Acasă Diverse Handbalistele junioare II de la Chimia participă la turneul semifinal

Handbalistele junioare II de la Chimia participă la turneul semifinal

107
0

În perioada 20-22 aprilie, tinerele handbaliste de la CS Chimia Rm. Vâlcea, pregătite de profesoara Nicoleta Lazăr, au fost prezente la întrecerile primului turneu semifinal din cadrul Campionatului Naţional de junioare II. Vâlcencele au fost repartizate în seria a III-a, ale cărei meciuri au fost găzduite de oraşul Timişoara. Adversarele echipei noastre s-au numit CSŞ Drobeta Tr. Severin, Grupul Şcolar Transilvania Oradea, LPS Slatina, CSŞ Caracal şi bineînţeles echipa organizatoare a turneului LPS Banatul Timişoara. Antrenoarea Nicoleta Lazăr a putut conta la Timişoara şi pe cele două jucătoare cedate din această primăvară la Centrul Olimpic de Excelenţă de la Rm. Vâlcea: portarul Magda Neagoe şi pivotul Bianca Gornistu.

La turneul desfăşurat în oraşul de pe Bega, jucătoarele de la CS Chimia au alternat evoluţiile bune cu cele rele. Astfel, după un debut cu stângul (eşec nefericit cu 20-21 în faţa formaţiei CSŞ Drobeta Tr. Severin), vâlcencele au obţinut două victorii preţioase (36-25 cu reuşit să obţină trei victorii (36-25 cu Transilvania Oradea şi 27-25 cu LPS Slatina), însă apoi a urmat un alt duş rece (24-26 cu CSŞ Caracal). În fine, în ultimul meci al competiţiei, elevele Nicoletei Lazăr au învins cea mai bună echipă a seriei, LPS Banatul Timişoara, neînfrântă în precedentele patru partide, cu scorul de 23-22, şi au urcat până pe poziţia a treia în clasament. Dar iată cum se prezintă ierarhia seriei după turneul de la Timişoara: 1. LPS Banatul Timişoara – 8p (139-116); 2. LPS Slatina – 6p. (129-124); 3. Chimia Rm. Vâlcea – 6p. (130-119); 4. CSŞ Drobeta Tr. Severin – 6p. (115-102); 5. CSŞ Caracal – 4p. (138-151); 6. Grupul Şcolar Transilvania Oradea – 0p. (111-150).
Pentru a-şi asigura biletele la faza finală, vâlcencele au nevoie de o prestaţie superioară la cel de-al doilea turneu semifinal, care va avea loc între 11 şi 13 mai la Slatina. Vor merge mai departe la turneul final primele trei clasate din serie. (N.C.)