Editorial

Atitudine duplicitara

Atitudine duplicitară

   N-aş fi vrut să mai vorbesc prea curând de acest cuplu de arbitri. E vorba de Popa – Călina, doi piteşteni care s-au dat din nou în spectacol în partida „chimistelor” cu astralele. Cu o prestaţie demnă de filmele cu Stan şi Bran, cei doi au stricat, prin maniera cu care au condus acest meci, spectacolul sportiv în sine. Cineva spunea că va trebui să ne obişnuim să jucăm şi contra arbitrajelor. Aşa este. Ar trebui să ne reobişnuim, pentru că Vâlcea a mai avut astfel de experienţe în care arbitri au fost cei ce au decis rezultatul final. Ceea ce e mai grav, şi dureros, în acelaşi timp, e faptul că astfel de arbitraje le avem acasă. Vă imaginaţi, atunci, cum sunt arbitrajele la meciurile echipei vâlcene în deplasare.

   Astral. O furtună într-un pahar cu apă, aşa cum a mai spus. Şi în tur dar mai ales în retur, am jucat contra tuturor. E important că am câştigat pentru că astfel echipa a arătat că are maturitatea necesară pentru a se bate, în teren, contra fiecărei situaţii mai mult sau mai puţin previzibile.

   Avem din nou o echipă mare. Nu ştiu dacă e bine să fac şi astfel de precizări, dar cred că se întâmplă ceva, din nou, cu Andrea Tâlvâc. Trimisă la echipa a doua în urmă cu ceva vreme, Andreea a fost rechemată de profesorul Cornel Bădulescu, după o perioadă scurtă, la echipa mare. Sâmbătă, Andreea a fost de nerecunoscut. Situaţia e cu atât mai tristă cu cât ex-sibianca, nu cu mult timp în urmă, uimea prin evoluţiile sale care au propulsat-o de altfel şi la echipa naţională. În schimb, îmbucurătoare este revenirea, a doua oară într-un timp relativ scurt, a Adinei Meiroşu. Un pariu câştigat de profesorul Cornel Bădulescu, cel care avertiza în dese rânduri că Adina nu şi-a spus nicicum ultimul cuvânt la Oltchim.

   Nicoleta Gâscă. Cea care am înţeles că s-a lăudat că mă „aranjează” cât de curând, a jucat aşa cum ştie ea. Afectată poate de zvonurile din presă cum că ar fi semnat deja cu Braşovul, Nicoleta a început timorată meciul cu gruparea din Câlnău, însă şi-a revenit pe parcurs. Excelente şi de data aceasta, Steluţa Luca şi Valentina Elisei, ultima stabilind deja o premieră, primul meci sub tricoul Oltchimului pe teren propriu.

   Va fi pauză. Timp în care profesorul Bădulescu va încerca să pună la punct relaţiile de joc. Ne aşteaptă jocuri grele. Vin la Vâlcea campioana en-titre, trupa lui Tadici, dar şi fetele Marianei Târcă, viitoarele campioane. Mergem la Constanţa pentru un joc contra unei echipe ajunsă în semifinalele unei cupe europene. Va fi greu, dar nu imposibil să arătăm că la Vâlcea s-a dat semnalul redeşteptării. 

   S-au făcut deja câţiva paşi în acest sens. Acum, poate lucrul cel mai important e să nu mai avem astfel de arbitraje. Pentru că ar trebui plecat de la premiza că adesea nu e dracu’ chiar aşa de negru precum cred unii. Unii care, în duplicitarismul lor de neînţeles, una zic şi cu totul alta fac. Totul, cu siguranţă, în defavoarea handbalului românesc.      

Ionel GEREA

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button