Diverse

Bronz pentru handbalistele junioare I de la Oltchim

După cinci ani consecutivi în care s-a aureolat cu titlul de campioană naţională, echipa de junioare I a Clubului Sportiv Oltchim Rm. Vâlcea a trebuit să lase locul în fruntea handbalului juvenil unei alte formaţii din ţară. La turneul final al Campionatului Naţional desfăşurat în perioada 20-27 mai la Târgovişte în prezenţa a 12 echipe, tinerele jucătoare vâlcene au intrat doar în posesia medaliilor de bronz. Astfel, dacă timp de cinci sezoane junioarele au fost singurele care-au mai adus titluri naţionale clubului Oltchim, iată că acum lucrurile s-au inversat, senioarele având întâietate.

Înfrânte în semifinală de CSM Ploieşti

În grupa preliminară, Oltchim-ul a început turneul cu o victorie, 40-27 cu CSŞ 2 Baia Mare, însă a pierdut apoi cu 45-48 în faţa celor de la LPS Bistriţa. Au urmat două succese cu LPS Piatra Neamţ (35-33) şi Rapid Bucureşti (47-38), vâlcencele având însă nevoie să învingă în ultima etapă CSŞ Bacău pentru a prinde semifinalele. Graţie victoriei cu 35-34 jucătoarele pregătite de Maria Torok-Duca şi Cristina Lada-Rouă au ocupat chiar primul loc în grupă şi au rămas astfel în cursa pentru medalii.
Drumul Oltchim-ului spre finală s-a frânt însă în meciul cu CSM Ploieşti, cedat nescontat de vâlcence cu 31-27, după ce la pauză jucătoarele pregătite de Maria Torok-Duca şi Cristina Lada-Rouă conduceau totuşi cu 16-14. Fetele noastre au ratat astfel şansa de a juca finala cu LPS Slatina, care-a învins Rapidul în cealaltă semifinală cu 45-35. Ulterior, în meciul pentru locurile 3-4, Oltchim-ul a dispus de asemenea de rapidiste cu scorul de scorul de 40-36 (21-14), iar LPS Slatina a câştigat mai lejer decât se aştepta acest titlu naţional, cu o victorie categorică, 36-24 în faţa celor de la CSM Ploieşti.
Una peste alta, dominaţia Slatinei în acest an competiţional a fost evidentă, echipa pregătită de Victor Dăbuleanu terminând sezonul neînfrântă: 27 de partide jucate, 26 de victorii şi un rezultat de egalitate. Altfel, fetele de la CSŞ Slatina au reuşit să reediteze performanţa de la junioare III, acolo unde de asemenea clubul din judeţul Olt s-a aureolat cu titlul naţional.

Doar locul 10 pentru Energetic

Cealaltă echipă vâlceană prezentă la turneul final, Grupul Şcolar Energetic, a avut o comportare modestă, ocupând doar locul 10. Elevele profesorului Ionel Gheorghe şi-au îndeplinit însă obiectivul, şi anume acela de a fi prezente la turneul final. Fetele de la Energetic nu au repurtat decât o singură victorie, chiar în prima zi a turneului, 37-21 cu LPS Suceava. Au urmat apoi două eşecuri (26-31 cu CSM Ploieşti, 32-39 cu CSŞ Mediaş), un rezultat de egalitate (26-26 cu Rulmentul Braşov) şi încă o înfrângere (37-43 cu LPS Slatina). Clasate pe locul 5 în grupa preliminară, energeticienele au jucat doar în meciul pentru locurile 9-10, acolo unde au pierdut la mare luptă, cu 40-44 în faţa echipei LPS Piatra Neamţ.

Daniela Băbeanu, cea mai tehnică jucătoare

La finele întrecerii de la Târgovişte s-au acordat şi câteva distincţii personale. Cea mai importantă dintre acestea a revenit handbalistei Daniela Băbeanu (Oltchim), care-a primit trofeul rezervat celei mai tehnice jucătoare, în timp o altă vâlceancă, Adriana Ţăcălie, a fost recompensată pentru titlul de golghetera turneului. Premiul pentru cel mai bun portar a revenit prahovencei Laura Şeitan. Nici o jucătoare de la Oltchim nu a fost inclusă însă ulterior în echipa turneului compusă din Laura Şeitan (CSM Ploieşti) – portar, Elena Dincă (Rapid) – extremă stânga, Daniela Brânzan (LPS Slatina) – pivot, Marilena Burger (CSŞ Bacău) – extremă dreapta, Cristina Zamfir (LPS Slatina) – inter stânga, Laura Olteanu (LPS Bistriţa) – centru şi Roxana Racnea (Rapid) – inter dreapta.
Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button