Economie

ELECTROVÂLCEA va construi un mini-cartier

 Domnule director Ovidiu Ciogescu, societatea pe care o conduceţi a reuşit să se impună destul de rapid pe piaţă, iar din câte cunoaştem continuă să se dezvolte, deşi în spatele său nu se află o forţă politică. Ce ne rezervă ELECTROVÂLCEA pentru viitor?

Înainte de toate, aş dori să precizez că firma noastră, SC ELECTROVÂLCEA SA, este axată în acest moment pe instalaţii şi construcţii. O componentă destul de importantă în sfera noastră de activitate o reprezintă aceea de mansardare a blocurilor, dar asupra căreia în următoarea perioadă ne propunem să insistăm mai puţin. Sperăm să definitivăm proiectul privind construcţia unui ansamblu de 30 de locuinţe, iar spre sfârşitul anului să ne apucăm deja de treabă la acest mini-cartier de case. Vor fi locuinţe individuale moderne, spaţioase, bine împărţite, realizate cu materiale de cea mai bună calitate, la preţuri pe care şi le va permite o categorie largă de cetăţeni. Vor fi preţuri sub o sută de mii de euro.

Care a fost principala realizare a societăţii pe care o conduceţi în anul precedent?

Una dintre cele mai mari realizări ale SC Electrovâlcea SA, în anul 2006, a fost aceea că am reuşit să punem la punct un sistem foarte bun de control al calităţii. Am reuşit să creştem calitatea serviciilor pe care le oferim. De asemenea, am mai achiziţionat şi câteva terenuri, pe care vrem să le valorificăm în viitorul imediat apropiat. Totodată, am iniţiat şi reuşit să facem o selecţie a forţei de muncă, care după părerea mea, va fi o problemă foarte serioasă începând din acest an.

Terenurile achiziţionate de ELECTROVÂLCEA vor fi folosite strict pentru amenajarea de noi locuinţe, sau vreţi să le daţi şi o altă destinaţie?

O parte din terenuri, bineînţeles, o vom folosi în acest sens – vom construi locuinţe, dar ne gândim în perspectivă şi la externalizarea din oraş a firmei. Pentru că un oraş modern, cum se doreşte Râmnicul,  presupune, de regulă, aşezarea firmelor de construcţii undeva la periferie. Vrem să facem în afara oraşului o bază de producţie ceva mai mare, unde să amenajăm şi birouri.

Cum apreciaţi legislaţia europeană în ceea ce priveşte IMM-urile? Este benefică integrarea României în Uniunea Europeană pentru o firmă precum cea pe care o conduceţi?

Ca să fiu sincer, mie îmi convine de minune integrarea asta şi sper că vom face treabă mult mai bună începând de anul ăsta. Treptat-treptat, va trebui să ne debarasăm de nişte mentalităţi învechite şi sisteme… ticăloşite… cum le spunea cineva. Integrarea, sunt convins, va accelera acest proces.

Este greu pentru un manager necooptat în politică să meargă bine cu afacerile şi să facă faţă concurenţei, adesea neloială?

Chiar asta spuneam. În anii ce vor veni, va fi şi la noi, aşa sper şi cred, o normalitate, în sensul că economicul va determina politicul, nu invers, cum se cam întâmplă. Că o fi bine, că o fi rău, asta e o chestie mai degrabă filozofică.

Ce realizări în plan personal va adus anul tocmai încheiat?

În 2006, am reuşit îmi termin casa. Dar, partea proastă este că am mai îmbătrânit un an. Am o vârstă, totuşi, destul de frumoasă – 46 de ani.

Ce doriţi cel mai mult să vă aducă 2007?

2007 şi anii ce vor veni îmi doresc să îmi aducă în primul rând sănătate şi putere de muncă. Dacă se poate să îmi aducă şi fericire, nu m-aş supăra.

Sunteţi mulţumit de colaborarea cu autorităţile locale? Sunt instituţii care vă creează greutăţi în derularea afacerilor?

Nu mi s-au creat neplăceri. Sunt chiar mulţumit de autorităţi. Nu am avut colaborări directe, dar am fost lăsat în pace să-mi fac treaba. Nu mi s-au pus piedici din partea autorităţilor locale, deci nu am ce să reproşez în acest sens.

Doriţi să le transmiteţi un mesaj vâlcenilor, potenţialilor clienţi?

Vâlcenii trebuie să ştie că atunci când vor colabora cu societatea mea, în primul rând vor primi un produs de calitate. Calitatea ne preocupă în mod special, pe lângă creşterea nelimitată a productivităţii muncii. Aceste două elemente sunt esenţiale în politica firmei noastre. Fără calitate, nu contezi pe piaţă!      

Eduard Dulăcioiu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button