Acasă Diverse Junioarele de la Oltchim si-au început pregatirile

Junioarele de la Oltchim si-au început pregatirile

102
0

Junioarele de la Oltchim şi-au început pregătirile

 

Handbalistele junioare I de la clubul Oltchim, pregătite de Radu Georgescu şi Cristina Lada-Rouă, campioane naţionale la categoria lor de vârstă, şi-au reluat de puţin timp antrenamentele în vederea viitorului sezon competiţional. După schimbul de generaţii din această vară, antrenorul Radu Georgescu are la dispoziţie câteva fete noi, cu care va participa inclusiv în Divizia A, acolo unde echipa secundă a clubului Oltchim a ocupat în 2005-2006 locul al treilea în clasamentul final. În acest sezon, aşa cum s-a anunţat deja de către oficialii vâlceni, din formaţia ce va juca în a doua ligă a ţării, nu vor mai face parte senioare, ci doar junioare! Va fi mai mult de muncă pentru tehnicienii clubului şi o presiune în plus pentru jucătoare de a-şi câştiga un renume pe plan naţional.

Radu Georgescu nu e de acord cu desfiinţarea grupelor de junioare II şi III

Viitoarea înfiinţare a Centrului Olimpic de Excelenţă la Rm. Vâlcea nu-l încântă pe profesorul Radu Georgescu. Mai ales că aceasta va avea efect la nivelul grupelor de junioare ale clubului Oltchim. Chiar Gheorghe Tadici a avut de curând o opinie interesantă în acest sens, care ar privi desfiinţarea grupelor de junioarelor II şi III. O decizie pe care Radu Georgescu nu o agreează deloc şi ne-a explicat şi de ce.

„Trebuie să fim foarte atenţi când luăm o asemenea hotărâre. Centrul Olimpic de Excelenţă de la Vâlcea, care va fi inaugurat în această toamnă, va cuprinde un număr redus de jucătoare. În plus, mai mult ca sigur, acestor fete le va lipsi mentalitatea de profesioniste de la Clubul Sportiv Oltchim, care e net superioară faţă de ceea ce există la Liceul Energetic, Chimia sau CSŞ. Aici se face cu adevărat performanţă, aici se formează cu adevărat la ele mentalitatea de învingătoare. Sunt la Oltchim, apără culorile unui club important în ţară, de la care au fost transferate numai în această vară vreo 12 jucătoare în Liga Naţională. Şi nu pentru că ar fi cumva jucătoare proaste, ci pentru a fi urmărite în continuare, cu scopul ca, într-o zi, să revină la Vâlcea. Au fost doar împrumutate şi e un lucru extrem de favorabil că toate cheltuielile de maturizare vor fi suportate pe banii altor cluburi. Din generaţia de jucătoare născute în 1988-1989 să nu uităm că fac parte Teodorescu, Vizitiu, Ivancu, Ursachi, prezente cu naţionala de tineret a României la Mondialele din Canada, sau Ţăcălie şi Băbeanu, absente de acolo, handbaliste care sunt considerate printre cele mai bune din lume la acest nivel. Jucătoarele care vor veni la acest Centru Olimpic de Excelenţă de la Vâlcea vor fi precum nişte simple «copile clonate în eprubetă», exact ce se întâmplă cu fetele de la Centrul similar de la Sighişoara, care-au avut numai eşecuri. Le va lipsi orgoliul unui club precum Oltchim, mândria de a face performanţă aici! Iar asta nu e deloc bine pentru handbalul juvenil vâlcean!”, afirmă antrenorul adus acum două sezoane de la Focşani. Altfel, Radu Georgescu nu vrea să creeze o contradicţie la nivelul clubului şi spune: „Afirmaţiile mele nu sunt ca un afront, ca o contradicţie sau ca un răspuns, ci e doar o părere a mea! Clubul Oltchim e mult mai bine organizat decât Centrul Olimpic, în primul rând prin mentalitate. Iar asta ar trebui să conteze în primul rând, pentru a nu se renunţa la grupele de junioare II şi III”.

Nicolae CIUCESCU