Acasă Alte sporturi Volei de cea mai bună calitate în Sala „Capela”

Volei de cea mai bună calitate în Sala „Capela”

85
0

* echipa de cadete a Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” este organizatoarea turneul final al Campionatului Naţional

Sala „Capela” din Rm. Vâlcea va fi în această săptămână, mai precis în perioada 18-22 aprilie, gazda turneului final din cadrul Campionatului Naţional de volei feminin rezervat cadetelor. A reuşit să acceadă până în această ultimă fază a competiţiei şi echipa Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân”, pregătită de soţii Marius şi Nicoleta Mărgărit. Tinerele noastre voleibaliste încearcă să se auto-depăşească şi să aducă Vâlcii o nouă medalie la nivel juvenil.

Grupă grea pentru vâlcence

La turneul de la Vâlcea sunt prezente opt echipe, împărţite în două grupe de câte patru. În prima dintre acestea au fost repartizate şi fetele de la CNMB, care au de înfruntat trei adversare redutabile, cu performanţe notorii în voleiul juvenil din ţara noastră. Este vorba de echipele CSŞ 2 Baia Mare, CSŞ Caransebeş şi CSŞ Satu Mare. Din cealaltă serie fac parte grupările LPS Piteşti (favorita grupei), CSŞ 5 Bucureşti, CSŞ Tg. Mureş şi CSŞ Sibiu. În primele trei zile, de miercuri şi până vineri inclusiv, au loc meciurile din grupe, care se vor disputa după sistemul fiecare cu fiecare. Pentru cei interesaţi, precizăm că echipa Colegiului Naţional „Mircea Cel Bătrân” îşi va juca meciurile din grupe în fiecare zi, de la ora 12.00. Sâmbătă şi duminică urmează a se desfăşura semifinalele, finalele şi celelalte meciuri de clasament.

„Ne-am îndeplinit obiectivul”

Antrenorul Marius Mărgărit ne-a vorbit succint despre şansele pe care le are echipa vâlceană în această competiţie: „Noi ne-am îndeplinit deja obiectivul şi anume calificarea la turneul final. Din 40 de echipe câte au luat startul la începutul campionatului am ajuns în primele opt, iar acesta e un fapt important. Acum, dacă vom reuşi să urcăm până în primele patru ar fi un lucru extraordinar. Am avut însă ghinion la tragerea la sorţi a grupelor, fiind repartizaţi într-o serie extrem de grea. Cel mai puternic adversar va fi CSŞ 2 Baia Mare, iar aici e vorba chiar de lotul naţional de junioare, acolo fiinţând Centrului Olimpic de Excelenţă la volei feminin. Cu celelalte două grupări, din Caransebeş şi Satu Mare, vom juca însă de la egal la egal pentru a ocupa locul 2 în clasamentul final şi a accede în semifinale”. Pentru că ora la care vor juca vâlcencele este destul de accesibilă, sunt aşteptaţi la Sala „Capela” un număr cât mai mare de iubitori ai voleiului feminin.

10 jucătoare pentru o medalie

Lotul pe care antrenorii Marius şi Nicoleta Mărgărit se bazează pentru obţinerea unei performanţe deosebite în acest sezon este alcătuit din zece fete: Cosmina Zăicanu (căpitanul echipei), Andreea Becheru, Claudia Sandu, Oana Popa, Andreea Costache, Luiza Dinu, Cristina Bârzan, Mădălina Oane, Iulia Negoescu şi Andreea Hodoroagă.
Nicolae CIUCESCU