Opinii

O etapa nebuna, nebuna, nebuna…

O etapă nebună, nebună, nebună…

   Lupta în Divizia D capătă aspecte tot mai interesante, fie că este vorba de câştigarea campionatului, fie de evitarea retrogradării. Astfel, prin neprezentarea la Vartex Rm. Vâlcea, cei din Diculeşti se afundă în subsolul clasamentului, în timp ce jucătorii antrenaţi de George Popolan s-au îndepărtat de „nisipurile mişcătoare”. Situaţia pare a fi similară în cazul meciului Forestierul Băbeni – Olteţul Bălceşti. Oaspeţii, chiar dacă s-au prezentat la meci, n-au putut evita eşecul, astfel că echipa din oraşul lui Mitică Dragomir rămâne pe penultimul loc, iar Forestierul speră să se ridice loc cu loc, mai sus în clasament. A treia partidă între două echipe din subsolul clasamentului s-a disputat la Măciuca. Dacă gazdele nu câştigau, îşi complicau situaţia. Prin victoria obţinută în meciul cu FC Govora, Petrodam speră că a băgat şi echipa din staţiune în „hora retrogradării”. De altfel, surpriza etapei de 1 aprilie a oferit-o Unirea Tricolorul Goleşti, aceasta fiind la prima etapă după mult timp în care nu pierde. Cum a fost posibil? Simplu: a stat! Iar dacă săptămâna aceasta nu învinge pe teren propriu şi-a semnat sentinţa la retrogradare.

   În zona liniştită a clasamentului s-au jucat meciuri …neliniştite. Astfel, măcinată de conflicte interne, Luceafărul Pesceana a pierdut la Alma Lex, iar Electra a ratat victoria la Popeşti după o evoluţie interesantă a scorului ce a permis celor de la Luncavăţul să-şi asigure practic, cu acst succes, un final de campionat liniştit. Nu va avea linişte, în schimb, Minerul Costeşti, învinsă de gruparea omonimă din Berbeşti, care astfel a urcat pe locul 2 în clasament. Cozia stă liniştită pentru că nimeni nu o deranjează, iar AS Şirineasa, după ce a „înteţit” Flacăra, începe să-şi evalueze şansele la primul loc. Horezenii cred însă că lupta nu va fi uşor încheiată pentru câştigarea campionatului, chiar dacă AS Şirineasa nu va lupta cu aceeaşi dăruire şi în meciul cu liderul.

   În măsura în care timpul şi spaţiul îmi va permite, voi reveni pe viitor şi cu alte opinii legate de ceea ce se întâmplă în fotbalul divizionar D.

 Prof. Dumitru MARINAŞ

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button