Editorial

Prea târziu sau prea devreme

Prea târziu sau prea devreme

 

Mă uitai peste rezultatele etapei de sâmbătă în Divizia D şi ce văzui. Frate, mare minune! Bătură mai toate echipele ce jucară în deplasare. Adicătălea, nu chiar toate, pentru că mai e un caz în faţa căruia trebuie să-mi scot pălăria. E vorba de primarul Dan Săraru, care a găsit demnitatea de a se bate de la egal la egal cu liderul şi de a scoate un egal pe Valea Oltului. Probabil că şi conjunctura a fost de aşa natură, însă probabil că în scurt timp vor apare şi proteste ale echipei din Călimăneşti vizavi de arbitraje pentru că până acum n-au fost deloc astfel de situaţii. E adevărat că nici nu era oportun să se întâmple asta, iar o echipă mare precum Cozia, o echipă care se respectă, nu are dreptul, moral vorbind, să se plângă de arbitraje.

E adevărat că acum zice domnul preşedinte. Dom’ne, când am venit eu la conducerea AJF-ului, era Cozia lider?! Era, dom’ne. Dar nu era la aşa mare distanţă de locul doi. Între timp, prin propriile mijloace, ca o echipă ce se respectă, Cozia şi-a luat elan, era să zic avânt, şi s-a dus. De unde or fi şi apărut, mai mult, s-au înteţit, protestele celor de la Horezu vizavi de felul cum gruparea din Oraşul Olarilor a fost „tocată” mărunt?! Nişte neserioşi! Acum nu zic eu că ar fi o problemă mare că, de exemplu, Buga, de la Flacăra, trebuia să ia un galben sau un roşu înaintea meciului de la Călimăneşti ca să mai ia o pauză! Vreo problemă? Trebuia să ia galben? L-a luat, şi? Şi a stat la Călimăneşti, ietete, ce chestie! Acum, nu zic eu că Chelcea n-a mai avut puterea să se abţină, văzând că e terfelit continuu şi l-a atins puţin pe arbitrul Voicescu! Sigur că trebuia să se dea un exemplu şi Chelcea, un incomod, deh (!!!), a fost pus la zid şi trimis în excursie vreo doi ani. Culmea e că, după câte auzii după aia, centralul Alin Voicescu mai făcu vreo câteva meciuri praf. Dar nu se pune că nu e cazul. Şi, ziceam că mă uitai eu peste rezultate şi ce văd. Băi, frate, numai victorii ale oaspeţilor. Una de notat. Vartex bătu la Măciuca. Dom’ne, şi când mă gândi eu că cei de la Măciuca şi-au mai revenit, uite că, săracii, o încasară de la Vartex. Şi acasă. Dar, pentru că tot zicea cineva că mi-am ratat cariera şi că aş fi făcut faţă cu brio ca regizor la Holywood, vă propun următoarea secvenţă. Adică, să recapitulăm. Bătu Vartex la Măciuca. Bineee! Mai departe. Unde are Vartex următoarea etapă? Acasă. Cu cine? Ghici ghicitoarea mea. Cu liderul. D’aici nu mai zic nimic dar pot da mutarea în plic. Cine face prinsoare cu mine?… Să fim bine înţeleşi, am zis eu ceva de cineva? Am zis doar că etapa viitoare Vartex are meci extrem de greu cu liderul. Acasă. Dom’ne, adevărul e că e extrem de încins campionatul acesta în ”D”. S-a încins în special în partea a doua a sa.

Aud că a început deja revoluţia în fotbalul vâlcean. Tânărul preşedinte al AJF-ului a stat, s-a gândit şi a zis: gata, aut cu şefii de la comisii, punem alţii. Bine, bine, zică-se, dar cam târziu. Imediat apare replica: niciodată nu e prea târziu. Cel puţin în cazul arbitrilor, chiar că e cam târziu. Dacă e şef acum acolo cine auz eu că ar fi, e groasă. Da’ cam tardiv. Adicătelea, mai pe româneşte, de pomană. Nu poţi pentru ca să zic altfel. Păi, frate, jocurile sunt cam gata. Mai e de cosmetizat pe ici pe acolo, în părţile esenţiale, şi gata. Încă o dată întreb, zisei ceva de cineva?! Întreb şi eu, nu dau cu paru’, vorba unui coleg de breaslă.

 

Ionel GEREA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button