Liga Nationala

Vor revansa dupa esecurile dureroase din sezonul trecut

HCM Roman – Oltchim Rm. Vâlcea

 

Vor revanşa după eşecurile dureroase din sezonul trecut

 

Devenite lidere incontestabile în handbalul feminin românesc, graţie succesului categoric repurtat săptămâna trecută în faţa Rulmentului Braşov, fetele de la Oltchim Rm. Vâlcea merg în Moldova cu gândul de bifa un nou succes în acest sezon. Vâlcencele au de luat şi o revanşă după seria nefastă de insuccese din campionatul precedent, atunci când HCM Roman le-a învins atât în tur, cât şi-n retur, provocând la un moment dat o adevărată revoluţie în sânul echipei. Se ştie că în urma partidei din Sala „Traian” Alina Branişte şi Andreea Tâlvâc s-au ales cu muştruluieli drastice din partea conducerii clubului, fiind excluse o perioadă din lotul Oltchim-ului.

Acum, diferenţa de valoare dintre cele două echipe care se vor înfrunta duminică, 8 octombrie, la Roman, este net în favoarea formaţiei vâlcene. Totuşi, partida merită tratată cu seriozitate maximă, poate şi prin prisma faptului că după primele cinci runde ale Ligii Naţionale, elevele lui Liviu Paraschiv (fost tehnician la Oltchim în urmă cu două sezoane) nu au avut decât o sincopă, acel 14-24 cu care au pierdut pe terenul campioanei Rulmentul Braşov.

 

Se apropie debutul în Cupa Cupelor

 

După recitalul oferit publicului vâlcean în Sala „Traian” împotriva campioanei en-titre a ţării, echipa pregătită de Gheorghe Tadici şi Popa Seviştean aşteaptă acum partidele din Cupa Cupelor. Pe plan naţional este clar că nu mai există nici un adversar capabil să le pună probleme Steluţei Luca şi colegelor lor, chiar dacă ar apărea şi-un arbitraj potrivnic. Proximul prilej când Oltchim-ul va scoate capul în Europa se va produce la finele săptămânii viitoare, mai precis pe 14-15 octombrie, atunci când este programată „dubla” cu belgiencele de la Antwerpen, în primul tur al Cupei Cupelor. Întâlniri care, aşa cum se cunoaşte, vor fi găzduite de Sala „Traian”, oficialii echipei adverse acceptând oferta de a disputa ambele partide în România.

 

Vădineanu rămâne la Vâlcea

 

Dacă pentru postul Narcisei Lecuşanu s-a găsit deja o înlocuitoare pe măsură, iar aceasta se numeşte Adina Meiroşu, pentru a-şi asigura liniştea atunci când Steluţa Luca nu va mai putea juca pentru Oltchim, oficialii clubului vâlcean intenţionează s-o forţeze tot mai mult, pas cu pas, pe tânăra Clara Vădineanu. Tocmai de aceea, interul adus în 2005 de la „U” Remin Deva va rămâne la Vâlcea în continuare şi va fi introdus pe teren atunci când scorul o va permite. Vădineanu s-a aflat şi joia trecută, în derby-ul cu Rulmentul Braşov, pe banca de rezerve, dar Tadici n-a aruncat-o deloc în luptă, poate şi din teama de a nu ştirbi din frumuseţea spectacolului handbalistic asigurat de vicecampioanele mondiale.

Nicolae CIUCESCU

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button