Liga II

Tripleta din Banie!

 • Craiovenii Stăvaru, Stemat şi Ojiga au fost transferaţi în Zăvoi

Toţi trei sunt tineri, jucători de perspectivă, care nu au mai intrat însă în calculele antrenorului de la Universitatea Craiova. Stemat şi Stăvaru au contribuit în sezonul trecut la promovarea Universităţii, bifând şi în acest sezon câteva jocuri în Liga I. Doar Ojiga nu a apucat încă să evolueze la Craiova, unde a fost transferat în vara anului trecut. Singurul dintre cei trei craioveni care a jucat în sezonul trecut împotriva CSM-ului a fost mijlocaşul ofensiv Iulică Stemat (20 ani), fotbalist care este deja definitiv al Vâlcii. „Nu pot spune că transferul la Vâlcea este un pas înapoi în cariera mea. Vreau să joc cât mai mult la CSM şi să-mi fac datoria pentru noua mea echipă. Şi eu mi-am dorit mult să vin la Vâlcea, am vorbit la club să fiu lăsat să vin în Zăvoi. La Craiova am avut în toamnă şi o perioadă mai grea, după o accidentare care m-a scos din circuit o lună. Vreau să rămân cât mai mult aici. La Craiova am jucat mai mult mijlocaş ofensiv, însă pot juca şi atacant” a spus Stemat. Mijlocaşul central Dragoş Stăvaru se declară şi el mulţumit de transferul la echipa antrenată de Costel Pană. „Am venit să fac treabă la Vâlcea. Am rămas deja cu o impresie bună, sunt surprins plăcut de condiţiile existente aici. Nu cunoşteam pe nimeni din jucătorii vechi, de la Vâlcea, dar am fost bine primit de conducerea tehnică şi de colegi”. Fundaşul central Cătălin Ojiga este fericit că a venit la Vâlcea însoţit de cei doi colegi ai săi. „E bine că am venit trei jucători de la Craiova, ne vom adapta mai uşor. Ştiu că sunt mulţi apărători centrali buni în lot, dar sper să-mi fac şi eu loc în prima echipă. Concurenţa aduce performanţă” este de părere Ojiga. Dacă Stemat este deja definitiv al CSM-ului, Stăvaru şi Ojiga sunt împrumutaţi pentru o perioadă de un an şi jumătate. „Voi încerca să-i luăm şi pe Ojiga şi pe Stăvaru împrumut pentru doi ani şi jumătate. Dacă Craiova îi va cere înapoi, sunt dispus să-i dăm , contra unui alt jucător, la schimb. Vom avea o colaborare mai strânsă cu Universitatea în privinţa jucătorilor, am vorbit cu Adrian Mititelu” a declarat Florin Verigeanu.

Program meciuri amicale
3 februarie, Bucureşti: Rapid – CSM
7 februarie, Rm. Vâlcea: CSM – Armata Craiova
10 februarie, Mediaş: Gaz Metan – CSM
14 februarie, Rm. Vâlcea: CSM – Universitatea Craiova
17 februarie, Rm. Vâlcea: CSM – Gaz Metan Mediaş
21 februarie, Bucureşti: CS Otopeni – CSM
24 februarie, Rm. Vâlcea: CSM – Alprom Slatina

Gazon şi pistă de atletism în Zăvoi

Şefii CSM-ului vor ca în această primăvară să înceapă lucrările pentru refacerea gazonului de pe terenul principal din Zăvoi şi a pistei de atletism. Echipa şi-ar putea disputa meciurile de pe teren propriu la Drăgăşani! Toate costurile vor fi suportate de Primăria Râmniciului, care, anul trecut a mai investit sume importante pentru montarea de scaune de plastic şi refacerea microhotelului din Zăvoi. Lucrările nu vor dura foarte mult, însă trebuie respectate anumite condiţii astfel că revenirea pe propriul teren ar putea avea loc abia după vreo patru luni de la demararea acestora. „Refacerea gazonului ar costa circa 200 mii euro, iar a pistei de atletism aproximativ 300 mii euro. Ne dorim un gazon exact ca în Giuleşti, cu drenaj şi sistem de canalizare modern. Gazonul nu a mai fost refăcut de 40 de ani, iar sistemul de drenaj este distrus. Când plouă, terenul devine o mocirlă. Până la începerea lucrărilor, însă, sunt multe etape de parcurs, abia prin aprilie putem începe” a declarat Florin Verigeanu. Dacă proiectul de refacere a gazonului va începe în primăvară, CSM şi-ar putea disputa o bună parte din meciurile de acasă la Drăgăşani, acolo unde oficialii echipei vâlcene au inspectat deja condiţiile existente. Pentru refacerea pistei de atletism, Verigeanu a luat legătura cu preşedintele FRA, Iolanda Balaş Sotter. „Mi-a dat oferte, am ales-o pe cea mai ieftină. Spre exemplu, pentru stadionul Dinamo a costat 500 mii euro numai stratul de asfalt” a mai spus Verigeanu.

CSM II, spre Drăgăşani

Directorul general al CSM-ului, Florin Verigeanu, a recunoscut de curând care-ar fi intenţiile clubului legate de CSM II. Încă de la înfiinţare s-a tot vorbit de promovarea acesteia în Liga a III-a, însă fostul arbitru a afirmat că este foarte greu, în condiţiile investiţiilor care s-au făcut la club, să mai fie susţinută şi o a doua echipă într-un eşalon al Federaţiei unde cheltuielile sunt mult mai mari spre deosebire de cele actuale, de la Liga a IV-a. Totuşi, obiectivul rămâne acelaşi, iar dacă CSM II va promova, probabil că se va ajunge la o înţelegere cu edilii din Drăgăşani pentru a fi preluată de către aceştia. Autorităţile locale îşi doresc să readucă fotbalul în centrul atenţiei, astfel că va fi un ajutor reciproc. Ei vor avea echipă de Divizia C, iar CSM-ul îşi va putea roda jucătorii.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button