Editorial

Un scenariu interesant

Un scenariu interesant

 

 „Las-o şi tu mai uşor, nu vezi că eşti singur şi uneori devii penibil?!”- mă avertiza zilele trecute un om de fotbal destul de influent. Uneori, sincer să fiu, chiar am fost tentat să fac asta, convins că latru ca un tâmpit în pustiu. Continui însă să cred şi să spun celor ce vor să mă asculte, dar mai ales să mă creadă, că alegerea făcută la Adunarea Generală din toamnă a fost cea mai nefericită. Dealtfel, veţi vedea că uşor-uşor, preşedinţii şi delegaţii de club din Vâlcea ar putea deveni simpli pioni într-un joc de şah, într-o eventuală „revoluţie” ce se doreşte în fotbalul vâlcean. Am totuşi o mare nedumerire. Este sau mai este presa din 2006 liberă? În opinia unora, cu siguranţă nu. Cred că e o premieră faptul că tânărul preşedinte al fotbalului vâlcean a reuşit să împiedice publicare, într-o publicaţie locală, a unui editorial. Şi dacă precedentul s-a creat, cu siguranţă că vor mai fi astfel de situaţii. O undă de lumină vine, însă. Mă bucur sincer de faptul că horezeanul Chelcea s-a hotărât să rupă tăcerea şi să spună adevărul despre cel ce se bate cu pumnul în piept încercând să arate cât de corect e. Chelcea a spus ceva, deja, însă, m-aş bucura să aibă puterea de a spune totul până la capăt. Chimia, un mit al fotbalului vâlcean, a fost distrus(ă). Nu spun de cine, pentru că nu vreau să mă pomenesc iarăşi cu vreun telefon. Dar e ca în zicala aceea cu „ghici ciupercă…”. Şi dacă până acum a fost totul un pamflet, acum, şi de fiecare dată când vorbim despre Chimia, nimic nu mai e glumă. Ce mă intrigă enorm e teatrul pe care îl joacă unii. Ies în presă şi atenţionează că vor juca împotriva liderului pe viaţă şi pe moarte. De unde! Un meci care s-a jucat şi s-a încheiat cu victoria (era să spun aşteptată) a celor de la Cozia. Pe de altă parte, chiar dacă acest campionat e încheiat, şi unii îşi freacă deja mâinile de satisfacţie, e bine că Flacăra nu renunţă. Să nu uităm că renaşterea fotbalului vâlcean a plecat de la Horezu. Şi de la acest Chelcea, împroşcat acum pe nedrept cu noroi de cei cărora le-a stat ca un ghimpe în coastă.

 

Chelcea e incomod şi trebuie tras pe linie moartă. Chelcea ştie multe, deocamdată a spus câte ceva, şi trebuie oprit. Chelcea a readus fotbalul în Zăvoi, în timp ce alţii au stins lumina definitiv la Chimia.

Dintr-un alt punct de vedere să spun că mă doare sufletul când văd ce se întâmplă la echipa de fotbal din satul meu natal, Forestierul Romani. Acuzat de actualul preşedinte al AJF-ului că a fost adus ilegal în Biroul Executiv, Mitică Drăgănescu dă semne că s-a săturat. Acesta a avertizat, de altfel, că-şi va retrage echipa din campionat. Şi înţeleg că la meciul de duminică echipa sa nu s-a mai prezentat. Şi bine a făcut! A mai fost un caz, primarul Şerban, care într-un timp a avertizat că-şi va retrage echipa din campionat. Cu tot respectul pentru domnul Şerban, vă propun următorul scenariu. O discuţie a preşedintelui cu domnul Şerban, acesta revine asupra deciziei şi câştigă următoarele două partide, obţinând şase puncte, adică exact atâtea câte a pierdut din disputele cu Alma Lex şi AS Şirineasa. Interesant, nu? Acum, îmi aştept pedeapsa, spăşit. La câte s-a făcut până acum, nimic nu mă mai miră. Deocamdată, întâmplător (sau nu) am încă acelaşi număr de telefon…

 

Ionel GEREA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button