Acasă Liga V STIRI – Liga a V-a – Onoare

STIRI – Liga a V-a – Onoare

94
0

ŞTIRI – Liga a V-a – Onoare

 

Startul competiţional va avea loc în august

Aşa cum s-a decis de mai bine de o lună de zile, în fotbalul judeţean startul competiţional se va da cam la o săptămână după Adunarea Generală a AJF Vâlcea. Astfel, Adunarea Generală va avea loc pe 18 august şi ordinea de zi este deja stabilită, ea fiind comunicată prin poştă conducerilor echipelor de fotbal afiliate. Dacă lucrurile vor merge normal, pe 26 august se va da startul în Divizia D, iar a doua zi se vor juca meciurile primului tur judeţean al Cupei României, fază destinată echipelor din Divizia Onoare. La cel mai de jos eşalon competiţional startul campionatului 2006-2007 este programat să se dea pe 10 septembrie.

Radu „Delasală” susţine înfiinţarea unei echipe de fotbal la Budeşti

 

De mai bine de un an de zile, discret şi cu seriozitate, Marian Radu, cunoscut în fotbalul vâlcean sub numele de „Radu Delasală”, a format o grupă de tineri pe care-i antrenează pe terenul de fotbal de la Budeşti. Cum creşterea acestor jucători trebuia să fie urmată şi de o alternativă la nivelul echipei de seniori, Radu a decis să sprijine autorităţile din Budeşti, în special pe primarul Gheorghe Mirea, pentru ca localitatea de pe malul Sâmnicului să poată avea o echipă măcar în Divizia Onoare. „O să se înfiinţeze o echipă de fotbal la Budeşti, iar eu o să fiu antrenor. Nu ştiu cum se va numi… probabil Viitorul. Cred că există destui fotbalişti talentaţi la Budeşti şi echipa nu se va face de râs!” – a spus Radu. De la conducerea AJF Vâlcea am aflat că deja au fost luate actele necesare înfiinţării echipei, iar Marian Radu ne-a informat că primul joc al noii formaţii se va disputa la sfârşitul acestei săptămâni, sâmbătă 5 august, de la ora 11, în compania ex-divizionarei D din Goleşti.

 

Diaconeasa spune că n-a luat el echipamentul Voinţei

 

Cu mai bine de o lună de zile în urmă, când conducerea AJF Vâlcea a prezentat situaţia cluburilor cu datorii, pe listă se afla şi Voinţa Orleşti. „Cineva de la această echipă a solicitat un rând de echipament. AJF-ul l-a comandat, l-a plătit şi la dat celor din Orleşti, urmând ca primăria acestei localităţi să achite contravaloarea facturii. N-au dat banii, aşa că AJF-ul a fost nevoită să plătească, iar acum Asociaţia trebuie să-şi recupereze paguba!” – s-a spus la vremea respectivă. Motivul pentru care Voinţa Orleşti nu dădea banii ar fi fost acela că echipamentul n-a ajuns la echipă, ci la un apropiat al acesteia. După ce am prezentat situaţia, am fost contactaţi telefonic de Nicon Diaconeasa, fost delegat la Voinţa Orleşti, care a spus: „Cred că prostiile ăstea vi le spune Lisaru, dar nu vă mai luaţi după ce spune el! Echipamentul este într-adevăr în grija mea, dar este al echipei. Nu l-am dat pentru că din experienţă ştiu că se pierde, că îl vor descompleta. Eu i-am lăsat să văd cum se descurcă fără mine şi vedeţi că echipa a ajuns pe ultimul loc! Am vorbit cu primarul Cârtina şi m-a asigurat că banii vor fi daţi către AJF, iar în perioada următoare o să analizăm ce e de făcut cu viitorul acestei echipe de fotbal. Indiscutabil, echipamentul aparţine echipei de fotbal, mai exact primăriei că ea îl plăteşte, şi îl va avea!”

 

AS Oteşani a primit un echipament nou

 

La finalul Memorialului Traian Durle organizat la Oteşani, această echipă a primit doin partea lui Ştefan Prodescu, patronul Center Group din Piteşti, un set nou-nouţ de echipament, de cea mai bună calitatea. Prodescu, fiu al satului Oteşani şi iubitor de fotbal, a apreciat reuşita competiţiei fotbalistice din comuna sa natală, unde echipa Universităţii „Spiru Haret” din Rm. Vâlcea a câştigat primul loc. Organizatorul, Decebal Durle, fratele regretatului fotbalist Traian Durle, ne-a spus: „Am avut plăcuta surpriză să văd că au venit la Oteşani o serie de personalităţi. Tuturor vreau să le mulţumesc!”

 

Primarul Ionel Spârleanu organizează Festivalul Creţenilor

 

La sfârşitul acestei săptămâni este programat să se organizeze la Creţeni un interesant şi puternic turneu de fotbal destinat echipelor din Liga a V-a Onoare. Competiţia, intitulată „Festivalul Creţenilor” va debuta cu întrecerile de fotbal la care au fost invitate şase echipe: Viitorul Goleşti (câştigătoarea trofeului la ediţia de anul trecut), Avântul Amărăşti, Macom Nic Guşoeni, Ceramica Lungeşti, Prima Prundeni, Dinamo Şuşani şi, desigur, AS Creţeni. Interesul manifestat faţă de această competiţie ar putea duce chiar, pe ultima sută de metri, la invitarea a încă două echipe, meciurile urmând a se stabili duminică şi a se disputa în aceeaşi zi, în sistem eliminatoriu. Noutatea de anul acesta este aceea că primarul Ionel Spârleanu vrea ca în paralel cu întrecerea fotbalistică să se dispute şi alte întreceri sportive la care să participe jucătorii echipelor prezente la Festivalul Creţenilor. Cu ocazia disputării turneului de fotbal amical de la Creţeni, publicaţia ARENA va analiza împreună cu oamenii de fotbal din sudul judeţului oportunitatea schimbării sistemului competiţional, aşa cum vrea preşedintele Mihai Persu.

 

Mustăţea vrea antrenor serios şi cu experienţă

Lucian Catargiu, la Dinamo Vâlcea?

 

După ce a făcut din Luceafărul Pesceana, la Divizia D, revelaţia campionatului 2005-2006, profesorul Lucian Catargiu ar putea prelua, dacă vrea, echipa Dinamo Rm. Vâlcea din Divizia Onoare. Sponsorul acestei formaţii, Laurenţiu Mustăţea, a decis ca de pregătirea echipei sale să se ocupe un tehnician serios şi cu experienţă, care să poată îndeplini obiectivul trasat: promovarea în Liga a IV-a (Divizia D). Cei mai mulţi dintre cei cu care s-a consultat Mustăţea i l-au recomandat pe nea Lucică. Profesorul Catargiu este tentat să nu se mai ducă la Pesceana unde, în ciuda unei excelente colaborări cu autorităţile locale şi cu conducerea clubului, a fost nevoit să suporte o permanentă presiune din partea unui mic grup de suporteri care sub pretextul că echipa nu foloseşte doar localnici aduceau adesea reproşuri, majoritatea nejustificate. Dacă Lucian Catargiu vrea să antreneze pe Dinamo Rm. Vâlcea, atunci el va trebui să cadă la un acord cu Laurenţiu Mustăţea, iar contactul cu noua sa echipă ar putea avea loc chiar săptămâna aceasta, mai exact joi 3 august, când Dinamo va înfrunta puternica FC Oltchim Rm. Vâlcea pe stadionul Electra.