Liga II

Primul examen dificil în deplasare

„U” Cluj-Napoca – CSM Rm. Vâlcea

 

Primul examen dificil în deplasare

 

Dacă până acum, în deplasare, „municipalii” au întâlnit echipe mai puţin cotate din Seria Ardealului, sâmbătă, 7 octombrie, vâlcenii vor da piept pentru prima oară cu una dintre favoritele la promovare: „U” Cluj-Napoca. Formaţia de la poalele Feleacului a avut un start ezitant în acest sezon, dar între timp şi-a revenit şi-a urcat pe locul 2, ultimul care asigură biletele pentru prima ligă. Aşa că nu-şi mai doresc în nici un caz vreun pas greşit acasă, pentru a nu le mai da urmăritoarelor posibilitatea să se apropie în clasament. De partea cealaltă, echipa pregătită de Costel Pană şi Dumitru Teleşpan merge în Ardeal cu gândul de a-şi mai repara din imaginea şifonată după partida cu gruparea din Câmpia Turzii, dar şansele de a se întoarce acasă măcar cu un punct par a fi destul de reduse. Şi totuşi, pe o mobilizare exemplară a vâlcenilor, se poate obţine un rezultat pozitiv!

„Sper să scoatem puncte de la Cluj-Napoca. Chiar dacă pare imposibil ne ducem acolo să ne jucăm şansa noastră şi de ce nu să ne refacem situaţia din clasamentul adevărului. Gazdele au mai avut sincope pe teren propriu, au făcut egal cu FCM Târgovişte, au câştigat nu demult din două penalti-uri cu CFR Timişoara, iată aşadar două exemple că se pot smulge puncte de la Cluj. Avem şansa noastră şi vom vedea pe teren cum decurg lucrurile. Trebuie să ne îmbunătăţim jocul şi să avem o mai mare concentrare la finalizare”, şi-a exprimat speranţa antrenorul Costel Pană.

După revenirea lui Alin Savu, care-a bifat marţi, la Mătăsari, primul meci după o absenţă de o lună, tehnicienii CSM-ului au în continuare probleme cu folosirea juniorului. „Sunt deocamdată trei jucători disponibili, mă refer la Dandea, Iordache şi Vlăduţi. Voi vedea înaintea meciului pe care dintre aceştia îl voi arunca în luptă”, spune Pană.

 

Costel Pană: „Avem nevoie de Melcea”

 

Obişnuit de regulă să puncteze de fiecare dată când apar oportunităţi clare de a înscrie, mijlocaşul ofensiv Iosif Melcea a avut parte sâmbăta trecută de două ratări monumentale, din situaţii când s-a aflat singur cu portarul advers în faţă. Costel Pană nu le-a uitat, a spus că alta ar fi fost soarta partidei cu Câmpia Turzii dacă măcar una dintre ele ar fost transformată în gol, dar l-a acoperit pe Melcea: „N-am ce să-i reproşez lui Melcea. Sigur că el a fost afectat de cele două ratări uluitoare din meciul cu Industria Sârmei Câmpia Turzii. Dar e un jucător de bază la CSM, care poate să crească foarte mult din punct de vedere valoric în următoarele meciuri, lucru ce ar fi de bun augur pentru echipa noastră. Trebuie să-l încurajăm şi să-l îndemnăm să nu-şi piardă încrederea. A înscris goluri preţioase şi decisive cu FC Bihor şi FCM Reşiţa, dar acum a ratat. Se mai întâmplă şi la case mai mari, nu trebuie să-l acuzăm prea mult de asta. Va fi mereu o apariţie surprinzătoare în faţa porţii şi avem nevoie ca el să rămână conectat moral pentru a înscrie alte goluri”.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button