Editorial

Totul sau (mai) nimic…

Opinie liberă

Totul sau (mai) nimic…

Am văzut şi eu, în sfârşit, în toată splendoarea sa, demisia scrisă negru pe alb de fostul preşedinte al forului fotbalistic vâlcean. Cel care visa, şi culmea e că-i mai şi amăgea pe alţii cu asta, o casă a fotbalului vâlcean, explică acolo de ce a renunţat la şefia AJF-ului. De obicei când afirm ceva nu-mi mai schimb părerea. Cu toate că risc să primesc un telefon. Aşa cum am spus la vremea respectivă, şi azi sunt convins că atunci au existat presiuni politice. La fel de sigur sunt că oamenii care bagă cu adevărat bani în fotbalul de la acest nivel, nu cei care fac din apariţii în presă şi la televiziune un titlu de nobleţe şi un mod de a mai căpăta un pic de capital, fie el de simpatie sau de ce nu politic, aşadar la fel de sigur sunt că cei ce bagă bani în fotbal au dorit să fie altcineva şef. Dar nu totdeauna se întâmplă să ai ceea ce vrei, aşa că… În motivarea demisiei, care a venit mai mult la presiunea altcuiva pentru că se hotărâse să dea cu flit promisiunii de a pleca, fostul spune că a simţit că nu e sprijinit în încercarea sa de restructurare a campionatului. De parcă ar fi fost cineva de acord să cadă opt echipe deodată! Sau cele din Onoare, care se chinuie, vai mama lor, un an, să dea baraj cu echipele de „D” pentru accedere în acest eşalon. În susţinerea argumentului pentru care a luat foc la adunarea generală care a fost mai degrabă o panaramă, când a fost chemat un om ca să mai fie acolo cineva la numărătoare, fostul tot ameninţa cu federaţia. Că vine federaţia şi nu ştiu ce face. Şi chiar trage obloanele la AJF pentru că, să nu greşesc şi să spun că fotbalul, ci sistemul de acum e falimentar. De parcă Mircea Sandu n-ar avea altceva mai bun de făcut decât să vină şi să pună lacăt la Vâlcea.

 

Ceea ce m-a surprins în această demisie e faptul că se scrie acolo că fostul a luat această decizie şi pentru că au fost multe atacuri în presă la adresa sa şi a conducerii AJF-ului. Şi continuă domnul, încercând să arate cât de mărinimos e, că face acest gest pentru a nu arunca o lumină proastă asupra acestui organism. Sau, mă rog, cam aşa ceva. Cred că aici e o greşeală. Nu ştiu dacă au fost atâtea atacuri repetate la dresa conducerii AJF-ului, cât la adresa sa. Dar cum toată lumea ştie acum că fostul era de fapt conducerea AJF, atunci acest lucru se justifică!

 

Trebuie să precizez încă o dată, aşa cum am făcut-o în dese rânduri. Nu sunt de acord şi nu încurajez în nici un fel violenţa pe terenul de fotbal. Deşi, repet, parcă unii arbitri, prin modul lor arogant în care se comportă în teren parcă o caută cu lumânarea, cum se spune. Nu, totuşi, fotbalul e un sport, un spectacol la finalul căruia trebuie aplaudaţi şi învingătorii dar şi învinşii. La fel de mult dezavuez public actele de violenţă petrecute în ultima vreme în fotbalul vâlcean. Poate pedepsele sunt prea aspre, poate dorinţa de victorie e mai mare. Cert e că nu aşa trebuie procedat şi niciodată n-o să fiu de acord cu aşa ceva. La fel de bine recunosc, însă, că mă îngrozesc şi scuip în sân la gândul că fostul ar putea reveni acolo. Că odată cu asta s-ar reîntrona dictatura, nicidecum cea a bunului simţ, cum îi place să adauge. Ceea ce e clar e că până acum nici sistemul şi nici fotbalul vâlcean la acest nivel nu a dat faliment. Apropo: să răspund la telefon?! Sincer, a început să-mi fie teamă de acest lucru. Trăim într-o democraţie în care unii nu înţeleg să accepte libertatea de opinie!

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button