Liga IV

Doctorul Alin Pavelescu face radiografia fotbalului drăgăşănean

• preşedintele echipei CSM Drăgăşani deţine cheia promovării în Liga a III-a

Doctorul Alin Pavelescu, preşedintele CSM-ului Drăgăşani, priveşte cu un ochi spre viitorul fotbalului din sudul judeţului. Dar totodată face şi un remember, cu celălalt ochi, al aceluiaşi fenomen, al sportului drăgăşănean în general, al fotbalului în special. Adept al paşilor mărunţi, dar siguri, spre performanţă, având ocazia, dar şi posibilitatea de a cumpăra, la înfiinţarea acum un an de zile a CSM-ului din Drăgăşani a unui loc în Liga a IV-a, doctorul Alin Pavelescu a fost printre puţinii care era sigur că viitorul  acestui club trebuie să pornească de jos, cu o alţi jucători şi cu un nou staff tehnic şi administrativ.

„Aşa cum se construieşte o casă, aşa percep şi eu fotbalul. Pornind de la o temelie solidă, urmând construcţia propriu-zisă şi apoi acoperişul, cu migală şi răbdare, cu linişte şi pasiune, numai aşa se poate construi o echipă. Am avut sprijinul Primăriei, în special pe cel al primarului Gheorghe Iordache, care prin punerea la dispoziţie a bazei sportive, a asigurat condiţiile de pregătire şi de disputare a jocurilor oficiale. Iar rezultatele, după disputarea primului campionat din istoria clubului, sunt şi rodul acestui sprijin. Imperfecţiunile legii sportului (echipele din eşaloanele inferioare neavând personalitate juridică) au făcut ca în Consiliul Local să apară, justificat, neînţelegeri asupra interpretării acestei legi, bugetul pentru activitatea echipei fiind amânat până la constituirea ca personalitate juridică a clubului, după modelul CSM-ului Rm. Vâlcea. În acest caz, cu Consiliul Local Drăgăşani drept acţionar majoritar. S-au găsit totuşi oameni de afaceri care au înţeles că fotbalul trebuie ajutat şi aici trebuie să mulţumim celor care au fost alături de echipă (Mircea Poroşanu, Cristi Ciocan, Marinel Udeanu”, ne-a declarat Alin Pavelescu.
Intrarea municipiului Drăgăşani în circuitul judeţean şi cel naţional, după mulţi ani de absenţă (desfăşurarea finalei „Cupei României”, faza judeţeană, jocul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a) se datorează nu numai organizării excelente existente la jocurile CSM-ului, cât şi muncii profesioniste a tuturor factorilor ce răspund de baza sportivă, dar şi oamenilor din cadrul primăriei Drăgăşani care au înţeles că numai printr-un efort comun se pot crea condiţiile desfăşurării unor evenimente de o asemenea amploare: inginerul Gheorghe Bran – directorul ADPP din cadrul primăriei Drăgăşani, colonelul Dumitru Memu – director executiv al poliţiei comunitare din cadrul primăriei municipiului Drăgăşani, administratorul bazei sportive – Marius Dobre, cei ce au asigurat asistenţa medicală la jocurile oficiale, Ion Beldiman şi profesorul Valeriu Enăchescu. Trebuie aduse mulţumirile şi echipei tehnice (profesorii Alex Morariu, Florin Lupu, Narcis Enăchescu, Octavian Mîţoc), precum şi tuturor jucătorilor care au înţeles că fotbalul merită şi sacrificii.
„La începutul unui nou drum, într-o ligă superioară, primul obiectiv al conducerii este stabilit: ocuparea unui loc pe podium, pentru ca în viitorul campionat CSM Drăgăşani să se atace primul loc şi implicit promovarea în Liga a III-a. Astfel, Consiliului Local i s-ar putea alătura oameni potenţi financiar, care să asigure bugetul pentru un obiectiv îndrăzneţ şi realizabil la sfârşitul acestui campionat:. Totul depinde de liniştea din jurul echipei, de ajutorul acordat de toţi cei ce iubesc cu adevărat fotbalul drăgăşănean, fără resentimente şi fără ranchiună. Pentru că fotbalul drăgăşănean, în primul rând are nevoie de multă linişte”, a încheiat Pavelescu.
Doctorul, dar şi omul, arhitectul şi preşedintele CSM Drăgăşani, deţine, fără îndoială, cheia promovării în Liga a III-a după mulţi ani, a unei echipe drăgăşănene. O face pentru locuitorii acestui municipiu care merită din plin acest sacrificiu.
Sandu ŞOCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button