Acasă Liga V STIRI – Liga a V-a

STIRI – Liga a V-a

83
0

ŞTIRI – Liga a V-a

 

 

Energia Malaia a făcut scor la Buneşti

 

Alături de AS Mihăeşti, o altă echipă care are punctaj maxim în urma celor 10 etape disputate până acum în Liga a V-a este Energia Malaia, grupare închegată similar celei pregătite de Lucian Catargiu. În sensul că imaginea acesteia şi obiectivul s-au schimbat odată cu legitimarea unor jucători care au evoluat în sezonul trecut la Divizia C, pentru Lotru Brezoi. Singura diferenţă între cele două formaţii este că una dintre acestea, AS Mihăeşti, a fost mai prolifică, marcând, cumulat cu această din urmă etapă, 53 de goluri şi primind doar 6, în timp ce echipa dintre munţi are 45 de reuşite, asta după ce în etapa de la sfârşitul săptămânii trecute au perforat poarta adversă de 9 ori. Victime le-au căzut cei de la Viitorul Buneşti, o grupare de mijlocul clasamentului care le-ar fi putut pune probleme mălăienilor. Însă oaspeţii s-ai impus încă din prima repriză. Au marcat de vreo 6 ori până la pauză, făcându-i pe adversari să se certe între ei. În a doua repriză Energia nu a mai forţat şi a mai marcat doar de trei ori, deşi pe teren nu au mai rămas decât 10 jucători ai gazdelor pentru că unul dintre aceştia, ruşinat de proporţiile scorului, a decis să părăsească deliberat terenul de joc, lăsându-şi echipa în inferioritate numerică. Pentru Malaia urmează meciul cu U.T. Goleşti înainte de marele derby al seriei, jocul cu AS Mihăeşti.

Viitorul Frânceşti – Zorile Scundu 4-0

Trupa lui Dobrin Ionescu a trecut pe primul loc

Etapa de la finele săptămânii trecute a produs schimbarea liderului în seria a II-a din Liga a IV-a. Echipa pregătită de Dobrin Ionescu, Viitorul Frânceşti (aflată la primul meci jucat în „exil” la Costeşti), a izbutit să învingă fără drept de apel echipa aflată la ora meciului pe primul loc în clasament, Zorile Scundu. A fost o partidă în care s-a pus doar problema scorului, pentru că pe teren nu a existat decât o singură echipă, cea din Frânceşti. Oaspeţii nu au tratat meciul cu aceeaşi seriozitate ca şi adversarii, le-au lipsit şi câţiva jucători de bază, astfel că eşecul cu 0-4 pare a fi prea blând în raport cu forţele din teren. „Jucătorii mei au ratat de m-au disperat!”, ne-a spus Dobrin Ionescu la sfârşitul meciului. Altfel, tehnicianul celor din Frânceşti nu mai simte acum nici o ameninţare din partea grupării Steaua Mânăstireni, cu ai cărei oficiali s-a contrat serios în urmă cu câteva săptămâni. În opinia lui Dobrin Ionescu, singurele pericole mai vin acum din partea grupărilor Viitorul Olanu şi Topologul Galicea.

 

Lera Stroeşti – Saldi Cernişoara 3-2

 

Oaspeţii au pierdut meciul şi pe delegatul Pripor

 

Meci foarte disputat la Stroeşti, în seria a III-a a Ligii a V-a, iar scorul evidenţiază cel mai bine acest lucru. Cei de la FC Saldi au condus cu 1-0, au fost egalaţi şi conduşi apoi cu 2-1, au restabilit egalitatea, însă în finalul partidei, gazdele şi-au apropiat victoria cu 3-2. Sponsorul echipei din Cernişoara, Siliminel Diaconescu, spune că nu a contestat niciodată arbitrajul, dar de data aceasta prestaţia „fluieraşilor” chiar l-a iritat.

„Centralul Florin Păunescu a condus meciul tendenţios, ne-a anulat un 11 metri, mutând lovitura în afara suprafeţei de pedeapsă”, acuză Siliminel Diaconescu. Prin prisma acestui lucru, un penalti neacordat, se poate spune că la Stroeşti a fost viciere de rezultat, oaspeţii fiind privaţi astfel de obţinerea a cel puţin un punct în această deplasare.

Altfel, sponsorul Diaconescu este deosebit de dezamăgit de faptul că Gigi Pripor, delegat la FC Saldi Cernişoara, a părăsit de câteva zile echipa. „Aş vrea să ştiu exact de ce a plecat Pripor de la noi. Nu ştiu motivul exact pentru care a părăsit echipa. Sper să revină la sentimente mai bune cât mai curând. Oricum, cu sau fără Gigi Pripor, echipa FC Saldi merge înainte!”, susţine Siliminel Diaconescu.