Alte sporturi

Karatistii vâlceni au obtinut multe medalii

La Naţionalele de Interstiluri de la Reghin,

Karatiştii vâlceni au obţinut multe medalii

   Zilele trecute, la Reghin s-a desfăşurat Campionatul Naţional de Karate Interstiluri, competiţie organizată de Federaţia Română de Karate Modern, singurul organism afiliat la FKF. Clubul privat de karate din Vâlcea, Ioniţă Sport Center, a avut la acest turneu mai mulţi sportivi care au obţinut câteva medalii. Astfel, la secţiunea kumite, Marian Petrache, a câştigat aurul la categoria –65 kg. Alina Mitran, la kumite, categoria –60 kg, şi la categoria open, a obţinut medalia de bronz. Bronz a câştigat şi echipa de fete a clubului Ioniţă Sport Center, formată din Alina Mitran şi Elena Olaru.

Medalie şi pentru fiica lui Mihai Ioniţă

    În aceeaşi perioadă, tot la Reghin a avut loc o altă competiţie de karate, Cupa Master. Şi aici sportivii clubului patronat de Mihai Ioniţă au avut comportări bune, soldate cu mai multe medalii. La secţiunea kata, feminin (format standard), individual, micuţa Andrea Ioana Ioniţă, chiar fiica patronului Mihai Ioniţă, a terminat pe locul doi, la categoria copii 10-13 ani. La categoria kumite individual sportivii de la Ioniţă Sport Center au obţinut trei locuri I. Cei trei câştigători sunt Alhaj Alin Hajar (la feminin, categoria -45 kg, 14-15 ani), Elena Olaru, la categoria –55 kg, junioare şi Liviu Maier, la categoria – 60 kg, cadeţi. Sportivii de la Ioniţă Sport Center au concurat şi la secţiunea kumite, unde au obţinut patru locuri II. Cei ce au reuşit aceste rezultate sunt Anca Motoc, la categoria +30 kg, 10-11 ani, Andreea Lăutaru, la categoria -55 kg, 16-17 ani, cadeţi, Alina Mitran, la categoria +55 kg, junioare, şi Mihăiţă Tudorel Safta, la categoria +60 kg, cadeţi. 
 

Chimiştii lui Daneş au venit şi ei cu medalii

 După isprava din finalele campionatul precedent la care au participat în urma căruia s-au ales cu nu mai puţin de 12 medalii, karatiştii clubului Chimia aveau obligaţia cel puţin morală de a-şi respecta blazonul. Chiar dacă a fost ceva mai greu, sportivii antrenaţi de Constantin Daneş au confirmat aşteptările. Au adus în vitrina clubului vâlcean Chimia alte 5 medalii, după cum urmează: sportivul numărul 1 pe care l-a desemnat judeţul nostru anul trecut, Marian Totelecan, a luat o medalie din metalul cel mai preţios la categoria +85 de kilograme, iar la Open s-a clasat pe locul 2; karatista Ancuţa Deaconescu a obţinut două medalii de argint la categoria –65 de kilograme şi Open, iar Paul Dinu a terminat concursul pe locul 2 la –85 kilograme. Astfel, după doar câteva luni trecute din acest an, după concursuri la care a luat parte, secţia de karate a clubului Chimia Rm. Vâlcea se poate lăuda cu un număr impresionat de medalii, 17. Toate aceste succese au amprenta, pe lângă cea a sportivilor, şi pe a antrenorului Constantin Daneş, care se ocupă atât de pregătirea karatiştilor de la CS Chimia şi de cea a sportivilor ce fac parte din lotul naţional. Acesta s-a declarat mulţumit pentru rezultatele obţinute alături de elevii săi, fiind de părere că e suficient ce au realizat până acum ţinând cont de lotul pe care-l are la dispoziţie, mai ales în condiţiile în care la ultimul concurs „am fost şi dezavantajaţi de arbitri”. Însă, toate aceste întreceri sportive desfăşurate au reprezentat doar un antrenament, pentru vâlceni contând mai mult rezultatele pe care le vor obţine în campionatele internaţionale ce vor începe în luna viitoare.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button