Liga IV

Revansa pentru finala pierduta

Luncavăţul Popeşti – Flacăra Horezu 5-4 (2-3)

Revanşă pentru finala pierdută

Sâmbătă, 3 iunie, s-a desfăşurat penultima etapă a acestui sezon de Divizia D. Din punctul de vedere al mizei, pentru toate echipele acestui eşalon a cam venit vacanţa. Titlul a fost adjudecat, singura incertitudine a mai rămas în subsolul clasamentului unde încă se mai fac anumite calcule pentru salvarea de la retrogradare. Totuşi, nimic nu are sens acum. Verdictul se va da în această vară. Mai întâi, pe 17 iunie vom afla dacă formaţia din Călimăneşti va merge la Divizia C şi apoi dacă Brezoiul va reveni în „D”. Revenind în prezent să spunem că în recenta rundă programată în eşalonul de elită judeţean au avut loc şi câteva partide interesante. De exemplu, la Popeşti, echipa din localitate, Luncavăţul, a primit vizita horezenilor de la Flacăra, într-un meci ce a însemnat reeditarea finalei Cupei României, faza judeţeană, disputată cu puţin timp în urmă. Atunci popeştenii nu au pus probleme adversarilor care s-au impus cu scorul de 5-0, o diferenţă cam mare pentru o finală. Acest eşec s-a datorat, în opinia primarului Costel Şerban, anumitor jucători de-ai săi care l-au trădat şi s-au vândut „duşmanului”. De aceea a fost mult aşteptată partida de la Popeşti. A rezultat un meci frumos, echilibrat, spectaculos, cu multe goluri, dar în acelaşi timp, tensionat, fracţionat destul de mult, în anumite momente lipsit de fairplay. Într-un cuvânt, un „meci-nebun”.

Poştaşul Sima, cel mai rapid marcator din „D”

Dovedindu-şi pe lângă cele de jucător şi calităţile de poştaş, Sima a înscris cel mai rapid gol al campionatului. În secunda 15 era deja 1-0, iar pentru brigada de arbitri începuseră problemele. După primul fluier al centralului au fost 3 pase şi apoi gol. Popescu de la Flacăra a ieşit greşit la ofsaid, din flancul drept un jucător al echipei gazdă l-a servit ideal în centru pe Sima care, rămas singur, a valorificat ocazia avută, aducându-şi echipa în avantaj: 1-0. Oaspeţii „au luat foc”. I-au reproşat ceva asistentului Ghinea, apoi au părut că-şi doresc să-şi vadă de joc. Popeştenii nu s-au putut bucura de reuşită prea mult pentru că în minutul 2 a fost 1-1. Elevii lui Chelcea au obţinut o lovitură liberă la marginea suprafeţei de pedeapsă în urma unui henţ al unui adversar, iar Buga a fost desemnat să execute. Şutul puternic expediat a fost deviat de zid în poarta lui Murgoci. Partida a continuat în acelaşi ritm ameţitor: ocazii, faultur, şicanări, meci întrerupt, clinciuri, proteste şi gol. Centralul Popescu a reuşit totuşi să-i potolească. După litera regulamentului probabil că ar fi fost şi câteva eliminări a unor jucători, dar arbitrul a fost orientat şi a încercat să ia sancţiuni în spiritul jocului pentru a nu-i încăiera. În urma a două acţiuni importante, una pentru gazde al cărei autor, Sima, nu a mai reuşit să aibă aceeaşi preciziei şi alta pentru oaspeţi (Buga a şutat sub transversală punându-i oarecare probleme portarului Murgoci), a venit şi golul 3. Milosteanu a insistat bine într-o fază, a reuşit să câştige prim-planul în duelul cu fundaşul gazdă, Băiaşu, care a cerut un fault în atac, dar jocul a continuat, Milosteanu a centrat până la Buga care cu capul şi-a trecut în cont dubla în această partidă: 1-2. În minutul 32 a fost din nou egalitate. Schimbare de direcţie de pe flancul stâng pe dreapta, la intercepţie pentru Sima sau Săndulescu, preia în cele din urmă ultimul, pătrunde şi după o simulare de şut îl păcăleşte pe Chiriţoiu şi înscrie pe colţul scurt: 2-2. Oaspeţii au reuşit să intre în avantaj la pauză graţie unui penalti acordat de centralul Popescu la o intervenţie neregulamentară, după părerea acestuia, avută de Murgoci la Milosteanu în careu. Buga a mai înscris o dată pentru scorul reprizei: 2-3

Acelaşi scenariu… dar cu un final diferit

Respectând cele amintite în primele 45 de minute, imediat de la reluare a fost 3-3. lovitură liberă obţinută în poziţie centrală de gazde, centrare până la Mujea care-a preluat pe piept şi apoi l-a învins din nou pe Chiriţoiu. Un şut milimetric peste transversală al oaspeţilor a fost urmat de o ratare uriaşă a gazdelor: Ivănoiu se joacă în careu cu balonul, portarul era aproape bătut, însă tânărul jucător popeştean a ezitat să şuteze şi faza s-a stins. În minutul 60 Buga primeşte la limita off-side-ului (contestat de gazde) şi prinde un şut, fără reacţie pentru portarul Murgoci: 3-4. Jucătorii primarului Şerban au continuat să spere până la final. Dacă reuşiseră să revină în joc de atâtea ori, o puteau face şi în continuare. Ambiţia cu care au luptat a avut efectul scontat. 4-4, ca la teatru, am consemnat în 75. După ce „veteranul” Nica a ratat desprinderea în două rânduri, Ivănoiu a readus speranţa în tabăra gazdelor. În primă fază o altă acţiune identică celei descrise mai sus: primeşte mingea în careu, se precipită, nu prea ştie ce să facă cu ea, nimeni nu intervine şi până la urmă „îşi ia inima în dinţi” şi şutează, perforând poarta adversă. În ultimul minut de joc gazdele dau lovitura de graţie. Mujea zguduie bara prin şutul său, balonul revine în teren la Săndulescu, care înscrie pentru victoria grupării Luncavăţul, declanşând sărbătoarea în Popeşti: 4-5.

Au arbitrat: Cătălin Popescu – la centru, ajutat la cele două linii de Ion Iordache şi Mihai Ghinea. Observator AJF: Mircea Cârceag.

Au evoluat formaţiile:

Luncavăţul Popeşti: Murgoci – Andrei, Dumitru, Iordache, Băiaşu, Iacob, Ivănoiu, Mujea, Pătraşcu, Sima, Săndulescu.

Flacăra Horezu: Chiriţoiu – Cârstoiu, Grigore, Bălăşcuţă, Milosteanu, Ciontea, Cârjan, Nica, Popescu, Holtei şi Buga.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button