Acasă Diverse Semifinala fara mari emotii

Semifinala fara mari emotii

91
0

HC Zalău – Oltchim Rm. Vâlcea 25-21

 

Semifinală fără mari emoţii

 

Disputat joi, 27 aprilie, returul semifinalei din Cupa României dintre HC Zalău şi Oltchim Rm. Vâlcea, a consfinţit aşa cum era de aşteptat calificarea în ultimul act al competiţiei a formaţiei pregătite de Cornel Bădulescu. Chiar dacă fetele pregătite de Gheorghe Tadici s-au impus acum cu 25-21 (14-11), Oltchim-ul a obţinut dreptul de a juca finala deoarece în meciul tur izbutise să se impună la o diferenţă de şapte goluri în Sala „Traian” (31-24).

 

Andreea Tâlvâc, cea mai eficace jucătoare vâlceană

La Zalău, vâlcencele s-au străduit să se ţină aproape de adversare pe toată durata partidei, deşi echipa campioană a ţării în ultimele două ediţii de campionat a încercat imposibilul: să recupereze din handicapul primei manşe. Gazdele au intrat la vestiare cu un avantaj de trei goluri (14-11), iar în repriza secundă au sperat în continuare că pot întoarce soarta calificării. N-a fost să fie, echipa zălăuană conducând doar la maxim patru goluri diferenţă. După ce au reuşit să se apropie la 20-19, cu Andreea Tâlvâc în mare formă, jucătoarele Oltchim-ului, la care-a evoluat foarte bine şi Steluţa Luca, au fost sigure de calificare, au mai scăzut ritmul în finalul partidei, iar acest lucru le-a permis fetelor pregătite de Ghiţă Tadici să se detaşeze iarăşi până la patru goluri. Scorul final (25-21) a fost insuficient pentru calificarea echipei din Zalău.

Au marcat pentru Oltchim: Andreea Tâlvâc (6 goluri), Nicoleta Gâscă (3), Steluţa Luca (2), Valentina Elisei-Ardean (2), Oana Manea (2), Adina Meiroşu (2), Roxana Gheorghe-Cherăscu (2), Georgeta Năniţă-Grigore (1) şi Mihaela Răceală (1).

Cornel Bădulescu: „Nu s-a pus problema calificării în finală!”

Mulţumit de calificarea echipei pe care-o pregăteşte în finala Cupei României, antrenorul Oltchim-ului, Cornel Bădulescu a declarat la sfârşitul partidei de la Zalău: „Nu s-a pus problema calificării în finală. Totuşi, a fost un meci echilibrat, foarte disputat, cu un singur moment mai dificil, în minutul 40, când gazdele conduceau cu 20-16. S-a făcut apoi imediat 20-19, iar spre final, Zalăul s-a desprins din nou până la patru goluri, diferenţă de goluri totuşi prea mică pentru a ne pune în pericol calificarea în finală. Chiar dacă a evoluat puţin accidentată şi doar în faza de apărare, evoluţia Steluţei Luca a contat foarte mult pentru noi, deoarece jocul în zona defensivă s-a îmbunătăţit din toate punctele de vedere când ea s-a aflat pe teren. În plus, pe lângă faptul că a jucat bine şi exact, Steluţa Luca a marcat şi două goluri. Valentina Elisei-Ardean a fost mai puţin eficace decât de obicei pentru că gazdele şi-au luat măsuri speciale în privinţa ei şi au blocat-o decisiv în dese rânduri”.

Nicolae CIUCESCU