinsă de fundaşii timişoreni, a ajuns la atacantul sârb al CSM-ului, complet liber în centrul careului de 16 metri, iar acesta nu a mai îndeplinit decât o simplă formalitate, marcând cu un şut pe jos, pe sub portarul oaspeţilor (2-2). Se aştepta doar golul victoriei. Care putea pica în minutul 67, atunci când o centrare a lui Vidakovic a depăşit grupul de jucători aflaţi în centrul careului de 16 metri, a ajuns la Melcea, dar şutul acestuia a fost respins de Urai în transversală, iar apoi mingea a fost degajată de fundaşii oaspeţilor. Golul mult dorit nu a mai picat până la final, deşi ocazii au mai fost. Precum lovitura de cap a lui Vişa, care-a fost scoasă cu un reflex uimitor de Urai de lângă bara laterală (în minutul 77), sau şutul lui Robson, respins din 6 metri de Dresca, după care mingea se putea duce în plasă, însă a lovit doar bara laterală (în minutul 85). Contrar cursului jocului, la ultima fază a meciului, pe contraatac, timişorenii lui Gheorghe Chimiuc – în rândul cărora a evoluat şi ex-vâlceanul Dorin Rădoi – puteau da lovitura de graţie, dar Râmniceanu a scos de sub transversală şutul lui Vinicius. S-a terminat în final 2-2, două puncte mari cât roata carului pierdute de vâlceni pe teren propriu, care-au cedat şefia clasamentului piteştenilor de la FC Argeş.
Au evoluat pentru CSM: Râmniceanu – Stanca (Robson ’46), Vişa, Chirciu, Cercel – Melcea, Ekwalla (Dandea ’78), Pasăre, S. Popescu (Onofrei ’65) – Vidakovic, Boroiban.
Nicolae CIUCESCU