Liga V

Decizii ale Comisiei de Disciplina

Decizii ale Comisiei de Disciplină

 

 

Echipa lui Crânguşi a obţinut prima victorie din campionat

* dacă pe teren a pierdut cu 2-1, Steaua a învins la „masa verde” cu 3-0

 

Viitorul Călimăneşti, cum preconizam, a pierdut meciul cu Steaua Nicolae Bălcescu pe care-l câştigase pe teren cu scorul de 2-1. Astfel, prima lor victorie din campionat le-a fost anulată după ce s-a constatat că gruparea din staţiune a folosit un jucător pe fals. Sau cel puţin doar unul a fost descoperit de formaţia lui Alexandru Crânguşi care la finalul acestei partide a introdus o contestaţie pentru substituire. Cum jucătorul suspectat nu a venit nici imediat după meci pentru a-şi înscrie datele în raportul de arbitraj şi nici la Comisia de Disciplină întrunită marţi, 14 noiembrie, s-a luat decizia în favoarea Stelei care-a câştigat astfel meciul cu 3-0. În plus de la echipa oaspete, respectiv Viitorul Călimăneşti, s-au mai luat măsuri şi cu delegatul, Marian Gherghinoaica ce a fost suspendat pe o perioadă de 3 luni şi amendat cu 75 lei. Însă doar în privinţa amenzii ar trebui să-şi facă probleme pentru că suspendarea nu vizează de fapt decât ultimele 3 etape, restul perioadei de suspendare urmând să se consume în perioada vacanţei. Revenind la Steaua Nicolae Bălcescu să mai spunem că, graţie acestei decizii, cu cele trei puncte câştigate, a reuşit în sfârşit să părăsească ultimul loc din serie, respectiv să urce până pe 11. Dar acest lucru s-ar putea să nu dureze prea mult pentru că în etapa viitoare Steaua nu va juca, iar adversarii direcţi în lupta de evitare a ultimului loc ar putea profita de acest lucru.

 

 

La Sportul Genuneni – Forestierul Romani s-a omologat rezultatul din teren

* s-au luat măsuri doar cu jucătorii care n-au avut o comportare sportivă

Echipa lui Mitică Drăgănescu a avut o misiune dificilă în etapa trecută la Genuneni. Pentru ca lucrurile să decurgă normal, nu trebuia decât ca Forestierul Romani să-şi vadă de joc. Dar nu a ţinut cont de acest aspect şi Cosmin Holtei care l-a provocat, înjurându-l, pe un jucător al echipei gazdă, Daniel Călugăriţoiu, şi astfel partida a degenerat. Călugăriţoiu a ripostat atât verbal, cât şi fizic, l-a ameninţat şi pe arbitru, în timp ce un coechipier; Nicolae Adrian, i-a sărit în „ajutor” şi şi-a lovit şi el un adversar de la Romani cu gheata în abdomen. După ce arbitrul Voicescu i-a eliminat pe cei trei, portarul echipei din Genuneni, Elvis Ciuraru, a considerat de cuviinţă să-l lovească pe central, faptă ce ar fi trebuit să atragă cu sine şi evacuarea acestuia din incinta terenului. Însă Ciuraru nu a vrut să părăsească terenul, astfel că jocul a continuat, Voicescu arbitrând sub presiune. Mai merită amintit că înaintea acestor evenimente, scorul era de 1-0 pentru oaspeţi. După acest moment, însă, gazdele au egalat astfel că meciul s-a încheiat cu scorul de 1-1. În şedinţa de la disciplină comisia a luat măsuri doar cu jucătorii care n-au respectat regulamentul, respectiv cu Daniel Călugăriţoiu şi Nicolae Adrian ce au primit sancţiuni identice, de 3 etape de suspendare şi 30 lei amendă, şi Elvis Ciuraru a cărui pedeapsă a fost mult mai aspră, de 8 etape de suspendare şi 80 lei amendă. De la Forestierul Romani a fost suspendat pentru două etape Comsin Holtei şi amendat cu 20 lei.

Neprezentările au fost sancţionate şi pecuniar în Liga a V-a

În etapa trecută, pe lângă cele câteva incidente ce au fost semnalate, s-au consemnat şi două neprezentări în Liga a V-a. Mai exact în seria I şi a II-a din acest eşalon. Dinamo Şuşani şi Voinţa Orleşti şi-au luat mai devreme vacanţă. Dacă în cazul primeia dintre acestea neprezentarea ar fi scuzabilă prin prisma evenimentelor petrecute în meciul cu Olteţul Bălceşti şi probabil a distanţei pe care ar fi trebuit să o parcurgă până la Pesceana, unde erau programaţi să joace duminica trecută, în privinţa Voinţei Orleşti este ciudată decizia de a nu se prezenta la un meci ce-l jucau pe propriul teren cu Viitorul Frânceşti. Dacă ar fi fost vorba de lipsa banilor, oricum nu prea au rezolvat nimic pentru că neprezentarea, pe lângă faptul că duce la pierderea jocului cu 3-0, se pedepseşte şi pe latură financiară, la acest nivel amenda constând în suma de 50 lei. De asemenea, mai merită de amintit că la trei neoprezentări, o echipă riscă să fie exclusă din campionat.

Olteţul Bălceşti a mai făcut o victimă

Dacă în urmă cu două săptămâni Olteţul Bălceşti termina meciul mult mai devreme decât ar fi trebuit, în minutul 58, fiind martoră la actele de violenţă ale jucătorilor gazdă, de la Dinamo Şuşani, pe care-i conduceau în acel moment, când aceştia au lovit arbitrul, cu 5-0, nici în etapa trecută nu au apucat să termine definitiv partida. Fosta divizionară D a întâlnit pe teren propriu formaţia Victoria Ştefăneşti pe care o conducea tot cu 5-0 în minutul 92 al meciului când oaspeţii, supăraţi pe unul dintre arbitrii asistenţi ai întâlnirii, nu au vrut să mai continue partida câteva zeci de secunde cât ar mai fi durat până la fluierul final. Astfel că au trecut şi ei pe la Comisia de Disciplină care a omologat jocul cu 5-0 pentru gazde, iar celor de la Ştefăneşti le-a aplicat şi o amendă în valoarea de 80 lei pentru retragerea de pe teren.

Pentru injurii se stă două etape

În Liga a V-a au fost semnalate două astfel de cazuri, unde jucătorii s-au rezumat doar la a înjura arbitrul, fără să apeleze şi la violenţă, cum s-a întâmplat la câteva meciuri din etapa trecută. Este vorba de partida dintre Topologul Galicea şi Viitorul Olanu, câştigată de oaspeţi cu scorul de 4-2, în care jucătorul Mihai Cadar de la gazde a fost eliminat pentru că a înjurat arbitrul şi de meciul dintre CSR Măciuca şi Cerna Fîrtăţeşti unde, de asemenea un jucător, Emanuel Protesaru, tot de la gazde, a adus injurii la adresa arbitrului. Fiecare dintre aceştia au fost pedepsiţi disciplinar de Constantin Lazăr şi compania cu câte două etape de suspendare şi amendaţi cu 20 lei.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button